Strona 300 z 311 PierwszyPierwszy ... 200250290291292293294295296297298299300301302303304305306307308309310 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,991 do 3,000 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał notsure Zobacz post
    https://www.youtube.com/watch?v=JKpXVR4X-ps

Zastanawia mnie jeden, skoro taka Mazda po 3 latach produkcji mogła w ramach faceliftingu zmienić całą deskę w 6-tce, to dlaczego Alfa nie mieniła wnętrza na coś w stylu Giulii ? Bo aute z zewnątrz jest wciąż świeże i ładne.
    Nie rozumiem po co mają styl wnętrza Giulietty zmieniać a'la Giulia? Giulietta ma (miała) swój niepowtarzalny styl, inspirowany nieco innymi modelami. Projekt wnętrza Julki (z 2010) to mistrzostwo świata a kolejny lifty skutecznie ten świetny projekt psują.
    Na pewno tu nie potrzeba nic zmieniać na modłę Giulii.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

coraz bardziej się cieszę że mam możliwie najmłodszego przedlifta ;D

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arch_i
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 TCT, Distinctive + pakiety

Domyślnie

Moim zdaniem mogli podnieść jakość materiałów. Julka powinna ewentualnie nawiązywać zarówno wnętrzem jak i elementami zewnętrznymi do Giulii ale jakość spasowania jak i samych materiałów wykończeniowych podnieść. Cena za auto przynajmniej w euro nie jest mała więc powinna iść za tym także jakość wykonania.

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Projekt wnętrza Julki (z 2010) to mistrzostwo świata a kolejny lifty skutecznie ten świetny projekt psują.
    Na pewno tu nie potrzeba nic zmieniać na modłę Giulii.
    Nie zgadzam się z tobą, kolejny to lifty to jednak postęp, choć ostatni to tylko kosmetyka niestety ale jednak odmładza w środku, jakby nie było, 6 letni model. Jedyne co popsuli w poliftach to brak opcji aluminiowego frontu deski, który robił fajny "premium" klimat w środku. Cała reszta to jednak zdecydowanie plusy:
    - lepsza kierownica z grubszym wieńcem
    - system uconnect zamiast archaicznego już blue&me - dużo wygodniejsze korzystanie z multimediów czy telefonu, w czym pomaga właśnie dotykowy wyświetlacz.
    - dużo lepsze i ładniejsze fotele
    - wejście USB na tunelu co nie zmusza do posiadania 6 zmysłu żeby sprawnie podłączyć pendrive w schowku.
    itp.

Oczywiście Alfa mogłaby więcej rzeczy poprawić - to prawda - pisanie jednak że przed-lifty są najlepsze, brzmi jak samopocieszanie się właściciela starszego rocznika

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Nie zgadzam się z tobą, kolejny to lifty to jednak postęp, choć ostatni to tylko kosmetyka niestety ale jednak odmładza w środku, jakby nie było, 6 letni model. Jedyne co popsuli w poliftach to brak opcji aluminiowego frontu deski, który robił fajny "premium" klimat w środku. Cała reszta to jednak zdecydowanie plusy:
    - system uconnect zamiast archaicznego już blue&me - dużo wygodniejsze korzystanie z multimediów czy telefonu, w czym pomaga właśnie dotykowy wyświetlacz.
    - wejście USB na tunelu co nie zmusza do posiadania 6 zmysłu żeby sprawnie podłączyć pendrive w schowku.
    itp.

Oczywiście Alfa mogłaby więcej rzeczy poprawić - to prawda - pisanie jednak że przed-lifty są najlepsze, brzmi jak samopocieszanie się właściciela starszego rocznika
    Powiedz to tym którzy po wyjściu Lifta pobiegli do salonów wykupić ostatnie sztuki przedliftów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    itp.
    A ja się nie zgodzę z Twoim niezgodzeniem

Bo to jest tak że jak dojrzała kobieta ma na sobie za dużo tapety to nie wygląda lepiej, a jedynie groteskowo. I takie są te wizualne zmiany w Julce,
    ten czerwony pasek na dole, ten napis z tyłu fontem od Kamaza, za ciemne reflektory, scudetto z siatki ogrodzeniowej itp.
    Naprawdę podoba Ci się wersja na tym zdjęciu?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	fl2016.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	154.4 KB
ID:	192611

OK, kierownica jest fajna, ale ją akurat można sobie wymienić na nową.
    Fotele mam wygodne - nie narzekam. Ale rzeczywiście te specjalne dla QV są świetne (przynajmniej wizualnie bo w nich nie siedziałem)
    USB wolę schowane, mam duży pendrive, który wyjmuję tylko wtedy jak chcę dograć nową płytę (raz na miesiąc, dwa). Po co ma wystawać
    na wierzchu? Blue&Me u mnie działa, telewizora nie potrzebuję w aucie - dzięki temu mam ładny panel deski z fajnymi przyciskami a'la 8C.

I nie pocieszam się bo jakby nowa Julka ukradła mi serce, to bym sobie ją po prostu kupił

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    Powiedz to tym którzy po wyjściu Lifta pobiegli do salonów wykupić ostatnie sztuki przedliftów
    Sorry, ale nie znam takowych ;p
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Sorry, ale nie znam takowych ;p
    Nr1 - ojciec chrzestny Podkarpackich Alfaholików Robert L, forumowy [MENTION=33436]robson[/MENTION]

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

No to skoro on tak zrobił, to ja też muszę. Chętnie wymienię moją MY14 na jakiś 2010-2011. Moj przebieg znikomy! Nawet dopłacę za wersję z przedzmianowym aktywatorem MA, żeby mieć najbliższą oryginału!

A tak poważnie - Panie, Panowie - przecież to wszystko drobiazgi, a do tego strasznie subiektywne. Nie ma co się próbować przekonywac, że obiektywnie to jest lepsze niż tamto, bo to bez sensu... Chociaż akurat ja podzielam opinię Żuczka, to akceptuję to, że komuś może się podobać skąpy wyświetlacz B&M. Takie uroki.

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Może i nowy duży ekran jest praktyczniejszy i nowocześniejszy, ale moim zdaniem do stylu i klasycznego projektu pierwszej deski bardziej pasował ten mały. Każdy z moich znajomych jak wsiada pierwszy raz do mojej Alfy a kojarzy jak wygląda wersja po lifcie w środku komentuje, że po lifcie jest beznadziejna - za duży ekran i brak tych "lotniczych" przełączników jest na minus w nowej wersji, kierownica na plus natomiast.