Ten VT taki niezbyt udany. Jedyny plus, to faktycznie... rejestracja na zderzaku wygląda lepiej, ale całą resztę to wielkie "nie, dziękuję"![]()
Ten VT taki niezbyt udany. Jedyny plus, to faktycznie... rejestracja na zderzaku wygląda lepiej, ale całą resztę to wielkie "nie, dziękuję"![]()
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." Ayrton Senna
Mówimy tutaj o 10 osobach - jak są jakieś zloty ogólnopolskie, bicie rekordów Guinessa i tym podobne historie, to się ludzie mogą zjechać jakoś z całego kraju, a za benzynę, eee, paliwo i nocleg nikt chyba nie zwraca... Mam po prostu wrażenie, że właścicielom Alf brakuje jaj, skoro klub Hondy Civic jest w stanie się zebrać, a przyjeżdżają Hanki nie najnowszej generacji.
Druga sprawa, ludzi nie stać na jeden Track Day za 1.000 zł (udział, nocleg, dojazd, paliwo, ew. naprawy) w roku, a 500 osób wypowiada się w dyskusji o nowej Giulii w wersji 510KM, która będzie kosztować pół bańki w salonie... Ja też się mogę zarejestrować na forum Ferrari i pisać, że AWD w FF jest bez sensu, ale po co?![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jest na forum temat o wyjeździe na tor, więc tam można pociągnąć wątek. Tyle, że zaglądanie komuś do kieszeni i na co kto wydaje pieniądze to chyba jest zbędne.
- - - Updated - - -
Przyglądać się 1h/dzień i po 7 dniach oceniać
![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Jeśli jesteśmy na forum Alfa Romeo, a nikt się nie chce ścigać (za to o chipowaniu, doklejaniu spojlerów, glebach czy też o tym, czy Giulia QV będzie szybsza od M3 dyskusje toczą się non stop) to można się zastanowić, czy użytkownicy rozumieją znaczenie terminu "Coure Sportivo"...
Wracając do tematu - na tym zdjęciu wcale nie wygląda jak BMW. Wow.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Każdy zlot był połączony z torem wiec luzik.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Felgi jak zwykle zajebiste, nie wiem czy inni tez maja takie odczucia ale ide o zakład ze w tym aspekcie AR ma 1 miejsce na świecie.
Czy we wrześniu w Frankfurcie Alfa Romeo pokaże "cywilną" wersję i odkryje karty odnośnie palety silnikowej?
Na marginesie teraz aż się prosi żeby następczyni 166-tki nazwana została Alfetta![]()
Ciekawostką jest czy w 1972r. niektórzy Alfisti pruli się że Alfetta jest podobna BMW serii 5 (E12) czy do Fiata 132?![]()
Ostatnio edytowane przez Marczy ; 27-06-2015 o 19:17
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99
Sonda po prezentacji Giulii na jednej z niemieckich gazet :
![]()
Ja jestem z Poznania i tor mam praktycznie 3km od miejsca zamieszkania.Dwa razy bylem swoja alfa.Niestety taz tylko widzialem 156 ktora jest na torze(chodzi o cywilna wersje)Otaczam sie sie wsrod ludzi ktorzy posiadaja pieniadze i kochaja motoryzacje.Dwoch znajomych ma M3 E92,jedna osoba ma m5 E60,M3 e46 w przyszlosci po wakacjach bedzie mial M4,jedno porsche 997.I z ciekawosci pokazalem im najmocniejsza wersje alfy.Niedowierzali ze ta marka moze cos takiego wyprodukowac.Sa bardzo przychylni temu modelowi pomimo ze serca im bija na punkcie BMW i Porsche.Jakis czas temu jeden z nich chcial kupic maserati 3200 i napisze,odglos silnika bajeczny natomiast reszta przecietna(srodek,wyglad zewnetrzny,osiagi hmmm srednie)z mojej alfy nie drwia,ale dla nich to zwykly dupowoz pomimo ze kazdemu podoba sie przod auta.Wykonanie,osiagi niema co porownywac to niemieckiej klasy premium.Teraz jest szansa ze na alfe beda patrzec powaznie,jezeli okaze sie taka dobra jak opisuja foldery-marka powinna sie obronic sama.Mam najmocniejsza alfe w dieslu 2.4jtd 210KM i giulia powinna stworzyc konkurencje dla trodjcy swietej i miec w topowej wersji wysokopreznej conajmniej 300KM jak konkurencja.Pamietajcie ze diesle dzisiaj rzadza w sprzedazy(niestety)Zauwazylem tez jeden paradoks.Na alfe nie najezdzaja wlasciciele 400KM BMW ale znajomi co posiadaja zwyczajne auta jak golf i hondy.Hondziarze wrecz sie z nich wysmiewaja.Moim nastepnym autem bedzie prawdopodobnie E92 335i,ale furtke na przyszle auta zostawiam otwarta.Oprocz BMW to alfa ma tzw dusze.Dwie marki ktore maja zarys sportowy polaczony z luksusem(w tej kwesti mam nadzieje ze alfa odrobi lekcje)I panowie korzystajcie z potencjalu alfy na zlotach czy torze bo patrzac na to z boku wlasciciele alf trakuje je jak toyota avensis(niech autko jak najmniej spali,na tor nie pojade bo szkoda opon)Pozdrawiam alfistow