Zorientuj się może jak wygląda sprawa na lotnisku Bemowo. Może uda się coś załatwić.
Chociaż prosta na Bemowie może być za krótka.
Zorientuj się może jak wygląda sprawa na lotnisku Bemowo. Może uda się coś załatwić.
Chociaż prosta na Bemowie może być za krótka.
Juz dzis otwarta
A co do lotniska na Bemowie to raczej wykluczone , to jest normalne , stale funkcjonujace lotnisko.
Do tego uzytkowan eprzez bardzo duzo podmiotow
Nie zamkna pasa na chwile bo ktos chce sobie pojezdzic.
Tym bardziej ze przepisy raczej im to uniemozliwiaja nawet gdyby byla wola z ich strony
Zależy co masz na myśli mówiąc stale funkcjonujące. Obecnie z tego co wiem z lotniska korzystają Lotnicze Pogotowie Ratunkowe, ośrodki szkolenia lotniczego oraz samoloty prywatne czy nawet OSK. Praktycznie same małe samoloty i ich ruch nie jest za częsty - stąd liczne imprezy odbywające się na płycie lotniska.
Myślę, że gdyby mieć tam jakieś znajomości, nie byłoby problemu z jednorazowym przejazdem. Podczas zajęć na hangarze nie raz widziałem, jak ktoś sobie prywatnym samochodem pomykał po lotnisku
Aczkolwiek myślę, że 1300m to za mało na V-max.
Ostatnio edytowane przez FXX ; 29-08-2012 o 23:45
W Białej Podlaskiej jest pas główny 3,3km.
Lotnisko na razie nie czynne. Kiedyś można było wjechać bez problemów. Słyszałem, że teraz jest większy problem bo ma być tam port cargo, jakoś na początek lata był Rally Sprint, zrobiono również tor Superbike(http://www.nowodwor.pl.tl/).
Myślę, że gdyby posmarować ochronie to dałoby radę przetestować samochód ;]
Jeśli chcesz mogę popytać jak sprawa wygląda
Jeśli chodzi o Polskę to ustawiam spokojnie tempomat na 147-149 km/h bo to tylko 2pkt i 100 mandatuJestem zaawansowanym uczestnikiem programu "Zbieraj punkty - wygrywaj nagrody" wiec się pilnuje.
A w Niemczech swego czasu z Hamburga do granicy około 400km w 2h z krótkim postojem.
Ostatnio edytowane przez culmen ; 30-08-2012 o 09:46
Tak lekko odbiegająć od tematu to za 147-149 to nie dostaniesz zadnego mandatu.
Bo teraz mamy na autostradach dopuszczallne 140.
Do tego Twoje 149 to realne 140-145 bo licznik zawyza
A z praktyki wiem ze zasadnicza łapią powyżej 20 nad limit. ( chyba ze wyjatkowo nadgorliwy i zlosliwy policjant sie trafi )
Więc spokojnie ustawiaj na tempomacie 160 , bo naprawde pojedziesz ze 155 ( albo i mniej )
Moja standradowa przelotowa na autostradach i ekspresowych to 160-170 , momentami wiecej jak mam niedoczas , no i pod warunkiem pilnowania lusterka czy cos podejzanego nie jedzie za mną.
Na takich drogach stojace radiowozy z suszarkami w zasadzie nie występują , wiec wystarczy pilnować ogona
Na normalnej autostradzie ok, ale biorąc pod uwagę że u nas często można trafić jakieś zwężenie to żebyś się kiedyś nie zdziwił z tym suszeniem na autostradzie. Policja upatrzyła sobie możliwość suszenia na autostradzie przy ograniczeniach prędkości gdzie np zamknięty jest jeden pas. Wstawione jest np. ograniczenie do 50km/h a kierowca przyzwyczajony do jechania 140km/h i więcej nawet prędkość na poziomie 80km/h odczuwa jak parkingową.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Na samej autostradzie nigdy się nie spotkałem z suszeniem, za to bardzo często stoją przy bramkach. Na A2 to prawie norma. Tam zwykle stoją 159tkiA jeszcze robią taki motyw że stają za bramkami, nie widzisz ich jak się zbliżasz, przekroczysz bramkę i cię wtedy zawijają. Niezłe lody z tego mają, bo wiadomo jak jest przed tymi bramkami, 90, 60, 40 km / h i mało kto się dostosowuje.