Zamierzam kupić CB radio i antenę, lecz mało wiem na co zwracać szczególna uwagę.
Nie jestem wymagający. Radio potrzebne jest mi przede wszystkim na krótkie trasy.
Natomiast antena powinna musi być niezbyt długa
pozdrawiam
Zamierzam kupić CB radio i antenę, lecz mało wiem na co zwracać szczególna uwagę.
Nie jestem wymagający. Radio potrzebne jest mi przede wszystkim na krótkie trasy.
Natomiast antena powinna musi być niezbyt długa
pozdrawiam
opcja szukaj nie boli ... http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...c_wyborze.html
Today we are living our future memories..
dzieki, faktycznie jest,
za pierwszym razem nie zauwazylm tego tematu
Jeżeli chodzi o antenty to nie polecę Ci niczego konkretnego, ale radyjka Presidenta mogę śmiało polecić. JEst to najwyższa półka radyjek, ale w przedziale 400-800 zł za takie radio musiałbyś wyłożyć![]()
a co sądzicie o radyjku Midland 109 AM? Tak przy okazji nowego tematu
Mam, używam, nie narzekam.
Nie łapie zakłóceń z benzyny. Dopiero na maksymalnie odkręconym RF reaguje na wycieraczki.
Nie wiem czy mój egzemplarz tak ma czy wszystie - ale strasznie reaguje na większe sygnalizatory na skrzyżowaniach i na mosty kolejowe.
Z antena sirio ML145 MAG działa ekstra.
Zasięg realny do 8-9km. Maksymalny ponad 30km ( pomiędzy dwoma wzniesieniami bez przeszkód_)
W mieście ponad 5 potrafi złapać.
Ma regulacje Gaina, super rzecz ... zwłaszcza do miasta.
Używane w każdych warunkach. W Poznaniu nawet dawał rade po odpowienim skręceniu radia.
Słuchać róznice pomiędzy droższymi radiami. Ale w tej cenie - moim zdaniem (kilka sztuk oglądalem i testowałem) lepszego nic się nie znajdzie.
Przydatna jest szybka 9tka, która przy dłuższej trasie ułatwia skakanie po 2 kanałach. Ma wyjście pod papuge, też fajny bajer.
Jedyne co sie moge przyczepić to średni głosnik. olbrzymia gruszka i to że się przy długich trasach grzeje - ale fakt nie jeździłem z innym radiem w długie trasy - wiec nei wiem jak inne się mają
147 powodów do zadowolenia
Dzięki za odpowiedź, chyba zaryzykuję z tym radyjkiem![]()
a jeszcze tak dopytam, to radyjko ma homologację?
Kupione było w sklepie. Jakieś papiery do niego dostałem wszystko chyba jest.
Jest to ogólnodostępne radio w większości sklepów więc musi mieć homologacje
147 powodów do zadowolenia
Czyli homologację nakłada sklep czy producent? Zastanawia mnie to, bo zdarzają się sprzęty (nie tylko cb radia) z kradzieży kontenerów, coś jak w Szybkich i Wściekłychto wtedy takie górnolotne radyjko typu President nie ma homologacji? Pytam tak z ciekawości