Jakaś firmę past polecasz ?
Jakaś firmę past polecasz ?
CarPlan jest dobry jeśli chodzi o pasty
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
soon44 jeśli chodzi o CarPlan to poczytaj tu:
http://www.carplan-international.com...cut-color-fast
Co do kredek to chodziło mi o kolor. Jeśli są to małe odpryski to może się nadać - zależy od tego jak głębokie jest uszkodzenie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
lepiej daj 30zł za 100ml w mieszalni farb i zrobia albo pod kolor albo z oryginalu i sobie pendzelkiem pomaluj odpryski ja tak robie kredki sa do dup.. y
właśnie mam zdrapaną naklejke na tylnej klapie bo są nawet ślady kleju :/ drift-r to są takie drobne milimetrowe kropeczki i wcześniej właśnie chyba były pomalowane kredką, co do pasty mam obawy bo ten kolor jest dosyć nietypowy i boje się że zwykła niebieska pasta może zaszkodzić
kredka nigdy nie bedzie miala super efektu, nikt mi nie wkreci ze kredka/pasta i szmatka usune trwale odpryski.
dlatego pytalem czy te kredki z pierwszej strony roznia sie czyms od zwyklej kredki.
Coś takiego ??? Blaszana tabliczka ?!?
Wszystkie fiaty i cała grupa w tym alfy mają tzw. aprobaty i są to srebrne nalepki z nazwą lakieru,numerem lakieru i nazwą producenta lakieru np. PPG .Osobiście też polecam kupno lakieru (baza + lakier bezbarwny mieszany z utwardzaczem przed malowaniem ) Kredki i pasty pod kolor nie są trwałe !!!
Ostatnio edytowane przez Pietropili ; 15-02-2012 o 18:40
Również polecam zrobić delikatne zaprawki farbą z mieszalni, bo efekt jest podobny do tych wszystkich nic nie wartych kredek, a przynajmniej jest to trwała robota i nie musisz co mycie auta ganiać z kredką i mazać po aucie...
Ale zrobisz jak chcesz...
Pozdrawiam![]()