logo super![]()
Pokazywałem nową Giulię każdemu kto się nawinął, większość ma takie pojęcie o motoryzacji jak o dualiźmie korpuskularnym cząsteczek. Wszyscy jak jeden mąż orzekli, że to bardzo ładne auto i nikt jakoś nie szukał na siłę zapożyczeń z Mazdy, BMW czy T-34. Ale jaki kraj, tacy ALfaholicy...
Były:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 140 KM
Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 150 KM
Alfa Romeo 145 1.4 TS 103 KM
Jest:
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM Rosso Proteo
Alfa Romeo MITO 1.4 Multiair 105 KM Rosso
Czy to ważne, czy auto jest szybsze o 10s na jednym torze? Nikt przy normalnych zmysłach kto zastanawia się nad zakupem auta w cenie AR 4C nawet nie spojrzy na Leona... No wybacz
Tak jak ris pisał, zawsze znajdzie się szybszy i nie ma co patrzeć tylko na cyferki. Wiesz, mając nawet Lambo może pogonić Cię jakiś Golf, czy Astra ( http://www.youtube.com/watch?v=uNrJ6FoVY3E ) i co wtedy zrobisz?! Załamiesz się, że masz wolniejsze Lambo?!![]()
Pozdro,
Bartas
czy tam spojler się opuszcza z przodu (tak wynika z filmu) ? to jakaś aktywna aerodynamika?a'la Huayra
![]()
Oczywiście, że nie, moja wypowiedź była raczej w kontekście tego, że wszyscy już zrobili z Giulii bolid F1. Ja bym się jednak wstrzymał do pierwszej przejażdżki. A możesz być pewien, że nasza niemiecka polskojęzyczna prasa wytknie każdy uszczerbek. Pomijam już recenzje Alfy w UK, bo tam każdy model jest po prostu równany z błotem. Możemy się tu grzać lub nie, ale ludzie kupują czytając testy i słuchając szwagra przy grillu.
- - - Updated - - -
A'la Alfa 90, kolego. Ech, cóż za niewiedza...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
naturalmente , a'la alfa ... wybaczcie
swoja droga to może być ciekawe choćby z punktu prowadzenia ...
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ludzie nikt nie napisał, że 159 się źle prowadzi, czy gorzej od BMW. Ale jak ktoś pisze, że 159 jedzie po zakręcie bez problemu a bmw wpadają do rowu to jest co najmniej śmieszny. O ignorancji tak twierdzących niech świadczy porównywanie suva x5, który z założenia ma wyższy środek ciężkości ze 159. Trzeba porównywać z serią 3 i tyle. Są to auta porównywalnie się prowadzące. Przy czym napęd na tył daje bmw lepszy start, osiągi i frajdę z jazdy. Teraz giulia nie ma już minusów 159.
Bo to oczywiste że to auto będzie się każdemu podobać bo jest świetne. Tylko Alfa przyzwyczaiła już do trochę czegoś innego w designie i dlatego wiele osób od nas narzeka.
Nie sądzę że ktoś neutralny powie że to auto jest brzydkie i mu się nie podoba, ale w wielu przypadkach będzie na pewno tak... "to auto jest piękne, ale ja wolę Audi/BMW/ VW/Skodę bo to nadal Alfa"
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
A oto wnętrze:
![]()