Zwródźcie uwagę na ilość śrub mocujących w plastiku i w metalu,a problem sam się rozwiąże :wink:
Zwródźcie uwagę na ilość śrub mocujących w plastiku i w metalu,a problem sam się rozwiąże :wink:
pokrywy nie pasuja na 100 %
Nie dosc ze jest inna liczba śrub 4 do 8 to jeszcze sa w innych miejscach
Konkretnie chodzi mi o prawa gorna srube w deklu plastikowym ktorej wogole nie ma w metalowym
Poza tym dekiel metalowy ma po lewej stronie jakby oslone na pasek rozrzadu a plastikowy nie
Oczywiscie jak ktos sie uprze to przelozy :mrgreen:
Powiedzcie jak doprowadzić pokrywę do takiego stanu, jakie są na to patenty bo mi się marzy pająk w boxerze 1,7 16v taki piękny, piękny pajączek.
A ja wam mowie ze na 100% da sie wymienic dekle plastikowe na metalowe bo glowice sa te same nie robili innych glowic do silnikow.
Zdejmujesz plastikowa oslone te pierwsza z gory, nastepnie odkrecasz cewki zaplonowe i wyjmujesz plastikowy dekiel zaworow a na jego miejsce przykrecasz metalowy dekiel zaworow a na ten metalowy przykrecasz cewki a potem na niego zakladasz metalowa oslone cewek i masz juz metalowy.
Wiem bo na warszatacie stoja dwie alfy i sa zamienne te dekle![]()
Wygląda rewelacyjniemoże u siebie pomyśle nad taką zmianą kosmetyczną
![]()
dzis dowiedzialem sie od mechanika ze stare TS z metalowa pokrywa mialy aluminiowa pokrywe zaworow ktore bardzo czesto pekaly przy przykrecaniu dlatego zamieniono je na plastikowe z plastikowymi pokrywami maskujacymi
Szef dokladnie tak bylo
fajnie fajnie mi się bardzo podoba
niestety albo stety mam plastik