Ja załozyłem goodyear ultra grip 7+ 195/65/15. zlozylem je juz przed 1 listopda i calkiem dobrze sie sprawuja a co najwazniejsze nie są głośne jak co nie ktore zimowki![]()
Ja załozyłem goodyear ultra grip 7+ 195/65/15. zlozylem je juz przed 1 listopda i calkiem dobrze sie sprawuja a co najwazniejsze nie są głośne jak co nie ktore zimowki![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
a co sadzicie o "bieżnikowanych"
ku zaskoczeniu spotkałem się z pozytywnymi opiniami na ich temat
dokładnie tych:
http://moto.allegro.pl/item476789663...90_jakosc.html
dają na nie gwarancje a słyszałem że po dwóch latach są w niezłym stanie. Co do trakcji to "potrafią wydostac auto z naprawdę głębokiego śniegu"...
jest ktoś kto użytkował je, lub użytkuje?
irkii, z bieznikowanymi czasem jest ten problem ze mozesz dostac 4 sztuki i kazda bedzie na innym kordzie wykonana i sie roznie zachowuja mimo tego samego wzoru bieznika [chodzi mi o to ze nie ma szans kupic 4 sztuk opon zrobionych na tym samym dawcu korbu - z "firmowej" opony pozyskanym] plus do tego w wiekszosci sa robione na kordzie opony letniej co tez ma wplyw na zachowanie opony.
Ogólnie do taczania sie po miescie i przepisowej jazdy tak jak rozmawialismy sa OK, moj kolega juz drugi sezon śmigał na zimowce Profil Inga i nie bylo takiego sniegu zeby z niego sie nie wygrzebal ;] mieszanka OK, nie twardnieje jak kalosz, nie odkleja sie bieznik, kord nie buli sie, ogolnie zadnych zastrzezen ;].
Co do opon z allegro z linku, masz je u nas pod nosem u Orla za 130zł/sztuka i w cenie zaloza i wywaza, podskocz zobaczysz na zywo, pomacasz, ocenisz czy warto sie pchac w nie, szczerze powiem ze jakbym mial kupic 2 letnia uzywke z gieldy to bym wzial ta bieznikowana.
pzdr. Grzesiek
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Z oponami bieżnikowanymi miałem do czynienia w pierwszym aucie Renault 19 i mogę powiedzieć że to nie był dobry wybór... jeśli chodzi o kopanie się w śniegu to nawet dawała rade ale podczas jazdy auto zachowywało się bardzo dziwnie - na śniegu jak na śniegu wolniejsza jazda i "jakoś" szło ale na asfalcie to naprawdę były śmieszne historie... Teraz wiem że tańszym rozwiązaniem byłoby kupno normalnych zimówek ponieważ są tańsze niż części karoserii :mrgreen:
Na alfie mam pirelli sottozero 205/55 R16 i jak na razie są niezłe bo ciche i dobrze trzymają się drogi ale z utęsknieniem czekam na śnieg...
sQun49, na rynku jest wiele nalewek w tej chwili i tez tak jak ty mialem zle zdanie, ale o Profilu nawet jakbym chcial zlego slowa zbytnio nie moge powiedziec ;] ale tylko o tej konkretnej firmie, a np. juz o Markgumie który tez regeneruje opony to moze lepiej nie bede sie wypowiadal na forum publicznym ;]
pzdr. Grzesiek
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Myślę, że lepsza będzie bieżnikowana niż nowa chińska. W ostatnim Motorze jest test opon Chińskich. Porównywali je do Continentala i Dębicy. Gdy Continental już stoi, auto na chińskiej oponie ma prędkość 56 km/h a zatrzymuje się 31 metrów dalej !!! - test na mokrej nawierzchni. Oczywiście to najgorszy wynik z tych paru chińskich opon, ale każda była dużo gorsza niż Continental i Dębica.
Myślę, że to pokazuje, że nie warto oszczędzać na oponach....
Ja mam na tyle biezniki bo zostaly mi z poprzedniego samochodu z kturym to kupilem te opony. jezeli bym kupowal to nie skusil bym sie na bieznikowane... I powiem wam ze te biezniki są o niebo lepsze od DĘBICY!!! Dębice mam na przodzie i sprawuje sie fatalnie juz nigdy nie wyloze kasy na opony tej marki. a propo tych bieznikow to trzymaja sie super i naprawde trzeba sie postarac zeby tylem zarzucilo.
Jak tak czytam co wy chcecie zakładać do alf to ogarnia mnie przerażenie - bieżnikowane, albo chińskie z dodakiem słomy ryżowej (podobno dodatek antyposlizgowy). To auto ma swoje osiągi więc i opona powinna być do nich dostosowana. Brutalna prawda jest taka jak kogoś nie stać na jazdę samochodem (nie ma znaczenia alfą czy innym) to jeździ komunikacją miejska, PKSem, PKP itp., a nie dziaduje i stwarza zagrożenie na drodze...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Maciek-156, sam osobiście jeżdzę na Pirelli SottoZero w zimie, latem na Conti SportContact 2 więc opony dostosowane do osiągów mojego V6, ale zdanie mam takie, nie ważne co masz pod maska, czy TSa czy V6 jak masz kupić niewiadomego pochodzenia uzywane opony zimowe po dwoch/trzech sezonach to lepiej kupic dobra, powtarzam jeszcze raz dobra bieznikowaną ...
pzdr. Grzesiek
Maciek ma całkowitą rację , przecież już takie dobre japońskie Yokohamy można kupić od niecałych 200\szt
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard