Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Temat: Bagażnik nie otwiera się

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Sprawdź dokładnie tę wiązkę od klapy, myślę że tamten temat jeszcze nie jest zamknięty. Trzeba by ją zrobić "na porządnie", tzn. demontaż tylnej półki, przeciągnięcie nowych kabelków i polutowanie ich w mniej newralgicznym miejscu niż ten łącznik w klapie. Inaczej co chwila będzie się rozwalać.

Z tym przekaźnikiem to może się wypowie ktoś kto ma alfę po FL, ale tam nie bardzo jest gdzie upchnąć ten przekaźnik, nie sądzę żeby przekaźnik od klapy dawali z przodu auta . Chyba że jakiś druciarz przy tym grzebał i podpiął bez przekaźnika albo inną magię uczynił...
    Ostatnio edytowane przez yoozef ; 09-09-2012 o 21:30
    moja była Bella...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamko25
    Mieszka w
    dolny śląsk
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v 2006r. Distinctive. Była 156 SW 2.4 Jtd 10v 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Sprawdź dokładnie tę wiązkę od klapy, myślę że tamten temat jeszcze nie jest zamknięty. Trzeba by ją zrobić "na porządnie", tzn. demontaż tylnej półki, przeciągnięcie nowych kabelków i polutowanie ich w mniej newralgicznym miejscu niż ten łącznik w klapie. Inaczej co chwila będzie się rozwalać.
    Bingo. Zdjąłem półkę i wyciągnąłem całą wiązke z klapy na stół operacyjny. Ten sam kabel który wcześniej lutowałem miał przerwaną koszulkę jeszcze w innym miejscu. Nie widziałem tego wcześniej bo dopiero po całkowitym wyjęciu wiązki ten odcinek był widoczny. Te kable to MASAKRA. Powypierdzielałem połowe tej wiązki i dałem nowe kable. Wszystko działa i alarm już się nie włącza.

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Z tym przekaźnikiem to może się wypowie ktoś kto ma alfę po FL, ale tam nie bardzo jest gdzie upchnąć ten przekaźnik, nie sądzę żeby przekaźnik od klapy dawali z przodu auta . Chyba że jakiś druciarz przy tym grzebał i podpiął bez przekaźnika albo inną magię uczynił...
    Według schematu z Elearna w mojej ALfie tego przekaźnika również nie ma.