Wszyscy synoptycy nad wisłą wróżą od jutra zimę z dużą ilością śniegu, więc radziłbym się pospieszyćJeżeli już nie jest za późno.
Sytuacja ma się ponoć utrzymać przez kilka dni, na pewno do połowy przyszłego tygodnia.
Wszyscy synoptycy nad wisłą wróżą od jutra zimę z dużą ilością śniegu, więc radziłbym się pospieszyćJeżeli już nie jest za późno.
Sytuacja ma się ponoć utrzymać przez kilka dni, na pewno do połowy przyszłego tygodnia.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Bez stresu i kolejek od tygodnia na Pirelli Sotto Zero
No wlasnie - niby przy wyzszych temperaturach zimowki scieraja sie duzo szybciej.Napisał showtime
Z mojego doswiadczenia wynika jednak, ze az tak zle nie jest. Dwa razy zdazylo mi sie jechac na narty w marcu (raz Austria - 2,5 tys, raz Francji - ponad 3 tys) przy temperaturze znacznie powyzej 10 stopni (przez kilkaset kilometrow bylo nawet ponad 20) i nie zauwazylem, zeby zimowki sie specjalnie zuzyly.
Co natomiast zasadnizo wzroslo to halas i pogorszyly sie oczywiscie wlasciwosci jezdne - przy tych 20 stopniach na autostradzie musialem zwolnic do 140
Ja już od miesiąca pomykam na zimóweczkach,jeździłem w nocy i nie stety temp. niska. Zafundowałem mojej NIUNI nóweczka michelin , inna jazda ale wrzuciłem na alu fabryczne, na wiosne zmieniam rozmiar z15" na 17" już nie mogę się doczkać.
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
Ja dzisiaj wymieniłem w 147.
W 145 mam już koła przygotowane, tylko podmienić jak zajdzie potrzeba.
Na suchym asfalcie jednak lepiej będzie się trzymac letnia opona.
Ile płacicie za wymianę :?:
Ja pod Warszawą za zmianę opon z wyważeniem 60pln. Alusy 15''.
60pln to chyba taki standard- u mnie w Otmuchowie(woj. Opolskie, przy samej czeskiej granicy, czyli prawie koniec świata :wink: )kosztuje tyle samo niezależnie od rozmiaru koła(osobówki)Napisał rigobert
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
ja placilem za zmiane opon i wywazenie (alusy) 117 zl. Moj starszy (stalowki) 75. Z tego, co sie orientowalem w Poznaniu wlasnie takie, niestety wysokie ceny sa standardoweNapisał b.piotrus
Za przełożenie zimówek na 16calowe alusy z wyważaniem + w jednym kole wymiana maszynki zapłaciłem w Bełchatowie równiutkie 100zł.![]()
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
IdentycznieNapisał Kosiar
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
ja od pierwszej polowy pazdziernika