Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Temat: Alfa 156 - koszt zakupu

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Jesli mowimy o dieslach wszystkie maja podobna awaryjnosc 105,110CV byly montowane przed fl 115 i 140CV po fl. Wszystkie alfy w dieslu maja kolo dwumasowe i sa na pasku rozrzadu. Ostatnio jezdzilem samochodem znajomego, volvo s40 2005 2.0D czyli ten sam diesel ktory jest montowany w fordach peugeotach i wlasnie volovo. W internecie mozna wyczyac ze to najlepszy diesel produkowany w tamych latach. Oczywiscie nie bierzemy pod uwage jednostki 3.0 BMW bo to inna klasa. I co stwierdzam po przejadzce? Jesli chodzi o diesla to tylko JTD. Naprawde w tamtym samochodzie czulem sie jak w autobusie. Taka sama kultura pracy KLE KLE KLE. Masakra jakas. JTD jest pod tym wzgledem o klase wyzej.
    Pierwszy samochod ktory podales niby na zdjeciach wyglada normalnie, cena nie jest zbyt niska wiec jest mozliwosc ze nie jest to ulep. W 2001 roku byl lift wnetrza, zmienili konsole srodkowa, umiejscowienie lewarka zmiany biegow, dodali inne alufelgi do oferty. W 2003 byl lift zewnetrzny, samochod otrzymal nowy przod. Domyslam sie ze ten egzemplarz jest albo z poczatku 2003, albo co bardziej prawdopodobne 2002 i pierwsza rejestracja 2003. Jedyne co sie nie zgadza to alufelgi, ktore sa z wersji przed liftem wnetrza. Pierwszej 147 juz nie ma a druga bardzo ladna, spytaj kolegi co bylo uszkodzone w samochodzie bo z francji bardzo zadko samochody przyjezdzaja o wlasnych silach. Pozdrawiam.

Raku86
    Gość

Domyślnie

Wiem że to wszystko zależy również od techniki jazdy i tego jak dbamy o auto, ale jeżeli chodzi o żywotność tej 2masy to jak to wygląda? Wymieniales już może? Albo ktoś z kolegów?

Jak podjadę zobaczyć ta 1 to dam znać jakie jakie wrażenia i czy coś było nie w porządku. Jest jeszcze 1 w zasadzie 2 w sedanie ktore są ładne ale raczej wolałbym kombi ewentualnie hatchbacka więc z tymi linkami jeszcze poczekam.

~via samsung

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Powiem Ci ze w nowszysch autach typu focus mk2, alfa 159, pug 407 dwumasa wytrzymuje 150-180 tys przy normalnym uzytkowaniu. W starszych te przebigi sa wyzsze. Ja mam 170 tys, zero oznak zuzycia dwumasy.

Raku86
    Gość

Domyślnie

Mam jeszcze pytanko odnośnie silnika. Jaki polecacie kupić, która jednostka jest albo mniej awaryjna albo tańsza w eksploatacji ?
    1, 9 JTD 2, 4 JTD ? Widzialem że są też wersje JTDm

Bo jeżeli chodzi o cenę auta samego przy tych silnikach to jakiś rozbieżności nie widać raczej ta cena różni się z uwagi na wyposażenie i rocznik.

~via samsung

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    156

Domyślnie

Ja mam 1.9 140KM i jest wystarczajacy. Te slabsze dynamika nie powalaja, ale sa 8V, przez co troszke nizszy koszt jest w przypadku zerwania rozrzadu.
    2.4 jest swietny, ale tylko jesli dziala. Dwumasa drozsza prawie 2x i z racji ciezkiego dostepu drozsza robocizna za reezte pierdol.
    Jesli chodzi o zawieszenie to juz wszystko zostalo napisane - prowadzenie super, ale psuje sie dosyc czesto. Do tego co chwile jakis drobiazg.
    Podsumowujac - Alfa 156 to ladny samochod z dobrym silnikiem jezeli to JTD. Reszte trzeba po prostu zaakceptowac. Polecam.

Tapatalk.

Użytkownik Embrion Avatar saanchez
    Mieszka w
    Sanok
    Auto
    alfa 156 1,9JTD

Domyślnie

Witam! Ja jutro kupuje 156 1,9JTD za 12000 z 2001r. Wydaje mi się dużo, ale właściciel znajomy rodziny, ściągnął ja dla siebie 4 lata temu, był jedynym użytkownikiem w kraju przez ten okres, robił ją dla siebie, na przestrzeni tego okresu zainwestował w nią około 6500zł (u znajomego mechanika, faktury do wglądu). wszystko było robione na najlepszych czesciach, wymieniane na czas.. teraz pytanie W A R T O ?????

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie widzimy nawet autka , nie znamy jego stanu , rodzaju nadwozia , wyposażenia , historii itp itd
    a mamy oceniać czy warto ?

czyli zgadujemy :-)
    lubię to

Użytkownik Embrion Avatar saanchez
    Mieszka w
    Sanok
    Auto
    alfa 156 1,9JTD

Domyślnie

nie no... wiadomo posiada elektryke szyb przód/tył klimatyzacje, el lusterka nigdy nie była malowana, sprawdzone czujnikiem...... zreszta daje linka: http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#b0a8d6be13

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Myślę, że drogo... Szału nie robi przy tej cenie (popatrz na ten rok od najdroższych na Allegro i tak drogiej nie ma ). Kolor taki 'zwykły', wnętrze nawet nie po lifcie. To na kierownicy to pokrowiec ? ? ?

Jeśli pewne auto, to może i warto... ale... myślę, że nie za tą cenę

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    156

Domyślnie

Nie warto za taka cene. Warto by bylo jakby to byla jakae szczegolna opcja pp lifcie wnetrza. Ta nie jest warta wiecej niz 9.5 tys niezaleznie od poniesionego wkladu. Za eksploatacje kolego nikt pieniazkow nie zwraca. W tej cenie znajdziesz cukierkowa 156 z 2003.

Tapatalk.