Nie raczej to nie podkładki wtrysków, znam dobrze dźwięk puszczającej podkładki pod wtryskiem![]()
Nie raczej to nie podkładki wtrysków, znam dobrze dźwięk puszczającej podkładki pod wtryskiem![]()
przerabiałeś tą uszczelke? do czego można zbliżyć dźwięk? nasila sie po naciśnieciu gazu? pytam z czystej ciekawości
Moim zdaniem jak puszcza to najbardziej słychać na biegu jałowym, nie wiem do czego ten dźwięk można porównaćheh do lokomotywy hehe
U mnie sprawdzał się sposób taki: psikam np plakiem w okolice wtrysków jak słychać zmianę obrotów silnika to znaczy wtedy, że gdzieś mamy przedmuch.
Ja miałem przedmuch na uszkodzonej rurze kolektor-IC i był dziwny gwizd jakby turbo już zaczęło mocniej gwizdać czyli jakby się kończyło.Do tego w mieście nie zejdziesz poniżej 9litrów zatem między 9-10l przy normalnej jeździe bierze.Do tego jak masz program wyśrubowany to i spalanie masz większe z automatu przy butowaniu.Ja mam wg dowodu z niemieckiego briefu 119kw a w rzeczywistości jest koło 170PS tym samym na trasie udało mi się zejść na spalanie rzędu nie całe pół zbiornika na 600km to chyba bdb wynik.Fakt jazda na sknerusa do 100km/h <lol>Wyszło jakieś 5-5,5 litraale termostat warto jest wymienić on też dorzuca większy wir w baku
![]()
Dzisiaj jeszcze raz przesłuchałem dolot i ciągle syczy wszystkie rury ok pozmieniane, najbardziej syczenie słyszę jak przyłożę ucho do tej plastikowej rury od dolotu z filtra powietrza to turbo, tylko, że tą rurę zmieniłem w tamtym miesiącu na funkiel nówkę opaski na niej są fabrycznie pozakładane a te dwie co ja musiałem skręcić są ok co to może być już mi ręce opadają jak głupi codziennie przysłuchuje się![]()
Panowie dużego spalania ciąg dalszy, dziś podłączyłem FES-a i zmierzona masa powietrza jest dużo mniejsza od oczekiwanej na postoju np. zmierzona wynosi około 55 mg/w a oczekiwana około 295 mg/w wraz ze zwiększaniem obrotów różnica jest również duża zmierzona maksymalnie wzrosła do 570 mg/w gdzie oczekiwana była w granicach 1800 mg/w. Po odłączeniu przepływki auto słabnie po przekroczeniu 2500 obr. Co może być nie tak ?
- - - Updated - - -
Może jakieś sugestie bo ręce opadają
- - - Updated - - -
????
Może jakieś sugestie ?
Masz strasznie niskie wartości mierzonej masy powietrza. Najlepiej jakbyś sprawdził na innej przepływce. Może ktoś z okolicy podmieni się z Tobą na chwilę, żeby sprawdzić.
jaki masz numer sterownika BOSCH i z którego roku masz samochód 2002 przypadkiem??
- - - Updated - - -
zrób log w którym będzie napięcie przepływomierza, masy powietrza mierzona i docelowa i obroty silnika. Na początek wystarczy i wrzuć na forum
Ostatnio edytowane przez firstone ; 22-08-2012 o 09:18
Tak z 2002 roku 2.4 JTD 150 KM, testy wykonywać na 4 biegu do 4 tys. obr ? Trochę dużonie wystarczy na 2 biegu ?