Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Alfa Romeo 159 jako pierwsze auto

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał UniqueSilver Zobacz post
    Pytał o opinię jedni odradzą bo cośtam a inni polecą bo cośtam. Po to jest dyskusja a wybrać musi sam. Tak samo można spytać czemu mu polecasz
    a gdzie ja mu polecam,doradzam?Popatrz co piszesz.Pozatym kolega nie prosi tu o rady odnosnie biznesu bo to forum temu nie sluzy.Pomysl troche kolego co piszesz i nie zlosc sie ze zwracam Ci uwage ale kogo tu obchodzi prowadzenie firm,biznes itp??To nie forum biznesowe.Przeciez On ma swoj rozum

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    a gdzie ja mu polecam,doradzam?Popatrz co piszesz.Pozatym kolega nie prosi tu o rady odnosnie biznesu bo to forum temu nie sluzy.Pomysl troche kolego co piszesz i nie zlosc sie ze zwracam Ci uwage ale kogo tu obchodzi prowadzenie firm,biznes itp??To nie forum biznesowe.Przeciez On ma swoj rozum
    Czarny spokojnie. Każdy się wypowiada co myśli na temat pierwszego auta jako 159 i ok. Jeśli założyciel tematu jest zdecydowany to i tak nie bedzie na to zwracał uwagi, a jeśli nie jest to może te uwagi się mu przydadzą.
    Nie ma też nic złego w tym że UniqueSilver proponuje pomoc odnośnie firmy. Wręcz przeciwnie. Forumowicze powinni dzielić się wiedzą nie tylko w zakresie AR.

Swoją drogą my tu gadu-gadu, a sam zainteresowany ani be ani me

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Bo mu wodę z mózgu zrobiliśmy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

159 to nie ciągnik siodłowy żeby trzeba było posiadać jakieś wyjątkowe umiejętności by nim się poruszać. Ten model jako pierwszy samochód przy tych pieniądzach do wydania i komuś zainteresowanemu AR bym polecił. Co do silników itd wcześniej już zostało opisane.

jeszczenowy
    Gość

Domyślnie

Witam ponownie.

Dzięki za opinie, przydały się. Tak jak myślałem pojawiły się głosy że jestem za młody, to fakt że za wiele lat nie mam. Rozpocząłem pierwszą działalność w internecie mając 13 lat od sieci serwerów counter strike, dziś dysponuje kilkoma potężnymi stronami o tematyce gier, dlatego jestem w stanie dysponować takim budżetem, firma nie jest obecnie na mnie tylko na członka rodziny, za jakiś czas albo po szkole przejmę udziały. Pojawiła się propozycja aby zainwestować w marketing, przygotowuje dość duży projekt na koniec roku i to od niego będzie zależeć czy kupię tą alfe, inaczej budżet by bardzo ucierpiał, a nie chce kupować auta kosztem przyszłych inwestycji.

Czy w grę wchodzi wybór innego auta? Jak najbardziej tak, lecz z tego co szukałem ciężko mi teraz wybierać coś poza alfą, chyba że na okres 2-3 lat w cenie do 10-15 tys zł. Jeżeli znacie jakieś dobre modele - proszę o podanie ich nazw (i uzasadnienia)!

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Pamietaj, że od zakupu zaczynaja się wydatki czyli rozrzad, klima itd.. Ja za pelny rozruch po zakupie wladowalem 6000 ale wiadomo, w wawie tanio nie jest. Moze rozwaz 156 po lifcie? Ja do dzialalnosci zastanawialem się nad audi a4 b7, ceny podobne tylko starszych rocznikow. No ale serce wygralo ;-) osobiscie chorowalem na audi a6c6 ale cena przewazyla. Chociaż z 2006 już ceny sa niezle tych aut

Sent from my BlackBerry 8520 using Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

a ja tylko rozwazalemzakup AR 159 bo sie zakochalem i w D.. mialem wszystko.Chcialem miec to auto i tyle

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

No to jak chcesz na firmę (zawsze to trochę vatu w kieszeni zostanie) to odpadają ogłoszenia prywatne. Jesli ma byc 159 to zobacz co ma Tomek_KRK. Wyglada na to, ze na większość moze wystawić fakturę więc bez problemu mozesz wziasc w leasing i odliczyć koszty
    A swoją droga jesli to prawda co piszesz to jestem pełen podziwu, ze w tak młodym wieku juz tak sobie dobrze radzisz. Gratulacje!!

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    No to jak chcesz na firmę (zawsze to trochę vatu w kieszeni zostanie) to odpadają ogłoszenia prywatne. Jesli ma byc 159 to zobacz co ma Tomek_KRK. Wyglada na to, ze na większość moze wystawić fakturę więc bez problemu mozesz wziasc w leasing i odliczyć koszty
    A swoją droga jesli to prawda co piszesz to jestem pełen podziwu, ze w tak młodym wieku juz tak sobie dobrze radzisz. Gratulacje!!
    Tylko trzeba pamiętać, że faktura vat marża jest bez możliwości odliczenia!

Kolega, ja może lekko starszy od niego jestem o 3 lata ale też sobie daję radę Jestem udziałowcem w firmie finansowej (księgowość audyt) i przy okazji jeszcze studiuję Dziennie na dodatek Po tyłku nie ma się kiedy podrapać. Na spot od miesiąca staram się znaleźć odrobinę czasu
    Ostatnio edytowane przez UniqueSilver ; 22-10-2012 o 19:49

Mell
    Gość

Domyślnie

Za młody na 159? Ja mam 19 lat i wolałbym 159 niż Brerę lub GT.