Dziekuje za wasze rady
W przyszlym tygodniu odwiedzam serwis - tak więc powiem żeby rzucili okiem![]()
Dziekuje za wasze rady
W przyszlym tygodniu odwiedzam serwis - tak więc powiem żeby rzucili okiem![]()
To po co nasze rady skoro tego sam nie robisz??? Chcesz wydrukować i dać mechanikowi?![]()
Bylem zrobić przegląd. Okazało się, ze tylne prawe koło po zwolnieniu hamulca recznego jeszcze przez kilka sekund trzyma.
Nie wiem czy jest to wina linki czy zacisku..
Marek - po co rady? Żebym mógł oszacować jakie mogą być ewentualne koszta naprawy. Może ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem więc nie będzie musiał zakładać nowego tematu.
Jest piękny manual jak zrobić to samemu ..... i jakie korzyści.
1) dobrze zrobiona robota
2) Satysfakcja
3) Parę groszy w kieszeni
szukalem ale znalesc nie moge nigdzie. Jestem w trakcie wymiany linek od ręcznego i nie wiem co i jak. Moze ktos doradzic?
Jak byk jest w dziale zrób to sam. Jacek przecież napisał.
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._recznego.html
Musisz bardziej się wysilić używając szukajki.
Witam,
Również mam problem z ręcznym tylko jak jest zimno ( w okolicach 0 lub mniej). Gdy zaciągam ręczny, nie zaskakują ząbki tylko wraca on na dół. Raz miałem sytuację, że zaskoczył na ząbki, ale za chwilę sam zeskoczył z hukiem. W ciepłe dni wszystko działa ok. Macie może pomysły co sprawdzić i na co zerknąć? Linki były wymieniane około pół roku temu.
Ja myslę że linka, miałem podobny problem, rok temu wymieniłem linki i byłem pewien, że cos z zaciskami a okazało się sie że linka, osłona gumowa pancerza na końcu przy zacisku zeszła i woda sie dostawała i zamarzało, założyłem opaskę samokurczliwą przesmarowałem i jest ok.
Ten pancerz na samym końcu to standard.....najszybciej siada jak samochód idzie na podnośnik. Wtedy wahacze w dół i sie łamie....ten sposób z koszulką bardzo dobry. Polecam!
Wysłano ze smartfonu Sony Xperia™P Taptalk 2
Mam dokładnie ten sam problem z recznym, już w zeszłym roku jak Alfa postała na mrozie to ręczny potrafił zamarznąć (oczywiście nie zaciągnięty) ostatnio zauważyłem że jak go zaciągnałem i potem opusciłem to i tak lekko trzymały koła. wkurzyłem się i zakupiłem komplet linek, po swiętach wymieniam. Mam nadzieję że temat ręcznego się zamknieKoszt linek L+P włoskie 215zl więc nie ma dramatu
![]()