a to akurat mamale czy nie lepiej kupić nowy wysprzęglik ?
Ten wytrzymał 200 tyś to i z tym miałbym spokój na wiekiw sumie ok 70pln to nie jest majątek
![]()
a to akurat mamale czy nie lepiej kupić nowy wysprzęglik ?
Ten wytrzymał 200 tyś to i z tym miałbym spokój na wiekiw sumie ok 70pln to nie jest majątek
![]()
Ostatnio edytowane przez Mandziel ; 02-08-2013 o 19:24
Może ktoś podpowie czy to wysprzęglik moim wypadku, a mianowicie: po puszczeniu sprzęgła, pedał odbija do końca z pewnym opóźnieniem tj po ok 1 sek po zabraniu stopy. Co ciekawe dzieję się tak tylko upalne dni. Rano jak jest kilkanaście st. problem nie występuje. Wysprzęglik? czy coś innego pada?
Trudno zgadnąć ale ja bym się przyjrzał temu mechanizmowi przy pedale. Hydraulika nie jest podatna na takie zmiany temperatur. Aczkolwiek pewności nie ma. Zanurkuj pod pedał i zobacz jak to pracuje.
coś Ty sie tak tego wysprzęglika czepił ? My tu rozmawiemy o SIŁOWNIKU SPRZĘGŁA a nie wysprzęgliku.. Jak Ci padnie wysprzęglik to pedal zostanie w podlodze i wyleci plyn hamulcowy, lub owego będzie Ci ubywać . A silownik sprzegla na inne zadanie. Ja wysprzęglik wymienialem w swojej również mimo że rocznik 99 i przebieg 197 tys na szafie, no ale auto od wloskiego emeryta ateisty co do kosciola nawet nie jezdil. No ale mi padl bo to z wloskiego metalu robione i powiem Ci że roboty na 30 minut. Zsilownikiem bedzie weselej bo on do sciany grodziowej zamontowany jest i dostep jest kiepski. Zanurkuj i obejrzyj co sie w tych pedalach dzieje to sie dowiesz czy trza sie denerwować . Nowy silownik sprzegla nie jest drogi.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 02-08-2013 o 22:38
[C
Masa.... Ciężko tam się dokopać do tej pompy sprzęgła, jeszcze trochę klamorów w akrobatycznej pozycji. Po prostu mandziel chce coś wymienić a wysprzęglik łatwiej![]()
Do sprzedania to ona jest cały czas![]()