otóż to - pewność co do sworznia
Ciekawe podejście, nie stać na markowy wahacz, oryginaly z pewnego źródła, wykluczającego podróbke, ale na robote wahaczy co 10 tys, ze zbierznościa itp to już stać. Pamietaj ze co tanie to drogie. U mnie są TRW z aso. pierwszy komp okolo 60 tys wytrzymal , drugi mam juz od 30 tys i jest ok. Mowa o górnych. To najsłabszy element tego zawieszenia.
Na dolnych chcialem oszczędzić i Veme ( chyba) wymienialem po 30 tys..
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
na szybko musiałem wymienić górne wahacze z przodu, kasy na lepsze nie było więc pomyślałem co mi szkodzi najwyżej się po zimie wymieni... kupiłem qop na prędce za jakieś śmieszne pieniądze no i co? I ponad 10tyś i odpukać wszystko tak jak trzeba, zero luzów, stuków, jedynie jak jest dość zimno przez pierwsze kilka km skrzypią
qap kraf it'd jedna kupanajtanszy chinol. Fast to to samo niestety. Ilosc rekalmacji po 30%. Zakup wg mnie bez sensu, chyba ze lubisz rozbierac auto. Lepsza polka to ocap, dosc rozsadnie wychodzi moog (to w sumie trw) i sidem. Delphi nie ma sensu tez fatalny. A na dodatek ogolan jakosc czesci zawieszenia systematycznie spada.
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
dobrze ze nie siedzisz mi w portfelu , jesli mógłbym wywalić około 1500 tys na zawieszenie teraz to bym wydal , a muszę jeszcze amory wymienić i pewnie sprężyny , wiec trochę do wydatku mam , może nie wiesz ale nie każdy zarabia po 5000 , a w dodatku moze jeszcze rodzinę mam na utrzymaniu ,
dlatego własnie pytam o jakość tego zawieszenia , i stad takie podejście
Fast - pisałem już gdzie indziej.
Ponad 30 tys w rok zrobione i góra ttrzyma się elegancko.
Dół wytrzymał 25tys km i poszedł do reklamacji - efekt zwrot 100% wartości. ( z tym ze zwrot dotyczył krafta nie fasta)
Obecnie jeżdże na TRW fabrycznych ( na dole) ale czekam na pogode i wkładam fast.
Kolego - komplet fasta można wyrwać około 60-65% taniej jak TRW,
Licząc robote we własnym zakresie ... wynik na cyferblacie wychodzi jak dla mnie jednoznaczny
147 powodów do zadowolenia
ok , wiec decyduje sie na FAST , jeszcze amorki muszę dopaść , zeby wszystko za 1 razem wymienić
ja za cały przód FASTA(dół,góra,gumy stabilizatorów,wieszaki stabilizatora) w autosklepie dałem ok.530zł , a za TRW musiał bym dać przynajmniej 1300zł