ja nie zachęcam bo wg mnie jakoś nie bardzo chrom alu pasi do AR
nie ten styl po prostu
ale to tylko moje zdanie
miałem już okazję oglądać chromowane 17" BBS-y, wyglądały ładnie przez pierwszy sezon letni ale potem juz tak nie było, po krótkim kontakcie z solą drogową pokazały się na nich bąble niczym mocny trądzik na niejednej buźcemyślę, że to po części była wina naszych dróg- odpryski od kamyczków itp.
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Kurcze, jeśli ktoś poleruje lub chromuje felgi a potem jeździ na nich zimą to jest tu jakiś błąd logiczny. Ja mam w swoich felgach wypolerowane ranty i w życiu moim pięknym bym nie pomyślał żeby taki komplet na zimę zastosować.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
akurat w tym przypadku letnie opony na tech chromowanych felgach jeździły do pierwszych mrozów gdzie panowie drogowcy droge posypali solą. wystarczyło kilka razy przejechać po posolonej drodze i na troszke zostawić nieumytą felgę. felgi te nie jeździły przez całą zimę a jedynie przez pierwsze kilka dni mrozów po czym zostały zmienione na zimówki, także było widać jakie spustoszenie może siać troche soli na chromie.
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Mi się kiedyś wymarzył pomysł do mojej GT żeby przemalować ją na grafitowy mat z chromowanymi dodatkami, min. felami w chromie. Myślę, że Twój pomysł jest godny uwagi
I do tego zloty lancuch na szyi i rubin albo diament w jedynce + swiatla dzienne made in china na przedzie. Sorki, nie moglem sie powstrzymac![]()
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
a więc, po dzisiejszej konsultacji z lakiernikiem (który ma pojęcie), doszliśmy do wniosku że felgi niestety nie będą chromowane. po pierwsze na tego typu feldze efekt byłby nijaki(wg nas)szkoda kasy. po drugie do tego samochodu nie bardzo pasowałyby inne felgi w senie pełne, bo taki wariant też był rozważany. a po trzecie rozglądam się również za mercedesem e500 w124(jako samochodu weekendowego) tam takie felgi będą pasowaćale to może pod koniec roku lub w przyszłym.
może dla ciebie, ja tam wolałem zapytać i sprawdzić jak to może wyglądać.
Obecnie można pomalować farbą proszkową felgi imitacją chromu, wychodzi taniej a kolor farby jest dosyć ładny