Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Zatankowane BIOpaliwo JTD

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Też ciekawe dlaczego..

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Roni_Sanok
    Mieszka w
    Sanok, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2.4 20V

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Jak padły? Zostały wytargane? Upalone? Kiedyś przez pomyłke nie wpiołem wtyczki z 1 wtrysku (cylinder 1) i silnik zapalił, ale chodził jak ursus
    z jednej strony wtyczki nawet nie ma blaszki nie ma styku po prostu ale zakupilem juz cala listwe z wtyczkami i dzisiaj bede montował... trzymajcie kciuki

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

cały bak jeździłem na bio i nic sie nie działo ,nie przesadzajmy

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

co jest z tym paliwem że alfa nie chce hulać? powiem wam że ja jeżdzę na paliwie za wschodniej granicy i auto sprawuje się świetnie gdzie większość ludzi( pewnie ci którzy na tym nie jeździli) mówią że psują się pompy wtryski itp.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Ciekawe po ilu tys km dojdziesz jednak do wniosku że ci co ci odradzali mieli rację. Wracając do biopaliwa to firma BOSCH producent układu wtryskowego w oficjalnym komunikacie informuje że po jego wlaniu może nastapić uszkodzenie tegoż układu i tego proponuję się trzymać
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Ciekawe po ilu tys km dojdziesz jednak do wniosku że ci co ci odradzali mieli rację. Wracając do biopaliwa to firma BOSCH producent układu wtryskowego w oficjalnym komunikacie informuje że po jego wlaniu może nastapić uszkodzenie tegoż układu i tego proponuję się trzymać
    Jeżdżę tak 4-ty rok około 15-20.tyś rocznie. Przy wymianie rozrządu sprawdzone wtryski ciśnienie na listwie o.k. Dodam że u mnie w baku w zimie nie zamarza paliwo jak sąsiadom. Więc nie widzę argumentów przeciw puki co.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Biopaliwo w nowych dieslach - za to powinni pakować do pierdla

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Auto

Domyślnie

Wiadomo że biopaliwo to samo zło syf i nic więcej a z eko nie ma nic wspólnego wiadomo tylko tyle że psuje układ paliwowy. Ale co jest złego w paliwie z Rosji ? tam jest paliwo tanie jak barszcz i nie ma potrzeby kombinowania a druga sprawa auta od nich w większości spełniają normę Euro5 także na sikach nie pojadą.

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

Faktycznie jak pisał kolega wyżej bio paliwo nie ma nic wspólnego z ekologią ani oszczędnościami, bo nie dość, że auto iść nie chce to jeszcze w dodatku więcej tego paliwa spala. A co do tego, że niszczy układ powiem najkrócej jak potrafię - u nas w firmie mamy wszystkie ciężarówki już w układach CR i jakoś niektórzy już po 400 tysięcy nakulali i auta śmigają nadal. Chodzi jedynie o to, że tankując te paliwa, samochody nie mogą długo stać, muszą być codziennie odpalane bo w tym paliwie są jakieś bakterie czy nie wiem jak to dokładnie nazwali i przez to korodują wtryski, i szlag trafia końcówki. To jedyne co może ze szkód wyrządzić i nic po za tym oprócz tego, że trzeba częściej filtry wymieniać i mieć podgrzewacze paliwa bo jego smarowalność jest praktycznie taka sama. Sam tego ustrojstwa w życiu do Alfy bym nie wlał ale w ciężarówkach jak narazie zdaje egzamin lecz i tak większa różnica jest na zwykłej ON. I kolego co jak co od razu po zatankowaniu w życiu nie powinno robić takich "cyrków" chyba, że dojechałeś na totalnych oparach i zassało "glonu" z dołu zbiornika, pozdrawiam!

direct
    Gość

Domyślnie

bio tylko do TDI starych chociaz kolega pracuej w lotosie i mowi ze skalem niewiele sie roznia te paliwa