5000 to max,lepiej sprawdza się np. w deszczu niż 6000
5000 to max,lepiej sprawdza się np. w deszczu niż 6000
Nie wiem o co Ci lata.....
Moja poprzednia 166 z halogenem miała odcięcie jak ksenon, obecna ma fabryczny ksenon i też ma takie same odcięcie. W pugu żony są soczewki do halogenu i też ma takie samo odcięcie.
Tak więc gdzie Ty znalazłeś soczewkę bez odcięcia????
Rozkręcałeś kiedyś jakąś? Tam się nie da nawet wstawić przesłony która tylko połowę odcina. To jest mechanicznie trudne do uzyskania.....
Mało to. Na tej samej stronce co podałeś jest rozkręcona soczewka ksenonu i halogenu. Jak byk piszą że są te same przysłony......
Brak odcięcia po prawej mają tylko światła klasycznej budowy.
Przysłona w soczewce polega na tym że dolną część cylindra soczewki zasłania w połowie blaszka z wycięciem w schodek czyli tak _/-- Żeby zrobić w soczewce tak żeby świeciła tak _/ to trzeba by było odciąć połowę przysłony w pionie.... Nie będzie jej wtedy jak zamocować. Pomijam już fakt że w kilku autach z soczewką halogenową rozkręcałem i widziałem przysłony.
Nadal uważam że odcięcie w soczewce takie _/ to jakaś herezja
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 16-10-2012 o 20:33
Przyznam że nigdy w życiu nie rozbierałem lampy na części. Moje wypowiedzi kierowane są trzema faktami.
- jeżdżę często wieczorami i co raz wkurzam się na oślepiających kretynów
- widziałem jak świecą lampy bez xen
- sam wstawiłem coś takiego w AR146 (demontaż po zrobieniu kilku fotek i przejechaniu się raz w deszczu wieczorem)
może kolega grzgar wstawi jakąś fotkę z garażu świecąc na ścianę?
Gelu: jak masz możliwość to zrób takową![]()
Opinie w stylu "oślepiały mnie to pewnie nie miały przysłony" to raczej żaden argument. Chciałbym tu rzeczowych dowodów ponieważ mimo szczerych chęci nie znalazłem żadnych przesłanek do tego aby Twoja wersja mogła by być prawdziwa.
A w tej 146 to co tam było wstawiane?
Pamiętam z forum że jakiś typek się chwalił że wyciągnął w ogóle przysłonę z soczewek żeby lepiej świeciła![]()
W swojej pomimo przystosowania do H7 mam oznaczenie DC, sprawdzałem też w kilku innych i wszędzie było zarówno DC jak i HC.
Jesteś pewny że czytałeś dobre DCja nie widziałem w 166 żeby były oba oznaczenia. Są takie.
kozi Tu masz fotke moich hidów 6000K założonych do lamp H7( 2letnie żarniki).
Jak widać linia odcięcia taka jaka powinna byc.
Oslepiania nie ma bo wieloktornie to sprawdzałem z bratem na 2 auta w trakcie jazdy bo światła sa dobrze ustawione. W deszczu jest padaka ale myśle że to wina
starych odbłyśników. PRzymierzam się zresztą do palników 5000K ale wątpie żeby to coś pomogło.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 16-10-2012 o 21:30
[C
Nie wiem może źle to zrozumiałem, szczegóły na zdjęciu.
http://i47.tinypic.com/33vbtll.jpg
Masz tylko HCR. Czyli halogenw ksenonach byś miał DCR
Czyli te numery z prawej i homologacja dla HR i DC są tylko dla statystyk?