Witam, zapewne był już nie jeden temat o tym na forum ale chciałem zapytać się bezpośrednio, tym bardziej że zapewne dzisiaj i jutro mechanika nie odwiedzę więc pytam tutaj. Mianowicie dzisiaj wracając do domu zawiódł mnie lewarek od zmiany biegów. Otóż jechałem i do pewnego momentu wszystko było ok, nagle chciałem zrzucić bieg z 5 na 2 i dupa nie wchodzi 2, dopiero musiałem się zatrzymać, dać na luz i wtedy z większym oporem weszła. Jak się okazało praktycznie lewarek również nie schodzi na luz bo zostaje albo po lewej albo po prawej stronie. No ale ok, 20km przejechałem na 4 biegu bo okazało się że również nie wchodzi 5 i wsteczny gdzie dopiero to zauważyłem pod domem jak chciałem zaparkować. Jeśli chodzi o biegi to wchodzą tylko 1,2,3, i 4 a to tego trzeba je precyzyjne wcisnąć bo inaczej nie wejdą (luz na lewarku). A co najlepsze to to że że w ogóle nie wchodzi ta 5 i wsteczny ale za to na 5 mam również 3 a na wstecznym również 4. Czyli tak jak by 3 jak i 4 były na dwóch pozycjach. Czy miał ktoś z was podobny problem, ewentualnie czy wie o co może z tym chodzić? Czy to jakaś poważniejsza awaria czy może jednak da rade to samemu usunąć? Z góry dzięki za pomoc![]()