Chyba zrobil sie OT5w,10w kazdy olej jest dobry ale jesli jest dobrany pod zakres pracy silnika... a lanie syntetyka to nie ego... ;]
Co z Alfą? Zrobiłeś ją?
Temat skrzyń w BMW e39 w trzylitrowym dieslu jest doskonale rozwinięty na forum BMW Klub PolskaTa skrzynia nie wytrzymuje mocy po chipie silnika... A BMW mojego znajomego nie dość że było po chipie, to jeszcze olej w skrzyni był z czarną nalepką - long life niby nie wymienialny
...A to że skrzynie padają w tych dieslach to raczej żadna nowość...
Sorry za![]()
Kolego misiek213 to niby co się dzieje z tąskrzynią? że nie daje rady i w jaki sposób ma dawac radę? Czytając forum bmw nie ujmując nikomu tam bardziej brakuje mózgu niż mocy np. chip silnika a potem pi....a żeby się rozsypał. I masz odpowiedź czemu skrzynia umarła, kolega naklejke sobie wziął do serca....... kto jeździ 200km z butem w podłodze. Chyba że masz prosiaka lub ferrari lub inny samolot. Takie tematy nie mają sensu......i ma to się nijak to problemu kolegi....
Dziękuję wam za wypowiedź o olejach ale wrócę do mojego problemu.Na razie silnika nie znalazłem godnego uwagi, u mnie przekręciła się panewka ale nie mam czasu rozebrać go i sprawdzić czy coś nadaje się do odzysku ja siedzę w hamburgu a silnik mam w polsce jestem w domu na weekend raz na 3 tyg i nie mam kiedy robić. Jeszcze mam namiar do Kiesow zadzwonie w poniedziałek jak nie będą mieli zacznę myśleć nad założeniem 3.0 24v i włożeniem turbo z poprzedniej tylko przydał by mi się ktoś kto by to wszystko zestroił.Może wypowiecie się co sądzicie o takiej przeróbce i czy warto się w to bawić.
Jak chcesz robic 3.0 TB to pomyśl o silniku 3.0 12v z alfy 164Przynajmniej głowica Ci podpasuje
A temat skrzyń odpuszczam... bo dyskusja będzie się toczyc na poziomie zwolenników diesla vs. lpg. Każdy ma to co lubi. Ale moja opinia jest taka... Automat tylko w nowym samochodzie! Bo jest to najdelikatniejsza częśc samochodu. A żeby wysypac skrzynię manualną, tym bardziej w alfie która jest przystosowana do obciążen... to naprawdę trzeba byc idiotą. Ale wracając do tematu...
Gdzieś (chyba na alfa clubie) czytałem że 3.0 12v + głowica z 2.0 12v turbo = 2.7 -2.8 turbo ...Ale jak dla mnie to jakaś głupota, choc na tyle moja wiedza daleko nie sięga. Ale pewnien jestem natomiast tego że ani wtryski od 2.0 TB ani od 3.0 12v nie wydolą. Może jakbyś wtryski od GTA trafił... Albo przynajmniej 3.0 tej 226km...
Ostatnio edytowane przez Misiek213 ; 28-07-2012 o 19:55
A jak by założył 3.0 24v przerobił kolektor żeby pasował do turbiny i założył wtryski od 3.2 250KM tej po fl