Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Wymiana części - pytania..

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Dobczyce
    Auto
    AR 156 2.0TS LPG

Domyślnie

Mi w sklepie powiedział za łączniki stabilizatora TRW 55 za szt. ale kupie takie http://allegro.pl/lacznik-stabilizat...620947798.html widzę że na forum go polecają, tarcze Mikoda mają bardzo skrajne opinie, jedni chwalą inni mówią że badziewie a według mnie oferują przyzwoitą relacje cena a jakość . Gumy stabilizatora które podałeś będą dobre zagadaj do tego gościa bo ma wahacze Vema więc możliwe że i łączniki ma tej firmy, droższe od JGR ale oszczędzisz na przesyłce zamawiając z jednego miejsca.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Wymień sam przód, jeżeli zajdzie potrzeba wymienisz z tyłu nie jest to jakiś wielki problem, jeżeli wszystko pracuje jak należy (czyli nic nie jest zapieczone) to szybkosć zuzycia nie powinna mieć wpływu na tył czy przód.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kris990
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 217km/428nm

Domyślnie

Cytat Napisał daniel2.0 Zobacz post
    Mi w sklepie powiedział za łączniki stabilizatora TRW 55 za szt. ale kupie takie http://allegro.pl/lacznik-stabilizat...620947798.html widzę że na forum go polecają, tarcze Mikoda mają bardzo skrajne opinie, jedni chwalą inni mówią że badziewie a według mnie oferują przyzwoitą relacje cena a jakość . Gumy stabilizatora które podałeś będą dobre zagadaj do tego gościa bo ma wahacze Vema więc możliwe że i łączniki ma tej firmy, droższe od JGR ale oszczędzisz na przesyłce zamawiając z jednego miejsca.
    no i o taką pomoc chodziło, dzięki wielkie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał RafcioL27 Zobacz post
    Wymień sam przód, jeżeli zajdzie potrzeba wymienisz z tyłu nie jest to jakiś wielki problem, jeżeli wszystko pracuje jak należy (czyli nic nie jest zapieczone) to szybkosć zuzycia nie powinna mieć wpływu na tył czy przód.
    a czy jesteś w stanie coś polecić w takim razie na przód? Zasięgnąłem jeszcze opinii znajomego i powiedział mi dokładnie to samo co Ty

Użytkownik Rowerzysta Avatar marcu_marcin
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2,5 V6 24V SW

Domyślnie

Cytat Napisał kris990 Zobacz post
    podpowiecie?
    Zestaw hamulcowy który Ci proponowałem tzn. Mikoda+ TRW.To dobry zestaw...Oczywiście w tym przedziale cenowym.
    Co do uszczelki to ta pierwsza którą znalazłeś według mnie jest lepsza...
    Gumy ok.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Ceny które kolega napisał hmmm.....taniej płaciłem do 166. Panowie mamy autosklep czemu do nich nie uderzać?? Jakieś uprzedzenia?n Chłopaki znają się na tym i na prawdę mają dobre części w bardzo dobrych cenach!! Przykład ?? piasta tył 220 zł. do 166 na allegro 300 + przesyłka. Wystarczy powiedzieć że klubowicz i dają dobre ceny.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kris990
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 217km/428nm

Domyślnie

łączniki i gumy kupione. Dzięki za podpowiedzi w tym zakresie.

Powstało kolejne pytanie..chodzi o tarcze. Z proponowanego zestawu mikody+TRW chętnie bym skorzystał ale zwróciłem uwagę, na grubość tarczy, która ma 22mm. Zerknąłem na swoje zamontowane i są znacznie cieńsze. Nie wiem czy tak być powinno czy ktoś tu zmieniał coś i wsadził inne(tańsze rozwiązanie) czy powinienem szukać tarcz o grubości ok. 12mm? Czy w eperze da się to sprawdzić jakoś? Wchodziłem tam ale nie potrafiłem znaleźć tarcz jakie powinny być założone do mojego modelu. Czy jeśli kupie 22mm a mam teraz te cieńsze to czy będzie problem z założeniem, dopasowaniem czy zaciski da się wyregulować tak aby pasowały? (wybaczcie jeśli to pytanie jest wyjątkowo nie na miejscu - nie znam się na tyle by to wiedzieć)

Mieszka w
    Żory
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kris990 Zobacz post
    łączniki i gumy kupione. Dzięki za podpowiedzi w tym zakresie.

Powstało kolejne pytanie..chodzi o tarcze. Z proponowanego zestawu mikody+TRW chętnie bym skorzystał ale zwróciłem uwagę, na grubość tarczy, która ma 22mm. Zerknąłem na swoje zamontowane i są znacznie cieńsze. Nie wiem czy tak być powinno czy ktoś tu zmieniał coś i wsadził inne(tańsze rozwiązanie) czy powinienem szukać tarcz o grubości ok. 12mm? Czy w eperze da się to sprawdzić jakoś? Wchodziłem tam ale nie potrafiłem znaleźć tarcz jakie powinny być założone do mojego modelu. Czy jeśli kupie 22mm a mam teraz te cieńsze to czy będzie problem z założeniem, dopasowaniem czy zaciski da się wyregulować tak aby pasowały? (wybaczcie jeśli to pytanie jest wyjątkowo nie na miejscu - nie znam się na tyle by to wiedzieć)

Wygląda na to że w twojej 156 są tarcze lite a nie wentylowane stąd ta różnica grubości ale to na + dla Ciebie bo lite są tańsze...
    12 mm to już żyletki nie tarcze...

Tu masz link prosto od Mikody;
    http://moto.allegro.pl/tarcze-hamulc...691086911.html

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Cytat Napisał Alfa156bb Zobacz post
    Ja mam wymienione własnie prawie pół samochodu gdybym robił na oryginałach i nie daj boże w aso to zamiast 3tyś (części + robocizna) wydał bym ok 10tyś zł a to już przewyzsza wartość auta i to dosyć sporo.
    Na co wydałeś 3 tysiące w TSie? O ile nie padł Ci silnik to auto musiało być niezłym trupem, żeby tyle pochłonąć (ew. masz mechanika, który liczy 200 zł za wymianę klocków)
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Mieszka w
    Żory
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał premek Zobacz post
    (ew. masz mechanika, który liczy 200 zł za wymianę klocków)

Takich mechaników jest wielu...co za byle bzdet wołają kupę kasy tym bardziej jak wyczują że człowiek się nie zna...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

ten mechanik jest nie poważny,ceny skalkulował pod mit o drogiej alfie.Polecam ci sprzedawcę allegro o loginie italtechnik,zadzwoń do niego(numer ma na aukcjach)i zapytaj o ceny.Z pewnoscią będzie dużo taniej.Można się z nim dogadać i wyśle ci klamoty za pobraniem
    Dla przykłady masz cenę uszczelki pod dekiel zaworów
    http://moto.allegro.pl/uszczelka-pok...698730039.html
    .A ów mechanika lepiej omijaj.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jankes1979 ; 08-10-2012 o 18:05