Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Strzał rolki/napinacza paska wieloklinowego 2.4jtd

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Auto moje już jeździ wszystko pięknie chodzi Ale co najlepsze po zaholowaniu auta sprawdzeniu wszystkich wtyczek głównie czujnika oleju kontrolka się już nie paliła, silnik pracuje że tak to ujmę doskonale .Rolki nowe więc naprawa może nie najtańsza ,ale za to na dobrych częściach więc mam nadzieje że pojeździ sporo

Użytkownik Embrion Avatar alek04
    Mieszka w
    Świnoujście/Szczecin
    Auto
    156 1,9JTDm 140KM

Domyślnie

Panowie wymieniłem rolkę prowadzącą ponieważ po odkręceniu rozsypało się całkiem łożysko w jej wnętrzu.
    Teraz nowy pasek i rolka, ładnie wszystko śmiga.. Tak jak kolega napisał przekaszała się rolka i pasek przeskakiwał..
    Trzeba sprawdzać luzy rolek na boki a nie tylko czy się ładnie kręcą..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar msl
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2,0 TS 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał msl Zobacz post
    Witam,
    ja w sobotę w lanci 2,4 jtd też wymieniałem pasek, przyczyną tak jak ty piszesz przesunięcie i wycięcie połowy paska. Sprawdzalem luzy na rolkach wszystko OK ale nadal nie wiem co było przyczyną uszkodzenia paska. W zimie robiłem alternator i wymieniałem pasek, widać że się nie na latał. Co do kontrolki cisnienia oleju to jazda bez paska nie powinna mieć żadnego wpływu ja jechałem 5 kilometrów do mechaniora bez paska i jest OK.
    Czekam na rozwój posta może coś się dowiemy.
    Niestety po dwóch tygodniach problem wrócił, chyba będę musiał popatrzeć na rączki mechanikowi bo coś mi sie tu nie zgadza w jego zeznaniach
    Alfa Romeo 156 2,0 TS SportWagon '01
    nadal Lancia Lybra SW 2,4 JTD '02
    i Opel Astra III 1,4 Twinport '08

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Witam,odświeżam temat gdyż mam kolejny problem z paskiem wielorowkowym a dokładniej z czymś co chyba umiera... Wygląda to tak : jadąc usłyszałem , że coś stuka z pod maski więc szybko na bok maska do góry i zauważyłem , że właśnie z okolic owego paska słychać najpierw pisk potem stuk pisk stuk i tak w kółko Moje pytanie brzmi czyżby kolejna rolka się posypała ? ( słychać to od str.alternatora i jedynej rolki znajdującej się pod alternatorem, która nie została wymieniana przeze mnie )

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał daarkooo Zobacz post
    Witam,odświeżam temat gdyż mam kolejny problem z paskiem wielorowkowym a dokładniej z czymś co chyba umiera... Wygląda to tak : jadąc usłyszałem , że coś stuka z pod maski więc szybko na bok maska do góry i zauważyłem , że właśnie z okolic owego paska słychać najpierw pisk potem stuk pisk stuk i tak w kółko Moje pytanie brzmi czyżby kolejna rolka się posypała ? ( słychać to od str.alternatora i jedynej rolki znajdującej się pod alternatorem, która nie została wymieniana przeze mnie )

Bardzo możliwe że to po prostu alternator się sypie .
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Użytkownik Maniak resoraków Avatar himek
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była: Alfa Romeo 156 1,9 JTD; jest: Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 8v SW :)

Domyślnie

Ja miałem piski, czasem trzaski pod tytułem chodził gorzej jak traktor, klekotał jak głupi, następnego dnia tylko piski a czasem nic. Wymieniłem rolkę prowadzącą, napinacz i pasek i wszystko ładnie gra. A z takim piszczącym chyba 4 miesiące jeździłem

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał daarkooo Zobacz post
    mozliwe ze napinacz padl. musisz zobaczyc co i jak. Jakby co to rolka napinacza jest wymienna.
    [C

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

No niestety padło sprzęgiełko alternatora i również rozsypał się napinacz ,wszystko wymienione na nowe i cisza Alfa sprawiła mi niezłe wydatki przed samymi świętami Co jak co ważne, że jeździ i mam nadzieje koniec z takimi wydatkami