Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Temat: Przegląd co 35tyś...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto
    159SW 2.0JTDm(2012), 213Ps 420Nm

Domyślnie

Anka Cyganka
    Koleżanko, mam autko 15tyg a nie 15 miesięcy, robię minimum 40tyś rocznie. Jakbym robił tylko 15tyś 100% jeździłbym TBI, bo te 170 troszkę za mało jak na Polskie drogi gdzie non stop trzeba dynamicznie i w miare bezpiecznie wyprzedzać.
    Do tego autko też mam w leasing, szkoda wywalić tyle kasy naraz na głupie wozidło. A rat się tak bardzo nie odczuwa.
    Ostatnio edytowane przez Andreus1979 ; 19-07-2012 o 09:22

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał cromka Zobacz post
    Klasa lepkościowa nie ma nic wspólnego z bazami produktu, niestety często tak to jest postrzegane. Poniżej link do karty produktu - zobacz co jest wymienione w składnikach głównych.
    Dzieki! Nie wiedzialem tego i bylem przekonany, ze kazdy olej o lepkosci 5w30 to syntetyk. Czy to jednak gorzej, ze Slenia WR PE nie w pelni jest syntetykiem, skoro spelnia wszytskie normy lepkosci i jakosci?
    Wiesz, jak to wyglada przy innych olejach np Mobilu 1 ESP FORMULA 5W30?

I jeszcze podraze temat opakowan 5 l Selenia takie produkuje, czy proponujesz dzielenie duzych fabrycznych puszek na okakowania 5l?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa/Piotrków
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 2007/ 187,8 KM - 417 Nm

Domyślnie

Marcin po co radzić koledze Andreusowi
    Kolega pyta co ile olej, koledzy mu radzą on się nie zgadza z radami i wie swoje, powstaje pytanie po co pyta . Wymieniaj co 50 tys, przecież wymiana na dobry olej to koszt z filtrami rzedu 300 pln.
    Raz na 2 lata to wystarczy taki wydatek, pozatym od częstej wymiany się korek w misce psuje i nie daj boże będzie trzeba go wymienić 45 pln z podkładką, więc ja już miskę zaspawałem i nie wymieniam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Cytat Napisał Andreus1979 Zobacz post
    Do tego autko też mam w leasing, szkoda wywalić tyle kasy naraz na głupie wozidło.

...pomyliłes fora bo wygląda na to,że jeździsz rikszą a nie Alfą...

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Anka Cyganka
    Koleżanko, mam autko 15tyg a nie 15 miesięcy, .
    Aaa fakt , czytajac na szybko pomyliłam rok 2012 z 2011

Troche offtopując jezdzilam tez 1750 TBi , i jakoś znaczaxcej róznicy w jezdzie na trasie od mojej Jtdm 170 koni nie widze.
    Oczywiscie inna charakterystyka , inne obroty , ale tez przy podobnej jezdzie 2 litry paliwa wiecej.
    Ten silnik co my mamy bardzo latwo i tanio podkrecisz na okolo 200 koni i wtedy na pewno bedzie lepiej wyprzedzal niz 1750 TBi

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto
    159SW 2.0JTDm(2012), 213Ps 420Nm

Domyślnie

Cholera widzę że niektórzy traktuję samochód jak członka rodziny i niechcący nadepnąłem im na odcisk
    Węgorz , mam wiele innych priorytetów w życiu a samochód służy mi do przemieszczania i zarabiania pieniędzy.
    blackrave , nie jestem alfą i omegą. Forum jest chyba po to żeby wiedzę zdobywać albo się nią dzielić. Kupiłem nowe auto i wymiana oleju co 35tyś wydaje mi się nie do końca trafiona. Chcę poznać zdanie innych i wyrobić sobie swoją opinie, nie koniecznie kierując się serwisowymi zaleceniami
    Anka Cyganka, pewnie masz racje z tym podkręceniem, ale gdybym zrobił to samo w TBI to pewnie rakieta by była. No ale to tylko gdybanie, robie powyżej 40tyś rocznie więc nie ma sensu lać Pb. Wole np. tą kase odłożyć i sprawić sobie fajne Ducati
    Ostatnio edytowane przez Andreus1979 ; 19-07-2012 o 15:42

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cholera widzę że niektórzy traktuję samochód jak członka rodziny i niechcący nadepnąłem im na odcisk
    Tak to prawda, większość z nas traktuje Alfę jako członka rodziny.

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Kolego Andreus1979 moja alfa tez robiła 40kkm rocznie olej miała zmieniany zgodnie z zaleceniami producenta teraz ma prawie 200kkm i jest wszystko w przodku rozrząd zrobiony zgodnie z zaleceniami producenta. tak wiec nie musisz być nadgorliwy po prostu korzystaj rób kasę a głowy olejem sobie nie zawracaj w odpowiednim momencie zostaniesz poinformowany o konieczności jego wymiany na LCD po co o tym w ogóle myśleć masz gwarancje jak cos to ci to naprawią.
    Ostatnio edytowane przez interside ; 20-07-2012 o 11:59

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał interside Zobacz post
    Kolego Andreus1979 moja alfa tez robiła 40kkm rocznie olej miała zmieniany zgodnie z zaleceniami producenta teraz ma prawie 200kkm i jest wszystko w przodku rozrząd zrobiony zgodnie z zaleceniami producenta. tak wiec nie musisz być nadgorliwy po prostu korzystaj rób kasę a głowy olejem sobie nie zawracaj w odpowiednim momencie zostaniesz poinformowany o konieczności jego wymiany na LCD po co o tym w ogóle myśleć masz gwarancje jak cos to ci to naprawią.
    nie no no super podejscie do sprawy

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    nie no no super podejscie do sprawy
    niestety ale nie ja byłem jej właścicielem ale nie o to chodzi po prostu ta dyskusja stała się irytująca.