Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Porownywanie Giulii do czołgu to wg mnie nieporozumienie patrząc na wagę tego auta Chyba jednak wolę czołg który waży 1,5 tony niż stylistycznie auto z wyglądu "piórko" a z wagą rzeczywistą ~2 tony
    Podobnie z wieszczeniem updaku marki itp. Marka przetrwa i da sobie nieżle radę - zobaczycie.
    Trzeba patrzyc na realia w ktorych znalazla sie branza motoryzacyjna, a Sergio (którego tutaj tak się nie lubi) może się okazać wbrew pozorom świetnym strategiem w tym względzie, który wyprowadził markę obronna ręką z kryzysu i zapewnił jej finansowanie, kosztem oczywiscie oburzenia wielbicieli marki i opoznienia wejscia na rynek nastepcy 159.
    Po porstu trzeba trochę doprecyzować oczekiwania, a wszyscy się przyzwyczaili, że AR będzie wiecznie produkować auta i do nich dokładać.
    Dla mnie też istnieją obecnie tylko dwie marki Alfa i BMW i bez jakiegoś plucia itp powiem szczerze, byłem zakochany w 159 - nie widziałem wad tego auta, ale mi przeszło. Teraz mam porównanie właśnie do trojki BMW powiedziałbym w zasięgu przeciętnego Kowalksiego i niestety nie ma racji ten kto pisze że 159tka prowadzi się lepiej, nawet wersja TI. Po porstu Beemka i RWD zapewnia zupełnie inne doznania, podobnie dźwięk R5 3.0, mozliwosci tuningowe, skrzynia itp to tez dwa rozne swiaty. A na koncu wisienka spalanie: jak to jest że 300 konna benzyna pali porownywalnie do wersji diesel 2.4 TI 250 koni (przyspieszenia cos ok 6 sekund tej pierwszej vs pewnie ~8 drugiej? ktos mi to wytlumaczy ?
    Także to że ktoś kogoś wyprzedził chwilowo na zakręcie - o czym to świadczy? o niczym co najwyzej o umiejetnosciach kierowcy.
    Żeby nie było 9tka to nadal sensowne auto i tez sprawia mi frajdę w dluzszych podrozach, ale niestety nie ma co porównywać, podobnie jakość wykonania - na pewno srodek jest bezdyskusyjnie ładniejszy w ali.
    Także peace Fajnie, że Giulia odwraca te trendy. Osobiście im wiecej ogladam filmow i zdjec to coraz bardziej mi sie podoba - jest alternatywa.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 26-06-2015 o 10:53

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Wczoraj nawet z tego video zrobiłem screena:

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał kanaAR Zobacz post
    Fiat zrobił już kiedyś fajne auto, które miało parametry lepsze niż lider segmentu, golf.
    Wszystkie poza niezawodnością... Ile horror stories można znaleźć w necie o Stilo, to nawet nie wnikam...

Myślę, że tutaj tkwi clou. Ten samochód MUSI być po prostu nie do za***ania (a prasa wytknie każde g**no, dość przypomnieć "aferę" z wyginającym się pedałem gazu w Julce), przynajmniej wersje bieda (i o ile o diesle można być spokojnym, to zobaczymy, jak będzie z TBi), mało palić i musi mieć porządny serwis. I o to się najbardziej boję. Gość, który wywala 200 - 300 tys. na samochód i ląduje w Polmozbycie może przeżyć poważny szok.
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 26-06-2015 o 10:40
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Weź sobie Audi A 4 2.0 tdi i dyskutuj
    Ee, dla mnie kupowanie A4 w podstawie, tak samo jak A6 z 2.0TDI z FWD i multitronikiem to bezsens. Aby poczuć premium to trzeba kupić z opcjami premium (silnik V6/R6, lepsze wyposażenie, itp.).
    Swojego czasu sam mając do wyboru gołą A4/3-er wybrałem full wypas Insignię.
    Ja tu mówię o topowych wersjach, albo przynajmniej takich, które są nieosiągalne dla 'zwykłej' konkurencji tylko w przedziale premium.

Wracając do Giulii:
    każdej pytanej przeze mnie osobie 'z zewnątrz' (nie interesującej się zbytnio motoryzacją) nowa Giulia bardzo się podoba, nikt nie narzeka, więc jest dobrze

Druga sprawa: Chyba specjalnie zrobili taki design odcinający ją dość mocno od przeszłości, żeby nie być zbytnio kojarzonym z ostatnimi latami. W końcu to nie jest kontynuacja 156,159 tylko coś nowego.
    Wydaje mi się też, że stylistyka była tak dobrana, aby być dobrą 'bazą' dla innych modeli w gamie Alfy (SUVy, sporty, limuzyny).
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Rowerzysta Avatar Competizione
    Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Może czasem w pewnych okolicznościach pewnie tak, mogło by być lepiej ale nie jest źle. Jakoś sobie radzę. Szczególnie, że mało kto wytrzymuje widok 159-tki we wstecznym lusterku na lewym pasie.
    Zgadzam się z tym w 100 %. Wszystkie wyprzedzane wiesniaki w vw lub innych samochodach ze znaczkiem olimpiady myślą że alfa ma 1.4 benzynę bo większość cebul motoryzacyjnych nie ma pojęcia o silnikach w Alfach za to ich stałym argumentem jest to że Alfa jest ch...wa bo to Fiat bo to włoskie... Taka tradycyjna spiewka
    była 166 3.0 24v, była 156 2.4 m-jet

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Niektórzy to są straszni malkontenci Najpierw źle, bo nie ma nowego modelu, a jak nowy model jest to też źle. nie wiem czy to jest bardziej śmieszne czy żałosne.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    grande punto

Domyślnie

A moje punto które jest ładne

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    grande punto

Domyślnie

Ale bez rewelacji tylko malo się psuje pozwoliło fiatowi jakoś przetrwać. Tak ma być z nową alfa. Na być solidnym autem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar minusbb
    Mieszka w
    Bielsko
    Auto
    AR 155 1.8 TS 16V Sport 1996

Domyślnie

Gadacie i gadacie a nowe logo Alfa Romeo, wprowadzone razem z Giulią, wygląda tak:

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Logo_Header.jpg
Wyświetleń:	431
Rozmiar:	61.6 KB
ID:	171075  

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Tydzień temu w Jerez de la Frontera, podczas fiesty, mocno wcięty inżynier z zespołu projektantów AR powiedział mi, że testują już Julię, premiera koniecznie ma się odbyć w lipcu za rok albo w czerwcu (to by się zgadzało z informacjami prasowymi). Jednak wyrażał obawy, czy praca pod presją daty nie odbije się na jakości.
    Zauważyłem go, bo miał koszulkę z z malutkim logo AR, ale nie miałem pojęcia co za gość. Pogadaliśmy tak sobie, życzliwie i nic. Po jakichś dwóch godzinach znów go zobaczyłem przy jakimś stoliku, kompletnie już wciętego. No i wtedy dał się pociągnąć za język. Nie sądze, aby blefował, bo dobór argumentów, słownictwo. fakty itd wskazywały na mocnego zawodowca w branży.
    Acha, o Sergio mówił: Serginho)
    Widzisz kolego coś narobił? Może ten jeden browar postawiony inżynierowi projektantowi mniej sprawiłby, że niektórym Giulia dzisiaj podobałaby bardziej :-D

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka