Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: [166] Głośniki, wzmacniacze i reszta jarmarku.

kmito
    Gość

Domyślnie

Kolego bez nerwów.
    Szkoda zdrowia.
    Jeżeli zakładasz jakiś temat to zakładamy, że użyłeś opcji szukaj i nadal nie znajdujesz odpowiedzi.
    Podeszłeś do tematu nieprofesjonalnie więc się nie dziw, że koledze blackalfa166 puściły nerwy.
    Wrzuć w opcję szukaj słowo "wzmacniacz".
    Przeczytaj wszystkie wątki i później czekamy na pytania uzupełniające.
    Oto pierwsze z brzegu:
    http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ght=wzmacniacz
    http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ght=wzmacniacz

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

ja rzucam mięsem ? gdzie ? nic takiego nie widzę w moim slownictwie

obrażam ludzi ? gdzie ? nic takiego nie widzę

a co do twojej wypowiedzi gościu ... to jeśli te fotki co dałeś przedstawiają zabudowy car audio które projektowałeś i instalowałeś to gratuluję finezji

po za tym jak już ci wcześniej kolega kmito pisał staraliśmy się pomóc ale ty ciągle swoje.

skoro od 3 lat zajmujesz się projektowaniem car audio to po co pytasz nas o zdanie ?
    wejdź na forum car audio i tam rozmawiaj i pytaj

a i jeszcze jedno
    zawsze jak robisz projekt instalacji i zabudowy car audio to wchodzisz na forum marki i zadajesz pytania z cyklu: co tam się zmieści co można itd ?
    myslałem że profesjonaliści poprostu stosują własne rozwiązania na podstawie precyzyjnych obliczeń dotyczących umiejscowienia głośników, pojemności ukladów itd.

no ale może się mylę

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Sorry, nie doczytałem do końca, nie ma się co unosic Zresztą o co się nas pytasz? Skoro masz sprzęt i znasz się na tym to w czym problem bo nie rozumiem? Co innego gdyby temat brzmiał: "Mam 4000 zł na car audio - pomozcie" to rozumiem

Kayrol
    Gość

Domyślnie

ale to nie musi wyglądac tylko grac xD nie rozumiem dlaczego sie czepiasz, umiesz lepiej, robiles lepsze ? Prosze moda ew.admina o skasowanie tematu

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

kolego KAYROL nie wiem może moje zdanie jest odmienne od innych właścicieli 166 ale uważam to auto za dystyngowane ... i nie pasuje mi do tego instalacja którą pokazujesz na swoich fotkach.
    Polecam instalacje, które wykonują np goście z KLINIKI DŹWIĘKU potrafią zabudować super audio którego nie widać ... wszystko jest w fabrycznych miejscach lub tak umiejscowione że auto nie traci na stylu, wizerunku i funkcjonalności.
    Jest tylko jeden problem taka instalacja sporo kosztuje.
    Jak już wspomniałem mnie wystarcza fabryczne audio na wzmaku i procesorze dźwięku i 10 głośniczkach.

pewnie ze bym chciał mieć coś HI-ENDowego super czysto brzmiącego ale tego na pewno nie osiągnie się przy pomocy wskazanego przez ciebie wzmaka i głośników toxic
    co najwyżej dzięki temu będziesz miał podbicie basu i tyle
    także wracamy do punktu wyjścia
    chcesz poprostu zrobić boom boxa z alfy 166 chcesz żeby za urodą auta szedł jednocześnie wymowny głęboki bas slyszany przez dzierlatki z odległości 200metrów.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Za cenę tego sprzętu można było ściągnąc zza wielkiej wody sprzęt i wzmaki JL Audio, a to już praktycznie najwyższa liga. Przynajmniej ja tak zrobię, nie mam zamiaru nikogo oceniac, każdy ma wolny wybór i własne pieniądze, koncepcję.

Mikellino
    Gość

Domyślnie

my tu gadu gadu a nikt nic konkretnego nie powiedział, czytałem w postach że ktoś zmieniał tyły na inne 20tki - blaupunkta. Kolega który napisał posta zadał proste pytanie, które mi też rozjaśni sprawę - chciałbym wiedzieć jaka maxymalna głębokość nieoryginalnych wooferów jest, no i jakie dystanse trzeba zrobić (ktoś to robił i może ma szablon - prosiłem o to w innym poście ale cisza). Z tego co od dołu mierzyłem ze strony bagażnika to do osłony głośnika jest ok 14 cm. Ale może się mylę bo są tam jakieś przegrody czy usztywnienia. Może ktoś to już rozbierał. FOTKI!!!!
    Napiszę jeszcze o tym co mam zamiar zrobić z audio. Chce wykorzystać fabryczne miejsca i budżetowo potraktować zmiany aby z 8 głośników zrobić 10 dodając woofery - widziałem jak są zbudowane drzwi i oceniam że nie trzeba ich wygłuszać. Zmienię w 2 kolejności głośniki w drzwiach na lepsze zestawy. Mam wzmacniacz dobrej firmy w miarę dużej mocy z filtrami i regulacjami mocy na każdy z 6ciu kanałów. Ogólnie jest 400w w RMSie a dźwięk wyprowadzimy z ICS z miniISO. Co do wooferów - potraktować chce je budżetowo. Pytanie jakie to głośniki mają być - bo tu obliczenia żadne nic nie dadzą - po prostu kabina będzie skrzynią a głośniki podłączone w przeciwfazie. Czy ktoś może doradzić co to mają być za głośniki by dobrze w przestrzeni otwartej grały no i podstawa - czy się zmieszczą. Ja myślałem o 2xLW800 - Alferdach. Chodzą w obudowach powyżej 37 l więc może to już wyznacznik że pochodzą na półce.
    Jestem przekonany że do 700zł da się z tego co jest zrobić naprawdę zadowalający system.
    Pewnie zacznie się dyskusja o drewnianym uchu ale myślę że to nie jest konieczne. Miałem parę niekonwencjonalnych systemów w poprzednich autach - budżetowych które biły "profi" audio za pare kafelków.

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Mikellino, jestes bogiem, takich ludzi jak ty BRAKUJE !!! same mondrale i kozaki ... no co poradzisz, matury to by oni nie zdali ! czytac ze zrozumieniem ! nie obchodzi nas co myślicie ! odpowiadajcie na pytania a nie swoje mondrosci wypisujecie !!!

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166
    chcesz poprostu zrobić boom boxa z alfy 166 chcesz żeby za urodą auta szedł jednocześnie wymowny głęboki bas slyszany przez dzierlatki z odległości 200metrów.
    nie wiesz z kim rozmawiasz, zachowaj swoje mondrosci dla siebie, i tego boom boxa . Ignouj ten temat bo mi działasz na ... nie kazdy jest burakiem z Golfa czy z E36 daj se spokój i nie wypisuj swoich mondrosci w mojej obecnosci bo sie błaźnisz.

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mikellino
    Z tego co od dołu mierzyłem ze strony bagażnika to do osłony głośnika jest ok 14 cm. Ale m
    Fabryczny głośnik ma głębokość ok.75mm.
    Do tego dochodzi podkładka w najniższym miejscu ok.15mm.
    Przegroda nie jest płaska ani pozioma.
    Głośnik promieniuje do bagażnika, który jest skrzynią rezonansową i przy tym rozwiązaniu bym pozostał.
    Cytat Napisał blackalfa166
    kolego KAYROL nie wiem może moje zdanie jest odmienne od innych właścicieli 166 ale uważam to auto za dystyngowane ...
    Popieram! Nie wypada do tego auta wkładać wkładać jakiegoś pudła.
    Ale każdy robi to co lubi.
    Pozdrawiam i też kończę dyskusję w tym temacie.