Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: TS na wolnych "pyrka" nie jednostajnie, gasnie

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Niestety nie, o klemie zapomnij, tylko komputer.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

Arturro nie zapominaj że alfa wcześniej jeździła na gazie czyli już realnie mogła mieć mapy benzyny rozjechane, do tego ten tjun, komp i adaptacja, tak będzie najszybciej, najwygodniej. Także pomyśl o lambdzie, wspominałeś że masz błąd i wysokie spalanie (często z błędu lambdy wysokie spalanie)
    Zakup sobie kabelek i sam zabierz się za podstawy diagnozowania, naprawy swojego auta.
    Wygodniej i taniej. a info na forum nie brakuje.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto
    156

Domyślnie

jak juz wspomnialem mam kabelek i fiat ecu scanem jade... powtarza mi sie blad p0170 integrator sondy lambda, wysoka wartosc. Innych bledow nie ma. Do tego stan sondy non stop wisi na "bogato". Czy to faktycznie moglabybyc sonda uwalona i ona odpowiedzialna byc za spalanie? Te weze sa sprawdzone ok. Zostal nadal stozek na poczatku co raczej nie ma wplywu na ta "awarie". Zrobilem przed chwila reset ecu i adaptacje FES i niestety nadal gasnie. Co ciekawe gasnie np jak dojezdzam do skrzyzowania, czy tam jak dam sprzeglo przy predkosci. Jak zejde z predkoscia biegami do tych nie wiem 20-10km/h i puszcze sprzeglo to zwaha sie ale utrzyma mu obroty, i druga sprawa jaka zauwazylem to np jadac rowno 80km/h spokojnie caly czas...jakby poszarpywal delikatnie....

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto
    156

Domyślnie

kurde ten zaworek to mam w srodku pusty jednak sie okazuje...jaki to moze miec nr i fachowo sie nazywac? na allegro to kupie ?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto
    156

Domyślnie

rozwiazanie dla potomnych, gasniecie na wolnych obrotach- zaworek byl..ale jakos slabo dzialajacy, ten na kolektorze dolotowym blisko przepustnicy. Wymienilem go i jak reka odjal (pewnie sprezyna byla juz "zmeczona")

Pozostalo mi to co w alfach bywa standardem-falowanie obrotow przy dojezdzaniu do skrzyzowania. jak sie zatrzymam jest ok.

Co ciekawe po drodze probujac wine zrzucic na zle dzialajacac sonde lambda-ktora wieszala sie na np bogato i walilo p0170 integrator sondy lambda wysoka wartosc-okazalo sie ze to jednak przeplywomierz.... mam boscha, zalozylem od 2litrowki magnetti marelli i zupelnie inaczej auto chodzi, nie pyrka itp.... wartosci tez byly ok i bez bledow.

niestety chcialem pojsc na latwizne kupilem za Tuchowem u jakiegos mlodego !Ł#@!$ Boscha uzywke i...utopilem kase.

teraz kupie jakis nowy...tylko nie wiem czy MM czy Boscha....

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

kup boscha ,bo znów utopisz kase ,one nie lubia łatwizny