Oryginały szału nie robią jeśli chodzi o jakość świecenia więc się nie przejmuj.
Oryginały szału nie robią jeśli chodzi o jakość świecenia więc się nie przejmuj.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Drift-r przyznam szczerze, że bardzo zainteresowały mnie te lampy, które Ty masz. Prześledziłem też już odpowiedni wątek, który podałeś. Powiedz mi, nie masz z nimi problemu w użytkowaniu? Czy nie masz z nimi problemów na przeglądach albo jak policja zatrzymuje bo rozumiem, że homologacji jako takiej nie ma. Mógłbyś mi też napisać co tam masz w środku dokładnie wsadzone? Bo w wątku piszą, że można sobie dobrać "bebechy".
Trochę mało uważnie przeczytałeś to o czym pisałem. Ja takie lampy miałem mieć jednak terminy w tym przeszkodziły i mam oryginalne. Napisałem nawet który użytkownik je ma i wal z pytaniami do niego. Homologacji na to oczywiście nie ma bo każda zmiana w lampie powoduje jej utratę. Aczkolwiek nie sądzę żeby policja czy diagnosta mieli z tym problem bo aż tak dokładnie nikt nie zagląda na lampy zwłaszcza że mają regulację i da się je prawidłowo ustawić by nie oślepiały. Dopiero jak ktoś wrzuci HIDy to się mogą przyczepić.
Racja. Sorry drift-r, tak się zagalopowałem, że przypisałem te lampy Tobie, chociaż napisane było jak wół. Przemyślę sprawę jeszcze raz z tymi lampami, dzięki za wszelkie porady. Do zobaczenia na drodze!
Ja mam zamienniki DEPO. Po myjni lub ostrym deszczu delikatnie, ale to bardzo delikatnie mają parę w rogach od środka pojazdu.
Poza tym jak pojedziesz na światłach to ginie to zaparowanie. Świecą wystarczająco a cena 1/3 oryginału.
DF
ja bym parowanie jeszcze zrozumiał, u mnie niestety w kloszach ewidentnie są już duże krople wody.
Witam Kolegów!
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak ściągnąć przednią prawą lampę.Czy trzeba odkręcać zderzak i błotnik,bo tak to wygląda?
Jeśli chcesz wyjąc jedną lampę to nie musisz zdejmować zderzaka. Wystarczy, że odkręcisz śruby mocujące zderzak z tej strony którą lampę chcesz wyjąć i odegniesz zderzak. Czyli odkręcasz dwie śruby trzymające zderzak od góry i jedna na dole (za nadkolem), ja odkręcam wszystkie 4 od góry pod maską i 3 trzymające zderzak od dołu (tam gdzie mocowanie dolnej osłony silnika). Mocowań błotnika nie musisz ruszać.
Co do parowania, to reflektory mają odpowietrznik. Jeśli jest zatkany, a jest na nim taka gumka w kształcie litery L i jeśli jest bardzo stara i przygrzeje to się może zatkać i wtedy reflektor zawsze będzie parował. Normalnie reflektor się rozgrzewa i wszystko co mokre wyparowuje tym wywietrznikiem.
Teraz pytanie z mojej strony, czy lampy opisane jako do GTA:
http://www.iparts.pl/czesc/reflektor...owane-w-autach
Będą pasowały do zwykłego JTD? W zakładce "Montowane w autach" wygląda na to, że będą pasować.
No i co powiecie o tym producencie TYC?