Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Temat: ICS - podłączenie dodatkowego wzmacniacza

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Wyjmowałem akumulator razem z tą blachą i nie ma śladu po kablu...

jednak co do zmieniarki to się chyba jeszcze wstrzymam bo coś się ruszyło w kwestii DVD do naszej alfy

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sQun49
    Wyjmowałem akumulator razem z tą blachą i nie ma śladu po kablu...

jednak co do zmieniarki to się chyba jeszcze wstrzymam bo coś się ruszyło w kwestii DVD do naszej alfy
    Ja jutro montuje DVD HDD player z dyskiem 60GB więc jakiś manual spożądze ( o ile wyrobie się z czasem )

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Byłoby świetnie gdybyś coś takiego stworzył... Czekam z niecierpliwością...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Chętnie popatrze co i jak, tak więc czekamy....

Użytkownik Ogier Avatar dawideksl
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,5 V6 Sportronic

Domyślnie

odświerzę troche temat. Czy jest mozliwosć do systemu z DSP podpiąć dodatkowy wzmacniacz na inny subwoofer? Czy jest mozliwosć wymiany głośników w tylnej półce na mocniejsze? (na standardowym wzmacniaczu DSP) i ostatnie pytanie: czy nie zmieniajac sprzętu, a wygłuszając dobrze wszystkie drzwi poprawi sie znacząco brzmienie, i czy po takim wygłuszeniu powiedzmy warto bedzie wymioenić głosniki w drzwiach, czy z systemem DSP da to wyraźnie lepszy efekt? Pozdrawiam

cziter
    Gość

Domyślnie

166-tki są wygłuszone porządnie przez fabryke

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski Zobacz post
    Ja osobiście bym radził zmieniarkę bo loudlink to już nie to samo i inna jakość a w takiej gablocie CD jednak powinno być, natomiast jeżeli chodzi o mp3 i dvd to nie ma konkretnej odpowiedzi jak, szybko i w sprawdzony spsób podłączyć takie A/V.
    No tu b-ski bym się nie zgodził z Tobą! Nie rób mi tu antyreklamy, że Loudlink to nie ta jakość. Miałeś go w ręku, testowałeś?
    Operujmy faktami, a one są takie, że parametry audio, czyli pasmo przenoszenia, zniekształcenia, szumy, dynamika, tego urządzenia nie odbiegają od parametrów odtwarzaczy CD, a wiele tradycyjnych konstrukcji nawet się nie umywa.
    Poza tym sama budowa mechaniczna (anodyzowane aluminium) tego urządzenia pokazuje, że nie jest to produkt ze stodoły.
    Jak nagrasz sobie mp3 w ciulowej przepływności, to i efekt końcowy będzie ciulowy...

---------- Post dodany o godzinie 07:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:13 ----------

Cytat Napisał dawideksl Zobacz post
    odświerzę troche temat. Czy jest mozliwosć do systemu z DSP podpiąć dodatkowy wzmacniacz na inny subwoofer? Czy jest mozliwosć wymiany głośników w tylnej półce na mocniejsze? (na standardowym wzmacniaczu DSP) i ostatnie pytanie: czy nie zmieniajac sprzętu, a wygłuszając dobrze wszystkie drzwi poprawi sie znacząco brzmienie, i czy po takim wygłuszeniu powiedzmy warto bedzie wymioenić głosniki w drzwiach, czy z systemem DSP da to wyraźnie lepszy efekt? Pozdrawiam
    Z DSP/bez niego to dzień/noc...

giraf
    Gość

Domyślnie

Tak sobie czytam to co piszecie i naszła mnie jedna myśl. Zamierzam w swojej belli zamontować sub-a oraz wymienić na lepszy system głośnikowy w przednich drzwiach. Mam wzmacniacz 4 kanałowy z czego 2 kanały zmostkuje do napędzenia sub-a a pozostałe 2 przeznaczę na wcześniej wspomniany nowy system głośnikowy. I teraz tak... z kostki mini iso wychodzą 4 kanały FR,FL oraz RR,RL. Po co mam w takim układzie przeciągać kabel 4 kanałowy (grubszy, trudniejszy do przeciskania i ułożenia) kiedy będzie on zasilał tylko 2 głośniki oraz sub-a który zasadniczo jest jednokanałowy. Czy nie prościej będzie pociągnąć z ICS'a 2- kanałowy przewód (podłączony pod FR,FL) i przed samym wzmacniaczem rozdzielić go na 4 kanały przewodem takim jak tutaj ROZDZIELACZ Cinch RCA typu Y 1 gniazdo- 2 wtyki (643108237) - Aukcje internetowe Allegro Rozumiem, gdybym wzmacniaczem napędzać miał 2 systemy głośnikowe wtedy zastosowanie kabla 4 - kanałowego uznałbym za uzasadnione. Również gdyby w ICS było specjalne wyjście pod sub-a (jak w porządnych radiach) z którego sygnał jest niezależnie sterowany i przefiltrowany filtrami dolnoprzepustowymi, wtedy również używałbym osobnych kanałów do podłączenia subwoofera. Jednak w powyższej sytuacji kiedy wzmacniacz zasilał będzie 1 system i sub-a czy widzicie zasadność podciągania 4 kanałów do samego wzmacniacza czy prościej zastosować rozdzielacz? Zastanawiam się tylko czy zastosowanie rozdzielacza nie zmniejszy znacząco napięcia sygnału a niższa wartość napięcia powoduje większą podatność na zakłócenia. Pytanie tylko czy zakłócenie będzie na tyle duże, że będzie dało się to wysłyszeć. Ktoś może zastanawiał się już nad takim rozwiązaniem albo je testował?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Kolego "SZERSZEŃ" nikt tu nie robi, tak jak ty to nazwałeś "...antyrelkamy" tylko po prostu wyrażam swoją opinię odnośnie formatu muzyki, jakim jest MP3, osobiście jak bym miał do wyboru CD czy LOUDLINK(odtwarzacz mp3) wybrał bym CD, ale nie powiem bo LOUDLINK itp. rzeczy też mają swoje plusy: są poręczniejsze zajmują mniej miejsca, no i zapakujesz więcej utworów niż na zwykłą płytkę, no ale niestety coś za coś, w przypadku mp3 nie liczy się jakość tylko ilość. Inna sprawa jeżeli jest możliwość podłączenia wyjścia na dodatkowe źródło dźwięku np. aux(prócz cd), to wtedy jestem ZA, gdyż w tym momęcie nasz sprzęt audio staje się bardzie praktyczniejszy, gotowy odtworzyć dźwięk z kilu źródeł....

Co do kolegi "GIRAF-a" to jak najbardziej możesz zrobić jak jak mówisz, jeżeli nie jesteś jakimś tam zaawansowanym audiofilem to praktycznie nie powinieneś zauważyć jakiejkolwiek różnicy po między kinstalacją 4xrca a 2xrca. Natomiast z technicznego punktu widzenia lepszym rozwiązaniem było by puszczenie przewodu 4-ro kanałowego(4xrca), czyli pod FR I FL podłączasz przód a RR I RL mostkujesz na suba i masz wtedy pełną kontrolę nad wszystkim, no i jakość sygnału się zmienia w takim układzie, następnym plusem może być też fakt, że gdy ci się zamarzy kiedyś w przyszłości dalsza rozbudowa systemu audio to nie będzie potrzeby ponownego rozkręcania połowy samochodu aby puścić drugi przewód 2xrca No ale zrobisz jak uważasz...

Pozdrawiam.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar artur31
    Mieszka w
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    Auto
    166 2.0 TS czerwona 2000r, 166 2,4 JTD niebieska 2002r

Domyślnie jakość Loudlinka

w mojej Alfie 166 TS ze standardowym (nie DSP) ICSem mam dodane dwa wzmacniacze JBL przednie głośniki Pioneer i sub JBL.
    W zestawie, zamiast zmieniarki pokusiłem się o Loudlink .... jakość kiepska.
    do podłączenia Loudlika użyłem standartowego kabla w bagażniku.
    - zmiana utworów trwa za długo
    - na niektórych utworach się zawiesz (trzeba zatrzymać auto i wyjąć kartę, a potem włorzyć spowrotem i zapamietać gdzie się zacina)
    - najgorsze jednak jest jakość muzyki, 40% świetnej jakości mp3 porpostu pierdzi na loudlinku.