Na co dzień to żyje się z tym tak, że trzeba trochę bardziej uważać. Ale jak się pojeździ z niskim zderzakiem to się koncentracja podnosi o 100%. Wypatrywanie progów zwalniających i krawężników wchodzi w nawyk i już nie jest tak źle. Co do polerowanych felg to aż tak źle chyba nie jest - brat miał polerkę rantów i jakoś sezon z tym bez większych poprawek spokojnie przejeździł.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
ja mam sprezyny zmienione na apex i musze powiedziec ze jeszcze sie nie nauczylem uwazac zawsze:> troche nadkola sie przycieraly![]()
Powiedzcie koledzy, czy jeździ ktoś na felgach 18' z oponami 235/45 albo 235/40?? bo od oryginalnej średnicy te pierwsze mają 40mm różnicy ale te drugie tylko 8mm są większe. Ja się zakochałem w Belli na 18 i stwierdziłem że dam rade uważać na wszystko, ale 225/40 czyli serii nie zamontuje :-)
Bo??
Wątpie żeby Ci weszły większe (i wyższe, i szersze) niż 225/40, jeżdżę na takich i z przodu jest miejsca akurat na styk, a z tyłu przy komplecie pasażerów na nierównościach dobijało koło do nadkola na swej szerokości ale znalazłem na to sposób.
Kolejna sprawa że na 225/40 nie jest wcale taka tragedia jeśli chodzi o uważanie, jeździ się ok, jak by się udało wsadzić 235/45v40 to już całkiem wygoda.
przy obnizeniu -30/30, zachowujac mniej wiecej standardowe ET jaki rozmiar opony bedzie optymalny przy rozmiarze 17 cali ?
..... powered by www.cinsoft.pl
205/50, 215/45 będą ok. Przy 225/45 może już obcierać. Przy feldze 7,5" i ET35 na wcześniej wymienionych (205/50, 215/45) będzie ok. Ale jeśli założysz np. 8" ET35 i opony 225/45 to przygotuj się na zaginanie rantów tylnych błotników, a i to przy komplecie pasażerów niekoniecznie musi uchronić przed przycieraniem na dużych nierównościach.
Ten sposób to pewnie zagięcie rantu błotnika?
No to musi być w takim układzie twardo![]()
Znaczy wiesz, to nie jest tak że one w ogóle ruchu nie mają, gumy które kupiłem są największe możliwe a i tak leżą luźno w zwojach na pustym, opuszczonym samochodzie, do tego są włożone miedzy 2-2.5 zwoja więc moim zdaniem ruch (i twardość) się raczej nie zmniejszyła tylko ta granica dobicia została trochę podwyższona, dzięki temu nie ma ocierki..