Chyba tak w 2.0 jest mniejszy, umnie wypalanie podobnie 300- 400 km
pozdrawiam
Chyba tak w 2.0 jest mniejszy, umnie wypalanie podobnie 300- 400 km
pozdrawiam
Sądziłem że od ładowania jest kontrolka " niewystarczające doładowania akumulatora". Ta kontrolka DPF zapaliła mi się jak dotąd tylko 3x. 2x rano (auto stało cała noc), a jeden raz natychmiast po jeździe, wył i włączyłem aby sprawdzić i wtedy poraz ostatni ja widziałem (czyli 2 dni temu nim przejechałem DTŚ'ke). Od dwóch dni nie mam nic, niemniej jednak w przyszłym tyg jadę do mechanika więc przypomnę mu się z tym aku aby zerknął.
Doładowanie akumulatora przez alternator jest pojęciem względnym zależnym od kondycji akumulatora. Czasem gdy akumulator jest nie do końca sprawny lub niedoładowany, a na dworze jest zimno to może się przy starcie zapalić przykładowo kontrolka ABS a gdy na zewnątrz jest ciepło to już nie. Mimo wszystko przyglądnął bym się akumulatorowi czy powoli nie wybiera się na złom.
Dziś sprawdzałem w MES i od ostatniego wypalania mam 1750km czyli wygląda na to, że filtr się jeszcze ani razu nie wypalał odkąd kupiłem auto. Jeżdżę głównie poza miastem - 80% przebiegu. Warunki do wypalania raczej są spełnione - rozgrzany silnik, jazda ze stałą prędkością i powyżej 2k rpm. Czy to możliwe żeby tak rzadko wypalał się filtr czy zacząć się już martwić?
W MES info o zapchaniu filtra jest na 0%. Poniżej wycinek z loga AlfaOBD
Wersja samochodu: z DPF
Lampa filtra czasteczek stalych: Zgaszona
Stan filtra czasteczk.: nie zatkany
Stan regener. wymusz.: Nie aktywne
Hodometr od ostatniej regeneracji, km: 1752,70
DPF wyłączony
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Tak to wygląda jakby był wyłączony.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Czyli rozumiem, że poprzedni właściciel go wyciął? Oglądając od spodu auto po czym mogę poznać, że fizycznie jest usunięty? Zamiast puchy będzie rura, czy zostanie puszka ale będą jakieś ślady jej otwierania?
Jeśli nie będzie śladów spawania, to stuknij w puszkę. Chociaż widziałem i takie cuda jak przewierty przez DPF-a. Ale wtedy musiałbyś zobaczyć do jego wnętrza.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A czy nie powinien zostać jakiś ślad w sterowniku centralki np. data programowania? Obecnie mam wpis "Data zaprogramowania: 16/11/2005" i to by się zgadzało bo auto jest z początku 2006r.