Siemano. Zgodnie z obietnicą informuję, że przyczyną niepowracającego drążka był zasyfiony sworzeń przy skrzyni. Małe "pieszczoty" papierem ściernym i po bólu. Dzięki za podpowiedź i pozdrawiam.
U mnie problem wyglądał trochę inaczej. Samochód stał przez 2 miesiące w trawie bo wyjechałem na ten okres i od wilgoci tak zapiekło cały układ że przy pierwszym odpaleniu samochodu lewarkiem nie dało się w ogóle ruszyć. Na siłę we dwóch pchaliśmy lewarek raz w jedną raz w drugą stronę i tak powoli, powoli coraz lepiej zaczął chodzić. Niestety już nigdy nie doszedł do pełnej sprawności tylko tutaj problem był odwrotny - po wyrzuceniu z 2 biegu nie wracał na pozycję środkową tak żeby tylko pchnąć na trójkę, tylko trzeba było szukać biegów. Problem okazał się poważniejszy i siedział w skrzyni biegów. Na "szczęście" skrzynia się zepsuła swego czasu i po generalnym remoncie teraz już jest ok.
witam ja po prostu dotoczłem nową metalową tulejkę i jest super koszt 5 zł pozdrawiam bez żadnych gumowych dodatków![]()
Cześć,
zabrałem się za wymianę tego plastikowego wybieraka w tunelu środkowym. Chodzi o ten element
Pytanie moje jest takie, czy jest jakaś szansa na odkręcenie tego elementu od góry? Co trzeba odkręcić. może cały tunel środkowy? A może tylko od spodu dostęp? Chodzi o to, że gdy próbuję odkręcić te śrubki(3szt) to kręcą się w koło ze względu na nakrętki od spodu. Nie ma możliwości przytrzymania tych nakrętek.
Ten element wyżej jest przykręcony do tego na obrazku poniżej.
Nie mam dostępu do kanału, co najwyżej jakiś lewarek. Robię to pod blokiem.
Za wszelkie porady wielkie dzięki.
nikt nic ?:Nitro-Cow:
Z tego co kojarze to tem element przykrecony jest do podłogi. Musisz wyjąć tunel, i masz to na widoku. Po wyjęciu tunelu ujrzysz filcowe wygluszenie które też musisz wyjąć i będziesz to miał na widoku. Możesz też wyjąć skórzane obicia przy nogach na tunelu. Z tego co kojarze to w 156 jest więcej z tym zabawy. W 166 do tego elementu który chcesz wymienić powinieneś mieć dostęp od kabiny.
wysłane z WC
[C
Niestety ten element wymienia się poprzez dostęp od spodu. Kiedyś miałem tą nieprzyjemność robić ten zabieg. Musiałem odkręcić częściowo wydech i ekran termiczny (blachę) przy podłodze. Potem już było stosunkowo łatwo.
Proszę o pilną pomoc, mam całkowicie połamany ten plastik, górny plastik oznaczonym numerem 1 na ostatnim zdjęciu. Fachowo jest to chyba gniazdo zmiany biegów, takie jak tutaj: http://autosklep24.pl/pl/p/Gniazdo-d...-AR-156/10243#
Wiem, że trzeba to wymontować od spodu, ale mam inny problem, w jaki sposób odkręcić śrubę zaznaczoną na zdjęciach? O ile jest to śruba, bo kiedy chcę ją odkręcić to okręca się całość w tej dziurze(tuleja?). Nie idzie odkręcić tej nakrętki. Jak to wymontować?
Czy to po prostu zapiekło się u mnie? Alfa Romeo 146.
![]()
Nakrętka powinna się normalnie odkręcić. Nic nie musisz pod autem grzebać. Całość wyciąga się od góry po rozebraniu tunelu środkowego...