no to próbuj krok po kroku
ale skoro jest tak jak mówissz to obstawiam imo tak czy tak...
spróbuj jeszcze imo odpiąć i sprawdź reakcje
no i wachy zalej do auta bo mam nadzieje ze próbujesz odpalać mając wiekszą ilość w baku![]()
no to próbuj krok po kroku
ale skoro jest tak jak mówissz to obstawiam imo tak czy tak...
spróbuj jeszcze imo odpiąć i sprawdź reakcje
no i wachy zalej do auta bo mam nadzieje ze próbujesz odpalać mając wiekszą ilość w baku![]()
mam zamiar dać dla specjalisty komputer i wyłączyć całkowicie immo,
p.s. paliwa mam 1/4 więc nie ma szans na tak banalny błąd![]()
dobra chłopaki jest progres
odpiąłem przepływkę, odpiąłem czujnik temperatury cieczy chłodzącej, włożyłem nowe świece zapłonowe i jest... odpalił!
pracuje równo na wolnych obrotach, gdy delikatnie wciśnie sie gaz obroty podnoszą sie. to już coś!
teraz dalej... podmieniłem przepływkę na tą z 156 2.0TS i mimo wszystko silnik dostaje drgawek i gaśnie. poza tym na odpiętej przepływce ale podpiętym czujniku temperatury cieczy chłodzącej silnik pracuje ale niechętnie wkręca sie na obroty... co kupić teraz? profilaktycznie czujnik temp. chłodz.?
na dwóch przepływkach były identyczne problemy, ale nie wierze ze obydwie są walnięte?
co polecacie zmienić, sprawdzić, zrobić, kupic?
a przepływka ta co podmieniłeś miała te same numery??
bo to jest ważne ze musi być taka sama jaka ma być
Sprawdź jeszcze z ciekawości czy masz odpowiednią wg numerów seryjnych do Twojego auta
może ktoś wymienił na nie taką co być powinna?
wczoraj było ładnie dziś znów du*a. Odpala za setnym razem bez czujników, jeśli załapie to popracuje z 15 sekund i gaśnie. jeśli wepne czujnik i przepływke to nie ma szans na zapłon. a rzesz durne to...
coś musi być jeszcze na rzeczy...
sprawdziłem numery przepływek - są takie same.
i jak kolego postęp?
auto pojechało na lawecie do polski... naprawie go w wolnej chwili czyli najpewniej za 2 miesiące.
Na ten moment dziękuję wszystkim którzy zainteresowali sie moim problemem.
postaram się napisać zakończenie tematu gdy już to rozwikłam...
C.D.N...
Szkoda ze się nie udało nic pomóc no ale trudno... czekam na finał i "ryk" alfy
jest progres!
grzebałem i wygrzebałem.
Dlaczego Alfa odpalała, pracowała chwilę i gasła...? okazuje sie, że problemem było paliwo a właściwie jego brak. Ze starości popękały przewody znajdujące sie w pompie paliwowej. pompa podawała paliwo ale na tyle mało czy też na tyle słabe było ciśnienie, że auto paliło ale albo gasło albo prawie nie reagowało na dodanie gazu na wolnych obrotach.
uszczelniłem te przewody i zagadała!
kwestią otwarta pozostaje wciąż zdjęcie immo z komputera. w tej chwili gtv pracuje na kompie, puszce i kluczyku z ar 156 ale to rozwiązanie tymczasowe.
no i nie wiem czy da sie do komputera z immo i jedynego klucza który ma uszkodzoną "pestkę" dorobić jakoś nowy klucz i go zakodować czy zostaje mi tylko definitywne zdjecie immo?
bo przypomne ze gtv ma złamany kluczyk który nie jest rozpoznawany przez kompa.
druga ważna kwestia... nie mam dostępu do działu handlowego a potrzebuję zakupić wskaźnik tj. pływak z pompy paliwa bo moja nie wiedzieć czemu przestała pokazywać stan paliwa. ma ktoś na zbyciu?
ten pływak jest przy pompie paliwa?
jeśli tak mam całą pompe paliwa kompletną ktora była wkręcona w bak![]()