Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: Ciężko wchodzą biegi, czasem zgrzyta

Malina164
    Gość

Domyślnie

Niekoniecznie rozwiązana bo bez zmian w sumie Jeśli chodzi o elektrykę to jest baaardzo poj****. Kiedyś była serwisowana ale później wpadła w kilka niepowołanych rąk i nie wiem czy uda mi się z tego wybrnąć. Np. łapała mi obroty (3 tyś na jałowych), problemy z odpaleniem po odpięciu kostki od silnika krokowego śmiga... czujnik temp mi też nie działa (ale z tego co mi wiadomo to norma) po wymianie łapał obroty, czujnik od ciśnienia oleju też.... wypięte ogrzewanie siedzeń, bezpiecznik od centralnego bo wariowała... Najlepiej jakby zerknął do niej ktoś kto się zna tylko nikogo z takim samochodem w okolicach nie widziałem....

Poduszki ogólnie są raczej dobre bo silnik nie lata wg tego co sprawdzałem patentem @ANET jutro muszę zerknąć na ten stan oleju... i nie wiem czy przypadkiem dalej mi nie cieknie ten płyn hamulcowy bo znowu czasem wpada pedał... jutro sprawdzę

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

No to sobie sprawdż gdzie masz wyciek i go sobie usuń,zobacz tak radziłam na wysprzęglik jest przykręcony do skrzyni na górze,u mnie on gubił płyn,obroty mogła łapać właśnie przez silniczek krokowy można zawsze próbować go przeczyścic.

Malina164
    Gość

Domyślnie

Dzisiaj miałem problemy z odpaleniem rano alfy ale to chyba przez zimno

Sprawdziłem stan oleju w przekładni, jest tak z 0,5-1,0 cm poniżej MIN taki brak może powodować problemy z wbiciem biegu? Gdzie się wlewa ten olej (tylko nie mówcie, że tam gdzie bagnet haha )

Wyciek mam dalej w tym samym miejscu chyba muszę się do tego przyłożyć tylko, ze tam tak ciasno jest że masakra... Jest znacznie mniejszy niż wcześniej no ale jest.

Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Korek jest w skrzyni na klucz bodajże wpustowy,to tym oleju nie masz wcale bo do skrzyni wchodzi około 1l./taki sam korek jest do spustu od spodu/.

Malina164
    Gość

Domyślnie

no to od spustu wiem gdzie jest a jak się dostać do wlewu od którego miejsca?

http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../85/2681528587

to ten otwór obok bagnetu? Jak coś mogę spróbować wlać tym otworem co bagnet wchodzi?
    Ostatnio edytowane przez Malina164 ; 29-10-2012 o 14:34

Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Od tyłu skrzyni.

- - - Updated - - -

Choroba już nie pamiętam gdzie on jest dokładnie,może próbuj przez ten bagnet.

- - - Updated - - -

Jak go nie znajdziesz,niema teraz samochodu przy sobie bo bym zerkła.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    ALFA ROMEO 164 2.0 TS r.92

Domyślnie

W otworze obok bagnetu masz zamontowany impulsator. Wyciagasz bagnet i przez ten otwór uzupełniasz poziom oleju. Potrzebna Ci będzie, duża strzykawa z giętkim wężem, stosowana w warsztatach do tego celu.
    Nie muszę chyba dodawać, że w trzeba zlokalizować miejsce wycieku oleju i wymienić olej na nowy. Ten, który masz w skrzyni, na pewno jest już przegrzany i zużyty.
    Ostatnio edytowane przez waldemar-63 ; 29-10-2012 o 16:15

Malina164
    Gość

Domyślnie

Braki uzupełniłem biegi wchodzą trochę lżej ale 1 dalej nie zawsze wchodzi, często nie do końca i wypada. Za parę dni sprawdzę stan i ocenię czy ubyło a jutro walka z wyciekiem płynu hamulcowego ze zbiorniczka.

Jeszcze jakieś sugestie odnośnie tych biegów? Może przejadę się do Bochni w przyszłym tyg to @ANET ocenisz co i jak? Mam w sumie tylko 50 km w jedną stronę.

Powiedzcie mi jeszcze jak odpowietrzyć sprzęgło i czy po odkręceniu odpowietrznika tam pod filtrem powinien lecieć płyn bo u mnie nie zawsze a jak już to tylko się moczy delikatnie...

Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

No jak masz ochotę to oczywiście mam warsztat w pracy,jak będziesz zainteresowany to pisz,spróbujemy ją dokładnie przeglądnąć.

Malina164
    Gość

Domyślnie

Jak sprawdzić sprawność wysprzęglika?

http://moto.allegro.pl/silownik-wysp...738691737.html