Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Skrzypienie prawy przód

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał pyziaty Zobacz post
    Jestem z Piekar a mam do zrobienia zawieszenie z przodu w mojej Belli.
    Napisz do kolegi george11 - też jest z Piekar i wielu ludzi z forum ( ja też) robi różne naprawy , wymiany itp u niego. Tylko czasowo cieżko no ale sprawdź

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Fiat Croma 2007 1.9jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał Patryczos Zobacz post
    Kamal to "Twój serwis" w Bytomiu Szombierkach - ale stanowczo ich odradzam!
    Ja w zasadzie zrezygnowałem z ich usług, po lekturze opinii krążącej na ich temat w sieci. Również proponowali regeneracje wahaczy (w Cromie), ale już na etapie rozmowy ciężko było dość do porozumienia z nieco gburowatym właścicielem. Skończyłem na nowych wahaczach. Po całej operacji kolega polecił mi inny warsztat zajmujący sie regeneracją http://www.podlesny.go3.pl/oferta.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał scrabit Zobacz post
    Ja w zasadzie zrezygnowałem z ich usług, po lekturze opinii krążącej na ich temat w sieci. Również proponowali regeneracje wahaczy (w Cromie), ale już na etapie rozmowy ciężko było dość do porozumienia z nieco gburowatym właścicielem. Skończyłem na nowych wahaczach. Po całej operacji kolega polecił mi inny warsztat zajmujący sie regeneracją http://www.podlesny.go3.pl/oferta.html
    Opinię muszą mieć faktycznie fatalną, u mnie regeneracja miała początkowo oscylować w kwocie 200-300zł, dałem się namówić na koleje elementy (profilaktycznie) i miało się zakończyć na 600zł. Ostatecznie straciłem 1700zł w tym ok 800zł (!) z powodu uszkodzeń mechanicznych samochodu w "Twoim serwisie" w Bytomiu Szombierkach do których przyznał się skruszony jeden z pracowników (po cichu, za plecami szefostwa). Kłótnia trwała 3 godziny, dobrze, że byliśmy w 2 odbierać samochód bo prawie doszło do szarpaniny i wezwania Policji przeze mnie bo jak stwierdził właściciel: "samochód jest w tak fatalnym stanie, że nie może oddać mi kluczyków ponieważ samochód stwarza realnie zagrożenie w ruchu drogowym"...podpowiem tylko, że przed oddaniem go do feralnego "Twojego serwisu" auto dwa razy wizytowało w stacji kontroli pojazdów gdzie stan jego zawieszenia określono jako idealny!

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Piekary Śl
    Auto
    Alfa 159 1.9 16V

Domyślnie

Na Szombierkach w Bytomiu jest jeszcze jeden warsztat regenerujący części, tylko nie wiem czy tam też zajmują się demontażem, regeneracją i montażem czy tylko samą regeneracją: http://www.zumi.pl/107140,Mechanika_...a.html#mapPage . Nie wygląda powalająco, ale mają mnóstwo klientów i pracy, ogólnie zasady mają takie, że rano w sobote trzeba się u niej pokazać, żeby ustalić co i jak jest do roboty - najlepiej zadzwonić. Gdyby okazało się, że zajmują się tylko regeneracją to mogę Ci polecić moich dwóch mechaników: jednego z Rudy Śląskiej, a drugiego z Chorzowa więc na Szombierki niedaleko, a oni w ramach wykonywanych prac zawożą części do regeneracji przeważnie do firmy podanej w linku powyżej
    Dzięki patryczos, luknę jutro tego na Szombierkach.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

ważne jest też to czy wymiana dokonywana jest na samochodzie poniesionym do góry czy na stojącym na ziemi.
    Kolego o co chodzi z tym podniesionym/stojącym autem podczas wymiany?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    Kolego o co chodzi z tym podniesionym/stojącym autem podczas wymiany?
    Poprzedni właściciel zauważył, że jest różnica pomiędzy montowaniem części zawieszenia na samochodzie uniesionym na podnośniku a na samochodzie postawionym na ziemi

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

A jak jest lepiej?