Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: Zakup FES-a

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Ci co krytykują że ktoś chce ściągnąć czy pyta czy ktoś ma niech w ogóle się nie odzywają. Nie mają nic do powiedzenia to po co swoje wzniosłe idee głosić i się podniecać. Kupta se program za 260 i nawet jeszcze po 500 możecie dopłacić na rozrost firmy. Gość się pyta czy ktoś wie skąd można skorzystać to po ch*j pisać że "żenada bo kosztuje 260 zł" albo "nie bądź śmieszny". Wiecznie paru papieży się znajdzie. Można skorzystać za darmo to po co płacić po parę stów?! I nie piszcie o kradzieży...kolega jeden czy drugi chce skorzystać pare razy na własny użytek i rzeczywiście splamia się krwią nie kupując od razu oprogramowania....będziesz smażył się w piekle! Abidibi1509 idąc tym tokiem myślenia tak jak koledzy radzą - jak będziesz w sklepie kupować chleb za 2,50 zł jutro to daj Pani 10 zł. Bo po co zapłacić 2,50 jak można 10 i być szlachetnym
    -> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-

--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
    --- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---

www.cinsoft.pl

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

No i to jest to o czym pisałem! Wiem, że mój styl pisania czasem trudno zrozumieć, ale jednak się najwyraźniej da! Kiler_911 polać mu!

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

@ killer i Abidibi

Między innymi przez takich jak WY, poszukiwaczy drogi na skróty, pewnego dnia twórca fesa może stwierdzić że pier*li cały ten interes.
    Po co ma wypuszczać kolejne wersje programu skoro nikt ich nie kupi, a każdy będzie miał pirata.

Co wam po tym piracie teraz, jak za miesiąc/dwa/rok czy kilka lat kupicie sobie Giulliettę czy następce 159 i z byle pierdołą będziecie musieli zap*lać do ASO bo fesa już nie będzie...

Czasem warto się uderzyć w pierś

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

Cytat Napisał kiler_911 Zobacz post
    Ci co krytykują że ktoś chce ściągnąć czy pyta czy ktoś ma niech w ogóle się nie odzywają. Nie mają nic do powiedzenia to po co swoje wzniosłe idee głosić i się podniecać. Kupta se program za 260 i nawet jeszcze po 500 możecie dopłacić na rozrost firmy. Gość się pyta czy ktoś wie skąd można skorzystać to po ch*j pisać że "żenada bo kosztuje 260 zł" albo "nie bądź śmieszny". Wiecznie paru papieży się znajdzie. Można skorzystać za darmo to po co płacić po parę stów?! I nie piszcie o kradzieży...kolega jeden czy drugi chce skorzystać pare razy na własny użytek i rzeczywiście splamia się krwią nie kupując od razu oprogramowania....będziesz smażył się w piekle! Abidibi1509 idąc tym tokiem myślenia tak jak koledzy radzą - jak będziesz w sklepie kupować chleb za 2,50 zł jutro to daj Pani 10 zł. Bo po co zapłacić 2,50 jak można 10 i być szlachetnym
    Takich bzdur już dawno nie czytałem, o czym Ty piszesz? Jaki chleb? Cena 2.50 to płać 2.50. Kradnij jak chcesz co mnie to obchodzi.
    Zdziwisz się kiedyś jak własny samochód bez kół zobaczysz, lub dom bez sprzętu.
    Ktoś skorzysta za darmo bo po co płacić te parę stów.
    Róbcie co chcecie.
    cuoreventi
    dobrze to podsumował.
    Koniec z mojej strony, temat wyczerpany.

Mieszka w
    Świecie
    Auto

Domyślnie

Tu się nie zgodzę. Bo to tak samo jak z Windowsem. połowa ludzi ma piraty albo "od kolegi", a Windows nadal produkuje i sprzedaje oryginały. Dlaczego? Bo jest masa dużych przedsiębiorstw i firm, które nadal to kupują, bo muszą. A swoją drogą rozprowadzają dalej. Tak samo jest i pewnie będzie z FESem. Poza tym nawet jeżeli go zabraknie na rynku to pewnie komuś, zapewne tym uczciwym, zabraknie go i zatęsknią. Wzrośnie więc zapotrzebowanie i ktoś to wykorzysta wypuszczając inne cudo. Ktoś to kupi, będzie cieszył się oryginałem i udostępni na torrencie. Jaki z tego wniosek? Zataczamy krąg i wątpię czy nigdy i nikt nie będzie miał możliwości zakupienia czy to oryginału czy to ściągnięcia pirata. A mi w zasadzie chodziło tylko o to, że "wyrażając swoje zdanie" nie trzeba od razu pisać "jesteś śmieszny" albo "to jest śmieszne, żenujące"... Tak samo jak można napisać "to już było kolego zapraszam do tematu takiego i takiego" a nie "Poszukaj dobrze! nie zaśmiecaj forum! Wyszukiwarka nie boli! ile razy można powtarzać?!" itd... oczywiście to nie tyczy się Ciebie kolego

---------- Post added at 14:05 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Co wam po tym piracie teraz, jak za miesiąc/dwa/rok czy kilka lat kupicie sobie Giulliettę czy następce 159 i z byle pierdołą będziecie musieli zap*lać do ASO bo fesa już nie będzie...
    Ps. to wnioskując według Twojego rozumowania... to co Ci po tym oryginale? I tak koniec jest jeden według tego co napisałeś

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Chyba chłopaki pomyliliście pewne kwestie. To, że jest coś dostępne "za darmo" bo ktoś wcześniej to zwyczajnie ukradł odblokowując wersję demo nie znaczy, że tak sobie można to pobierać i myśleć, że jest się fair. Program kupuje się po to by był rozwijany.

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    Tak samo jest i pewnie będzie z FESem.
    Przestudiuj sobie przypadek AlfaDiaga. Rozkradli go i przestał się rozwijać.
    Poza tym nie porównuj Windowsa do FESa - wielkiej korporacji do firmy właściwie jednego tylko człowieka...

Zachęcając do drogi na skróty masz za frajerów wszystkich tych którzy uczciwie kupili licencję.
    Mamy Cię za to podziwiać i bić brawo jaki zaradny jesteś?

Mieszka w
    Świecie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Zachęcając do drogi na skróty
    ej, zaraz, zaraz! jakie "zachęcając"?! To, że JA korzystam z drogi na skróty jak to nazywasz to nie znaczy, że zmuszam czy nakłaniam do tego samego kogoś. Tak samo jak ktoś kupuje oryginał. Jeżeli mu tak wygodniej to proszę bardzo. Mnie to nie obchodzi. I tak samo jego nie powinno obchodzić to że coś, i tu cytuję, "jest conajmniej śmieszne"...

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Dobra szkoda gadki. Niech każdy sobie robi jak chce - kupować, ściągnąć, pożyczyć - indywidualna sprawa. A skoro to jest forum i myślałem, że wszyscy tu wchodzą pogadać o naszych samochodach to po prostu jakieś moralne dywagacje są zbędne, dlatego napisałem żeby jeden drugiego się nie czepiał. Bo kolega PIRAT nie zaczął się czepiać tylko po prostu spytał, a święci zaczęli się sapać. Dzięki cześć.

ps. jeszcze weźcie pod uwagę, że nie każdego stać od tak sypnąć 260 zł bo kuxwa tak trzeba, potrzebuje coś sobie sprawdzić w danej tej konretnej chwili. Nie za tydzień. Nie za miesiąć. Nie kupi może koleś programu za 2 i pół stówy, a przez pozostałe 10 dni do końca miesiąca będzie żarł tynk ze ściany...
    Ostatnio edytowane przez kiler_911 ; 12-05-2012 o 14:50
    -> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-

--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
    --- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---

www.cinsoft.pl

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

A idąc dalej to jak kogoś nie stać np. na AR a chciałby sobie taką pojeździć to powinien komuś podprowadzić i wszystko będzie ok. A najlepiej to z salonu bo nie okradnie kogoś wprost. Proszę was - tłumaczenie tego w ten sposób myślałem, że tylko gości na forum konsolowym gdzie siedzą nastolatki.

Zawsze miałem ubaw jak w Uwaga Pirat ktoś jechał w zabudowanym ponad 100km/h a później prosił o mniejszy mandat bo nie ma tyle kasy...