Strona 31 z 34 PierwszyPierwszy ... 2122232425262728293031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 332

Temat: Zakochanego na zabój rozterki

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    a tego to nie wiedziałem w każdym razie inne niż moje
    ładniejsze
    a kiera trójramienna wraz z prostokątnymi pokrętłami nawiewów też była już od 97 r. w 98 była zmiana konsoli i chromowane scudetto + zmiana w silnikach

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

mnie się moje podobają ale jak trafię ładny komplet poliftowy to zmieniam,,,,,

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

powtarzam ze to nie jest poliftowy tylko momo!!

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

tak wiem....!! też mi się podoba ,ale jak trafi się poliftowy ładny to zmieniam

te momo są na alledrogo komlet ,,,tylko fotel kierowcy nie za ciekawy ,,,,

http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-fot...119517689.html

co do plusów przedliftowej 3,0 V6 ,to jest jeszcze jeden ,produkowano je tylko rok i wyszło ich coś około 1800szt..
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 08-04-2014 o 21:54

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Mnie się najbardziej podoba moja wersja Alfy. Strasznie zależało mi, żeby to była wersja poliftowa, ale nie ta z dużym scudetto. Najbardziej chciałem taką między 2000-2004r. no ale nie ma co być zbyt wybrednym kupując używane auto, a auto rzadko spotykane to już w ogóle. Zwłaszcza, że mi się udało ze wszystkim oprócz felg ;)

Co do silnika to ja znalazłem informację, że od 96 do 2000 był jeden, a potem był drugi słabszy o mocy 218KM. Widocznie mój serwis jest niedoinformowany.

To o czym piszesz brzmi niezwykle kusząco, ale nie zamieniłbym skrzyni 6-biegowej, żeby cofnąć te wszystkie modyfikacje ;) Z 5-tką to trochę żal... Jeździłem Alfą starych, to był JTS 2.0, tam też jest 5-tka... już przy tych 165KM przełożenia były moim zdaniem nieadekwatne, a przyspieszenie mogłoby być jeszcze lepsze. Nie wiem jak to jest w 3.0 ale podejrzewam, że też nie najlepiej. I tak najgorsze rozwiązanie zrobili w Mustangu GT z 2004r gdy do silnika 4,6l wrzucili tylko 5 biegów. Zdaję sobie sprawę, że u nich było to odwołanie do tradycji i nawiązanie do 4 długich przełożeń w klasykach, ale mimo wszystko...

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Pojawił się ładny wydech do 3.0 na aukcji
    http://allegro.pl/uklad-wydechowy-no...126252297.html
    O jaaaa! To by przypasilo

Sent from my iPhone
    Born to be wild.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Mnie się najbardziej podoba moja wersja Alfy. Strasznie zależało mi, żeby to była wersja poliftowa, ale nie ta z dużym scudetto. Najbardziej chciałem taką między 2000-2004r. no ale nie ma co być zbyt wybrednym kupując używane auto, a auto rzadko spotykane to już w ogóle. Zwłaszcza, że mi się udało ze wszystkim oprócz felg

Co do silnika to ja znalazłem informację, że od 96 do 2000 był jeden, a potem był drugi słabszy o mocy 218KM. Widocznie mój serwis jest niedoinformowany.

To o czym piszesz brzmi niezwykle kusząco, ale nie zamieniłbym skrzyni 6-biegowej, żeby cofnąć te wszystkie modyfikacje Z 5-tką to trochę żal... Jeździłem Alfą starych, to był JTS 2.0, tam też jest 5-tka... już przy tych 165KM przełożenia były moim zdaniem nieadekwatne, a przyspieszenie mogłoby być jeszcze lepsze. Nie wiem jak to jest w 3.0 ale podejrzewam, że też nie najlepiej. I tak najgorsze rozwiązanie zrobili w Mustangu GT z 2004r gdy do silnika 4,6l wrzucili tylko 5 biegów. Zdaję sobie sprawę, że u nich było to odwołanie do tradycji i nawiązanie do 4 długich przełożeń w klasykach, ale mimo wszystko...

dla mnie 6 bieg ma tylko i wyłącznie służyć oszczędności, a spalanie mamy porównywalnie takie samo....więdz po co ci ta szóstka?..co do piątki w JTS 2.0 to może jest żal nie wiem ale nie porównuj z piątką w moim aucie.Na przyspieszenie nie narzekam...jeszcze nie ciągłem wszystkich biegów do odcięcia ,ale na trójeczce ciągnie coś 160 bez problemu i to nie był chyba koniec sprawdzę ,a gdzie 4 bieg ?...poza tym przyspieszenie nie ma nic wspólnego z ilością biegów kolego ,i nie decyduje o tym ,że skrzynia jest szybsza lub wolniejsza ,piszesz jakieś absurdy ..
    poza tym jak masz już ten doinformowany serwis (chodź chyba nie za bardzo ,ale nie będę się sprzeczał) to sprawdź sobie osiągi czyli przyspieszenie od 0-100 km/h obu skrzyń to może zrozumiesz że twoja wcale lepiej nie przyspiesza....
    a jeszcze w twoim przypadku warto sprawdzić oznaczenia a nie patrzeć w serwis ,bo ponoć w tym egzemplarzu silnik był już zmieniany ,a ludzie potrafią cuuuuda wyczyniać w warsztatach.. na pewno nie wsadzili ci JTS o to możesz być spokojny,,,,
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 09-04-2014 o 12:46

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

'' Zwłaszcza, że mi się udało ze wszystkim oprócz felg ''

jeszcze konsolę środkową dodaj ,,jak kupisz to będziesz miał oryginalną poliftową ,bo u ciebie już pan Heniu z panem Tadziem grzebali przy niej i ją ztjuningowali ...

auto jest fajne ,ale jak już sam wiesz co do zgodności z oryginalną wersją po pierwszym lifcie ,to pozostawia jeszcze baaardzo wiele do życzenia zarówno braki wizualne jak i głównie mechanicznie...i ta 6 biegowa skrzynia tego nie przysłoni,,,,stawiam w ciemno biorąc pod uwagę tylko wygląd,że model którego podałem link na alledrogo był by dużo korzystniejszy ,ale to tylko założenia i rzecz gustu .Życzę ci jak najlepiej w tym składaniu auta ...z całego mego dobrego serca
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 09-04-2014 o 12:59

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Okej... Poczułem się troszkę przyatakowany Maras.

Napisałem, że nie wiem jak to jest w Gtv, natomiast moją wypowiedź opieram wyłącznie na mojej subiektywnej empirii i jest to moje subiektywne zdanie. Nikomu nie mówię jaka wersja jest korzystniejsza, a jaka nie, przedstawiłem tylko moje własne preferencje i zdaję sobie sprawę, że każdy ma prawo do własnego zdania i pomysłów.

Moja wiedza dot. skrzyń biegów jest ogólna i powierzchowna. Z reguły jest tak, że im więcej biegów posiadasz (oczywiście w granicach rozsądku), tym krótsze przełożenia możesz zastosować, a co za tym idzie przyspieszenie jest lepsze, bo można tak skalibrować poszczególne przełożenia, że cały czas jedziesz w obszarze najwyższej wydajności silnika. Im mniej biegów, tym bardziej się to wszystko rozjeżdża. Ekonomia swoją drogą. Ale powtarzam- to jest wiedza ogólna. Z reguły tak jest, co nie znaczy, że jest tak zawsze. Można se zrobić nawet 8 biegów, ale jak przełożenia będą źle zestawione to lepsza będzie choćby i czterobiegówka. Nie jeździłem Alfą V6 z 5ma biegami i nie wiem jak to działa, więc się nie wypowiadam. Wypowiedziałem się jedynie w stosunku do Mustanga i JTS`a.

Szanujmy siebie nawzajem i szanujmy to, że każdy ma prawo zarówno mieć własne zdanie i pogląd na życie, jak i nie zgadzać się z cudzym zdaniem ;)

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Normalna męska rozmowa przecież nie będziemy się tu po d..ach całować..Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują ,że sześciobiegowa nie jest ani szybsza od pięciobiegowej ani znacznie oszczędniejsza..osiągi te same .Więc twoja wyżej wymieniona teoria raczej tu akurat nie działa.Ja najbardziej lubię sprawdzać takie mądre teorie na ulicy i żeby nie odległość to czarna skórzana rękawica z ćwiekami leciała by prosto w twoją stronę ''czytaj twarz'' i wtedy w samo południe ty i ja sprawdzamy nasze przełożenia na A2 tylko musiał być nawiew wyłączyć co by nie wciągał spaliny z tyłu mojego auta .. to bardzo nie przyjemne....I tym optymistycznym akcentem zakończmy te zgrzyty ,bo trochę kiedyś modziłem ze skrzynią , silnikiem ,walkami i tłokami w innym aucie i to nie jest do końca tak jak piszesz....a teraz przekażmy sobie znak pokoju...