A co z wskaznikami po fl?bo wyczailem wskazniki z ti te srodkowe z bialem podswietleniem a u siebie mam czerwone i chcialbym te biale czy to tez ma jakies komplikacje?
bo to chyba nie jest w zaden sposob skomputeryzowane
![]()
A co z wskaznikami po fl?bo wyczailem wskazniki z ti te srodkowe z bialem podswietleniem a u siebie mam czerwone i chcialbym te biale czy to tez ma jakies komplikacje?
bo to chyba nie jest w zaden sposob skomputeryzowane
![]()
A od czego jest zależny kolor podświetlenia zegarów? Ja mam np. przed fl i podświetlenie białe.
Witam Panowie co do wymiany to jest banalnie prosta bo tylko wyjmujemy zaślepkę z nad zegarów trochę ciężko idzie ale wystarczy podważyć np karta płatniczą tam są dwie małe śruby torx i wszystko wyjmujemy pierwsze górę licznika mało miejsca ale nie ma problemu.
Proszę pamiętać, że jak mamy stare zegary należy doliczyć koszt manetek bo te uboższe nie maja przycisku menu
Podświetlene nie wiem od czego zależy pewnie od wersji te mocniejsze miały białe.
Ostatnio edytowane przez piotrux ; 24-03-2013 o 21:31
Trochę odświeżę kotleta.
Chciałbym wstawić licznik z wersji Ti. Mam komputer z spalaniem i jedyny licznik jaki mogę dostać to z wersji 1.9jtd 16v, a mam 8v. Zakres obrotów i prędkości ten sam. Będą z tym jakieś problemy? chyba nie wejdzie plug&play
Zalukalem do epera z ciekawosci, oczywiscie jest milion wersji liczników, ale wydaje sie ze przy dieslu (przynajmniej przed liftem, nie wiem jaką masz) pasuja zamiennie wszystkie 1.9 i 2.4, tzn nie zalezy to od pojemnosci w przypadku konkretnego licznika. Sa natomiast róznice w zależności czy jest auto z tempomatem, automatyczną skrzynią biegów, blue&me/navi, policyjne, czy golas (nie ma tego wyświetlacza chyba) albo sredni/wysoki poziom wyposażenia(z wyświetlaczem matrycowym) itp, więc nie wiem czy jeśli chodzi o zgodność wyposażenia dawcy nie będzie problemu.
Próbowałem też wyświetlić po lifcie, ale dla licznika jest jakiś błąd i nie podaje żadnych numerów katalogowych, generalnie jednak znów jest rozróżnienie rysunków w zależności czy diesel czy nie, więc pewnie tak samo to wygląda i jest szansa że zadziała.
Wejdź sobie sam i pooglądaj, może coś wydedukujesz więcej, tu masz link do przedliftowej, do poliftowej cofnij się do 159 i wybierz polift 2008-2010, może później wyświetli dla polifta liczniki
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?S...LL_LIST_PART=0
Panowie odgrzeję kotleta, czy da sie wymienić same tarcze, np mam zwykly licznik a chce od ti i zeby nie zmieniać zegarów to wymienic same tarcze, czy to zbyt skomplikowane??
również odgrzeję kotleta...Mianowicie chciał bym zakupić zegary z wersji po lifcie z białym podświetleniem, teraz mam pytanie czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jak wygląda sprawa z kodowaniem, ustawieniem przebiegu itd.?? Posiadam fesa, dokładałem już wiązke tempomatu z manetka, robiłem osiowanie proxy tak wiec co nieco już dam rade sobie zrobić. Potrzebuję tylko rady kogoś kto ma o tym większe pojecie i poprowadzi krok po kroku aby nic nie popsuc...
Przebieg w zegarach to nie problem. Km tool powinien dać radę. Mesem też można ale tylko w górę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kiedyś rzuciłem okiem do ePera na zegary, z tego co pamiętam było ich pełno różnych wariantów. Wiadomo diesel/benzyna, ale różne też w zależności od innych rzeczy - chyba automat/manual, rynek, wyposażenie i może coś tam jeszcze, tak więc najlepiej przy doborze byłoby poszperać trochę po ePerze posprawdzać sobie jaki jest najbliższy dla Ciebie tylko z wersji wyższej wyposażenia, i takiego szukać, żeby się nie okazało że założysz pierwszy lepszy i coś tam nie będzie działało jak trzeba albo że się nie zosiuje.