Jak widać chcieć to móc...
Jak widać chcieć to móc...
Dobrze jak nie chcesz sie udzielac w temacie to nie musisz
Poszukuje teraz oznaczeń kolorów przewodów z manetki tempomatu, abym wiedział który do jakiego pinu podpiac. Tzn. potrzebuje wiedziec jaki kolor kabla za co w manetce odpowiada. No chyba, że kolory kabli fiat tez wkładał jak popadło, gdyż w fiacie mnie już nic nie zdziwi.
W dziale zrób to sam masz opis kolorów kabli.
Zresztą napisałem Ci że jak w eLearn do 156 nie ma tego co potrzebujesz to szukasz w 147.
Więc o co chodzi?
Akurat ten schemat nic mi nie daje.... Interesuje mnie normalny schemat elektryczny z oznaczeniem przewodów i ich kolorów. Znajdź to w tym programie to będzie superNajlepsza była by normalna dtr-ka, lecz niestety jka to bywa w fiacie, zawsze coś musi byc inne...
A myślisz że te małe literki przy kreskach to co to jest?
Właśnie oznaczenie kolorów i numerów pinów
Cuore, ale zrozum, że mi z manetki wychodzą przewody o innych kolorach i jestem w kropce. Prawdopodobnie to co wkleiłeś (schemat), to na nim są naniesione kolory kabli już podłączonych do sterownika lub kolory jakie z niego wychodza do kostki przyłączeniowej. Ja potrzebuje schematu od manetki do owej kostki przyłączeniowej, abym wiedział który kable jest do czego i do którego pinu go podpiąc, gdy nie mam owej kostki.
---------- Post added at 17:40 ---------- Previous post was at 17:29 ----------
pozwoliłem wkleic sobie wieksze foto powyższego schematu temp. do 156.
![]()
Masz manetkę z uciętą kostką?
Masz w eLearn schemat elektryczny wewnątrz tempomatu.
Jest tylko 5 kabelków. Dasz radę
Chyba coś z tego będzie gdyż zauważyłem małe numerki, które prawdopodobnie odpowiadają numerom pinów w manetce, oraz numery pinów w sterowniku do których je podłączyc.
Będe robił wg. tych numerków, gdyż mam kostke przy manetce na której są nabite numerki.