Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Temat: Myjna porysowała mi samochód;/

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Dzieki chłopaki za rady. Bocian jak cos bede krecic to sie odezwe i walniemy im pismo

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Napewno Cię będzie czekać odwołanie. Ostatnio jak kumplowi TIR bok przerysował i w serwisie mu wycenili szkodę na 5.600 to rzeczoznawca na 1.700
    Odwołanie pisał bo samochód serwisowany a oni na częściach ze szrotu mu policzyli naprawę że nawet malowania nie będzie trzeba bo w kolorze kupi. Po odwołaniu dostał 4.700.

Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto

Domyślnie

Aha no to napiszemy im odwolanie jak bedzie trzeba kolega Bocian w razie czego pomoze.Bylem tam rano u kierowniczki i mam przyjechac jeszcze dzis o 15 bo nie miala zbytnio czasu ale do 15 powiedziala ze zrobi jakis tam protokol i pokaze mi go jak bedzie ok to podpisze i pozostanie czekac na rzeczoznawce Jak bedzie jakis normalny to wyceni dobrze a jak nie to bedziemy walczyc dalej. No na pewno nie odpuszcze niech placa kase za szkody a i pozadnie ja chociaz zrobie Ale wiem jedno juz nigdy wiecej MYJNI AUTOMATYCZNYCH!! Na stacje to jednynie paliwo,kawe i hot-dogi sa dobre

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Unikajcie myjni automatycznych. Kiedyś rozorała mi błotnik w aucie. Innym razem mocno, głęboko porysowała nadkole.
    NIGDY nie myję auta w myjni automatycznej. Tzw. bezdotykowa z kolei to badziewie: brudnego mocno auta nie umyjesz dobrze.

Istnieje wiele myjni ręcznych, słabych i dobrych. Poszukaj dobrych. Ja mam trzy takie myjnie w moim mieście: za 18 do 20 złotych mam super wymyte autko i żadnych śladów czy zadrapań.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto

Domyślnie

Tak teraz bede myl tylko na recznych i to jeszcze dobrych;/.Wlasnie wrocilem od tej kierowniczki stacji wypisala mi ptotokul i zglosila szkode telefonicznie.Rzeczoznawca ma sie odezwac do mnie w ciagu 48 godzin.Dodam ze myjnia ta jest ubezpieczona w Compensa.Ide czytac cos na temat tej ubezpieczalni.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Daltego ja zawsze tak na wszelki wypadek stoję przy mechanizmie uruchomienia myjni z reką w pogotowiu nad natychmiastowym unieruchomieniem myjni. A to z tego powodu, żekiedyś jak jeszcze pracowałem na BPsłyszałem historię (nie byłem jej świadkiem), że gośc przyjechał na myjnię. Wszystko pięknie ładnie, tylko szczotki domycia kół nie trafiły w koła tylko w blachy... wydarły mu dwa piękne kółka do samej blachy z dwóch stron... ale najlepsze jest to, że gośc polakierował sobie we własnym zakresie samochód i... przyjechał na tą samą myjnię... a tu znowu to samo! czyli musiał się facet wpienić... szczerze to nie wiem jak to jest z wypłatą odszkodowania, ale jedno co Ci mogę powiedzieć to to, że stało się tak zapewne z powodu nieprzeczyszczonych fotokomórek. Zarówno w Twoim przypadku jak i tego gościa z mojej opowieści

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Trzeba mieć jednak pecha żeby aż tak uszkodzić samochód na myjni automatycznej. Sam nie jestem zwolennikiem takich myjni, i moja bella jeszcze nie widziała szczotek, i za mojej kadencji na pewno nie zobaczy. Jednak swoje poprzednie auto myłem tak wielokrotnie, i poza mikrorysami od samych szczotek, to żadnych uszkodzeń nigdy nie było. Faktem też jednak jest, że po wizycie w takiej myjni auto często nadawało się... do kolejnego mycia, hehe.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

8 lat myje samochód na automatycznej myjni i nic mi się nie porysowało, urwało ani tym podobne.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar fazi1989
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    159 08' 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Fakt, faktem że myjnia-myjni nierówna, też ostatnio umyłem alfę w automatycznej przez ten mróz i wszystko było ok.
    Poprzedni samochód myłem też kilka razy i również tragedii nie było. Statoil Lublin

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Panowie to zapraszam do mnie. Umyjemy wyglinkujemy i zobaczycie pod światłem jak wasz lakier wygląda od szczotek