Najlepiej pasujacy ksztalt zeba do rolek TS ma Dayco
Dayco ma powlekane zęby specjalnym tworzywem
Ogólnie Dayco dostarcza na pierwszy montaż dla Forda porsche i jeszcze kilku renomowanych producentów
contitech ogólnie cale niemcy na tym jeżdzą i się spisuje
gates znowu francja
i tak można gdybać
wszyscy 3 producenci to górna pułka
Ja osobiście wybieram 1 contitech 2 dayco 3 gates
I jeszcze trzeba dodać że też koncern VW pakuje Dayco na pierwszy montaż,taka mała ciekawostka/wcześniej był to Contitech/.
A czy np. paski gates lepiej pasuja do skf itp? Jest jakas taka zaleznosc?
Paski contiego jeśli chodzi o TS-y to parodia jest, profil zęba na pasku ni chu... nie pasuje do profilu zęba na kołach.
Do TS, JTD zakładamy tylko paski DAYCO.
Conti idealny jest do V6.
Gates siedzi po środku ... nie jest ani najlepszy w jednym ani najgorszy w drugim i odwrotnie, na jego temat nie mam złego zdania.
W jaki sposób oceniasz stan paska nie zdejmując go ???!!! Równie dobrze można zadzwonić do Wróżbity Macieja i powie ci to samo bez oglądania paska (podobno ostatnio można nawet przed SMS-y się z nim kontaktować.
Stan paska widać od strony powierzchni zębatej i oceniamy zdjęty, nie napięty. Przy przebiegu do 60 tyś jeśli pasek był prawidłowo napięty i nie ma określonego wieku nie widać praktycznie żadnego zużycia.
PS. Do 3.0 V6 24v CF1 nie kupisz raczej innego paska niż DAYCO 
Masz tutaj odpowiedzi na swoje pytanie.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
Ja zawsze ide w taką konfiguracje:pasek-dayco ew.conti
reszta SKF lub INA ale nigdy nie biore zestawów raz się zawiodłem na cenie przystępnej ale pasek strasznie sredni z firmy INA w zestawie i wole sobie skompletowac bo cena nie do konca idzie w parze z jakoscia
Powiem tyle. U mnie od 1.5roku i 40tys km siedzi Gates i nie pękłWięc coś tam jest wart..
Zakladanie takiego tematu mija sie z celem ;] Kazdy powie co mial i tyle bo uszkodzeniu moze uleglo "0,5%" z tego. Ja sie osobiscie nie spotkalem z peknieciem paska ktory nie minal swojego okresu wymiany. ANET wytlumacz mi np dlaczego wg Ciebie conti najlepszy jest dla V6? Bo ja np. mam juz 3 komplet Gates`a i wg mnie on pasuje idealnie.
a ja mam pytanie dlaczego sa dwa rodzaje pasków do ts- rózniące się iloscią zebów? od czego zalezy który pasek jest uzyty?