Kluczem do rozwiązania problemu jest zdjęcie środkowego panelu. To dzięki temu robi się dziurka przez którą można wyciągnąć silniczek. Ale bez tej drugiej dziurki za poduszką raczej nie dasz rady. Jak będę miał czas to opiszę jak wszystko wymontować krok po kroku w mojej wersji (bez poduszki) bo już udało mi się zamontować drugi silniczek.
Bardzo ważna sprawa. Wertowałem instrukcję i znalazłem pomocną rzecz. Aby uruchomić program diagnostyczny należy jednocześnie przytrzymać przycisk auto i nawiewu na ludzika (oczywiście przy włączonym zapłonie). Po chwili wszystko zacznie migać, a za kolejny moment na wyświetlaczu od klimy pojawi się kod błędu. Aby zobaczyć następny kod błędu należy nacisnąć przycisk nawiewu na ludzika - wiem że to głupio brzmi ale nie wiem jak inaczej opisać ten obrazek. Sam sprawdzałem i działa w mojej Alfie (wersja przed liftem). Wydaje mi się, że nikt o tym wcześniej nie pisał.
Przykładowy Kod:
2U zewnętrzny czujnik temperatury - otwarty obieg
Więcej jest w instrukcji, jeśli ktoś będzie chciał to napiszę więcej, wrzucę obrazek lub podam linka do instrukcji serwisowych (Ale na forum są linki więc ufam, że każdy ma).