Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 225

Temat: Wahacze górne vema ze smarowiczkami ?

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Nie mamy wszystkiego na sklepie internetowym. Strasznie dużo z tym roboty - zdjęcia, opisy, aktualizacje itd a i tak większość klientów woli bezpośredni kontakt ze sprzedawcą. W necie mamy mniej więcej 30% faktycznych stanów.
    Jeśli chodzi o zawieszeniówkę TRW mamy praktycznie wszystko - wahacze , końcówki , łączniki , sworznie itd.
    Najlepiej zadzwonić lub wysłać maila z zapytaniem.

Zapraszam

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 156

Domyślnie

Witam mam pytanko szukam dobrych wahaczy do swojej Alfy jaką firme możecie polecić robię sporo kilometrów i wolę kupić coś porządnego i mocnego mam Alfę od października i wolę się poradzić ludzi z doświadczeniem pozdrawiam

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

to ja też się wetnę coś tam wiem to sie wypowiem najlepsze recenzje w 156 z mojego doświadczenia zbiera sidem/swag/trw(zwane czasem moog). lemforder jest przepłacony więc moźna go odrzuć od razu. Nie gupie jest też mapco. to sa elementy na ktore nie mialem reklamacji bądź narzekania.
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

W jakim celu montować smarownice na tulejach, jeśli najsłabszym elementem takich wahaczy jest sworzeń, który wysypie się po paru tys. kilometrów??

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Wahacze górne często skrzypią na tulejach pomino, ze nie mają luzu. Smarowanie może wyeliminować ten objaw.

Swaga kiedyś mieliśmy i było bardzo dużo reklamacji, Mapco jest na poziomie QAP czyli jest to nazwa na pudełku. Kto to faktycznie produkuje - nie wiadomo.

TRW tez ostatnio są reklamacje.
    Lamforder ma zdecydowanie najlepsze produkty ale cena jest kosmiczna.

Naprawdę trudno podpowiedzieć sensowne rozwiązanie.
    Ostatnio edytowane przez DamianS ; 07-03-2012 o 09:09

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał artur76 Zobacz post
    W jakim celu montować smarownice na tulejach, jeśli najsłabszym elementem takich wahaczy jest sworzeń, który wysypie się po paru tys. kilometrów??
    wg mojej wiedzy i doświadczenia ( małego ) to jednak gumowe tuleje są najsłabszym ogniwem w naszych wahaczach

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

Cytat Napisał DamianS Zobacz post
    Wahacze górne często skrzypią na tulejach pomino, ze nie mają luzu. Smarowanie może wyeliminować ten objaw.

Swaga kiedyś mieliśmy i było bardzo dużo reklamacji, Mapco jest na poziomie QAP czyli jest to nazwa na pudełku. Kto to faktycznie produkuje - nie wiadomo.

TRW tez ostatnio są reklamacje.
    Lamforder ma zdecydowanie najlepsze produkty ale cena jest kosmiczna.

Naprawdę trudno podpowiedzieć sensowne rozwiązanie.
    na trw są reklamacje potwierdzam. ale pojawiły się w partiach gdzie nei ma tulei boge swag u mnie narazie ok . ja w mapco widziałem jako producenta tulei i gumek sidema (w tych co ja sprzedawałem). Prawda jest jednak trochę inna jakość elementów na aftermarket systematycznie spada. Nawet wizualnie widać jak to idzie w dół
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Rowerzysta Avatar Seweryn80
    Mieszka w
    Brzękowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 140 KM 159 1,9 Giulietta x2 2,0 190 KM, Stelvio Q4 280KM

Domyślnie

ja mam pytanie czy w nowych wahaczach trw komplet dół + góra może wystąpić problem kątem pochylenia koła, czy po montażu 1 dzień ciszy na drugi dzień skrzypi ale tylko jedna strona czy użycie smaru jakiego ? może być przyczyną do nie uznania reklamacji. Czy górne wahacze trw maja jakieś napisy znaki czy cokolwiek że robił to trw mam tylko L lub R oznaczenie stron montażu

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Wahacze w rodzinie 156/147/GT to temat rzeka który był poruszany dziesiątki jak nie setki razy.
    Dzieje się tak dlatego, ze w autach tych zawieszenia są nietrwałe szczególnie na rodzimych drogach. Wiadomo, że rynek na te części jest spory więc producenci podążają za popytem.

Ilość producentów dostępnych na naszym rynku w temacie wahaczy jest oszałamiająca więc wybór trudny. Pojawiają się jakieś dziwne egzotyczne marki – zazwyczaj - zgodnie z opisem - są produkowane w Niemczech, wzmacniane i … tanie. Co więcej im wahacz jest tańszy tym bardziej „wzmacniany” i kwieciście opisany na Allegro . Niestety w PL na takie produkty jest popyt.

Tyle tytułem zdroworozsądkowego spojrzenia na temat.

Jeśli chodzi o ofertę autosklep24:

1. QAP marka znikąd – „made in germany , wzmacniany” i najtańszy. Cecha „najtańszy” jest tu kluczowa. QAP jest „firmą z pudełka” - tak to nazywamy czyli jakąś wymyśloną marką która kupuje tam gdzie jest taniej i pakuje we własne opakowania. Wahaczy QAP sprzedajemy sporo ze względu na cenę. Są zarówno klienci zadowoleni jak i rozczarowani.
    2. FAST – nieznacznie droższy od QAP. Firma obecna na rynku od kilku lat. Z naszego punktu widzenia importer rozsądnie podchodzi do reklamacji i starają się dbać o jakość. Mamy klientów którzy przejechali sporo kilometrów na zawieszeniach FASTA i są bardzo zadowoleni. Jest też sporo negatywnych opinii ale myślę, ze wynikają one z bardzo dużej sprzedaży.
      Szczerze mówiąc jeśli chodzi o QAP i FAST to biorąc pod uwagę zeszły rok stosunek reklamacji do sprzedaży był na poziomie 3% !!!
    3. VEMA – producent od lat obecny na polskim rynku. Kiedyś bardzo popularny. Kilka lat temu zaliczył wtopę z produkcją w Turcji (jakość). W tej chwili pracują nad odbudowaniem wizerunku pracując nad jakością oferując przyzwoite ceny. Nowym produktem są górne wahacze opisywane w tym temacie.
    4. Delphi – mamy je bo czasami ktoś pyta. Cena wysoka, sprzedaż bardzo mała więc brak opinii
    5. TRW – produkuje oryginalne wahacze dla grupy FIAT – to chyba najważniejsza rekomendacja. Produkt minimum 100% droższy od np. FASTa. Kiedyś był to bardzo dobry produkt , od mniej więcej 2 lat na TRW zdarzają się reklamacje (od czasu kiedy z wahaczy zniknęły tuleje Boge). Na rynku jest sporo podróbek lub produktów dedykowanych na rynki wschodnie. My sprzedajemy TRW które pochodzi z oficjalnej polskiej dystrybucji.
    6. Lamforder – prawdopodobnie najlepszy produkt na rynku. Ze względu na bardzo wysoką cenę sprzedaż szczątkowa.

Swagiem/Febi kiedyś handlowaliśmy ale zrezygnowaliśmy ze względu na dużą ilość reklamacji.

Wybór należy do klienta.
    Są klienci którzy wybierają tylko TRW gdyż jest to produkt na pierwszy montaż i bardzo dobrze.
    Są też tacy którzy rezygnują z TRW na rzecz np. FASTa . Praktyka pokazuje, ze i tak co roku muszą wymieniać więc producent nie ma znaczenia – istotna jest cena. Bywały sytuacje, ze TRW nie wytrzymywało 10 000 km.

Nie wiem czy cokolwiek wyjaśniłem czybardziej namieszałem. Mam nadzieję , ze każdy czytający wyciągnie własne wnioski.
    Ostatnio edytowane przez DamianS ; 07-03-2012 o 11:58

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

To ja tylko offtopowo.
    25tyś zrobione na górnych Fastach, nie oszczędzane ani troche, tuleje lekko skrzypią, sworzeń bez luzów jak za cene 160zl za 2 sztuki górnych jestem cholernie zadowolony
    147 powodów do zadowolenia