Strona 31 z 311 PierwszyPierwszy ... 21222324252627282930313233343536373839404181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Pingwin
    Gość

Domyślnie

ustalmy fakty i sympatie 145/146 tak, 156 tak, 159 tak, brera tak, gtv tak sobie. Ale Mito wielkie NIE, Milano jak widać, chyba też NIE.
    I Gulia pewnie za dwa lata będzie wypasionym Milanem. Zrobie tak: rok jeszcze pojezdze 145, potem zakupię 159 na jakieś trzy lata. A za cztery lata zobaczymy, co dalej

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Kwestia gustu...
    Nawet 8c nie każdemu się podoba...

slip83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    ustalmy fakty i sympatie 145/146 tak, 156 tak, 159 tak, brera tak, gtv tak sobie. Ale Mito wielkie NIE, Milano jak widać, chyba też NIE.
    I Gulia pewnie za dwa lata będzie wypasionym Milanem. Zrobie tak: rok jeszcze pojezdze 145, potem zakupię 159 na jakieś trzy lata. A za cztery lata zobaczymy, co dalej
    No i widzisz, tak już jest że gusta są różne... Brera... przy GTV wygląda jak opasła maciora i nie ma silników... Co z tego że agresywnie patrzy? 159 prędzej - szczególnie że teraz wchodzi 1750 TBi :-D
    Mito wzbudza sympatię, na ulicy w czerwieni wygląda nieprzeciętnie - fakt że do 145/6 trochę brakuje agresji, ale nadrabia prowadzeniem.

Uważam że każda bella ma coś do zaoferowania (no może poza brerą), nie zawsze musi to być koniecznie wygląd (patrz 75 - przecież ona jest z metra cięta, a i tak wszyscy pieją z zachwytu, bo ma idealny rozkład mas)

Pingwin
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=Alfista92;199922]ale Alfa MITO podoba się wielu ludziom, może przez bliskie powiązania z naturą?

co to znaczy wielu ludziom? ssanyong rodius też podoba się wielu ludziom.,

slip83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista92 Zobacz post
    ale Alfa MITO podoba się wielu ludziom, może przez bliskie powiązania z naturą?
    co to znaczy wielu ludziom? ssanyong rodius też podoba się wielu ludziom.,
    SsangYong Rodius został wybrany najbrzydszym autem ever... Chyba się zapędzasz... Powtarzacie z Fierglem w kółko te same teksty, oki każdy już wie że się wam nie podoba i po co na siłę przekonywać, że inni są w błędzie? Licznik nabijasz? Mnie się nie podoba 164, ale nie wypominam jej posiadaczom tego i nie twierdzę że nie mają gustu... Mają po prostu inne zdanie. Mnie się kiedyś nie podobała 156 przed FL, później podobała mi się bardziej niż po FL... Gusta się zmieniają, przyzwyczajają do nowego. Nie twierdzę, że Milano czy Mito są powalające, ale ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem w stanie zrozumieć że są inne gusta. Alfista92 nie zasłużył na twój atak!

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał slip83 Zobacz post
    Nie twierdzę, że Milano czy Mito są powalające
    No właśnie o to chodzi- Alfa Romeo nas przyzwyczaiła do powalającej stylizacji. A teraz budowanie aut na jedno kopyto- krytykowałem to w Seacie i krytykowac będe w Alfa Romeo, jak i w każdej innej marce która idzie tą drogą.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Pingwin
    Gość

Domyślnie

zgodzę się z Fiergloo: Slip83, zrozum jedno: my się tak załamujemy, z zasadniczego powodu: alfa TRACI SWOJĄ ORYGINALNOŚĆ. To nigdy nie był samochód standardowy stylistycznie. Może się komuś podoba MiTo, może podoba się 149/Milano, my NIE ZAPRZECZAMY TEMU. Może i mnie się spodoba Milano, jak zobaczę na ulicy... Ale nam chodzi o to, że Alfa traci oryginalność a na tym polegała siła i magia tej własnie marki. Ja nie chce kolejnego fiata, czy opla albo innego forda!
    Tymczasem stylistyka Alfy UPODABNIA SIĘ DO MASY INNYCH AUT. Wszystko dlatego, ze FIAT CHCE ZWIĘKSZYĆ SPRZEDAŻ. To nam sie nie podoba. Rozumiesz???

Jak widzisz, pewne marki starają się jednak wyrwać z szablonu: przykładem citroen, który po okresie odejścia od swoich specyficznych linii, zaczyna jakby wracać na pola pewnej (ograniczonej ale jednak) oryginalości. Co ciekawe, w koncernie Fiata, to Lancia teraz staje się marką niestandardową, zobacz na nową Deltę choćby. A Alfa idzie w przeciwną stronę: stylizacja na wesołego, troszkę wystraszonego pluszaka z wielkimi, oczojebnymi lampami to norma dla 2/3 aut obecnie produkowanych. Podobieństwo do nowej astry, która niebawem się ukaże, jest PORAŻAJĄCA. Nigdy nie było tak, że nowe auto Alfy jest PORÓWNYWANE PRZED DEBIUTEM Z OPLEM!!

O to nam chodzi, kolego.

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

stylizacja na wesołego, troszkę wystraszonego pluszaka z wielkimi, oczojebnymi lampami to norma dla 2/3 aut obecnie produkowanych. Podobieństwo do nowej astry, która niebawem się ukaże, jest PORAŻAJĄCA. Nigdy nie było tak, że nowe auto Alfy jest PORÓWNYWANE PRZED DEBIUTEM Z OPLEM!!

O to nam chodzi, kolego.
    Masz pod kilkoma względami racje, ale nie wiń Fiata że próbuje utrzymać się na rynku, takie parszywe czasy, może kiedyś miną.. wszystkie firmy dookoła mają długi i ledwo ciągną a niektóre padły..

Co do stylistyki to nie do końca się zgodzę, MiTo na drodze wyróżnia się niesamowicie, od razu rzuca się w oczy, sprawia wrażenie auta wyjątkowego. Nie twierdzę że jest Piękna ale na pewno nie jest podobna do 2/3 aut innych marek. A Milano ocenimy jak się pojawi na drogach, może będzie ok może nie, zobaczymy...

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel156SW Zobacz post
    Co do stylistyki to nie do końca się zgodzę, MiTo na drodze wyróżnia się niesamowicie, od razu rzuca się w oczy, sprawia wrażenie auta wyjątkowego. Nie twierdzę że jest Piękna ale na pewno nie jest podobna do 2/3 aut innych marek.
    Jeżdżąc nią na codzień mam podobne wrażenie. Sporo osób zwraca na nią uwagę. Byc może podobnie przyciąga wzrok każdy nowy model auta na drodze tego nie wiem. Być może niektórzy oglądają się z obrzydzeniem ale sie oglądają. Zresztą podobne wrażenie mają forumowicze z GB nazywając to autko "headturner".

Pingwin
    Gość

Domyślnie

śmieszniutkie jest, po prostu. Pocieszne. Wybałuszony mumin.