Co cię tknęło, żeby sprawdzić na zimowych?
Co cię tknęło, żeby sprawdzić na zimowych?
Ogólnie bieżnik jest zciągnięty z całej opony ... jednak po bokach według mnie widać większe zużycie.
Mi jakoś też się nie chce wierzyć w taki zużycie przy takim przebiegu - jeśli nawet jeździłbym agresywnie to pierwsze na wszystkich oponach powinno być to widać ... a po drugie jak??? 17000 przebiegu? Dodam, że opony z tyłu wyglądają praktycznie jak nowe.
- - - Updated - - -
Ogólnie - jeśli nie mam kasy na auto o mocnym silniku to kupuję auto z małym silnikiem benzynowym lub dieslem. A nie działam na zasadzie, żeby kupić mocne auto i wrzucić w nie gaz.
To jest dopiero działanie na zasadzie pokaże innym na co mnie stać.
I gaz nie jest paliwem jak każde inne - zabiera Ci przestrzeń w bagażniku - śmierdzi za Tobą (przynajmniej w większości przypadków).
Raz jeden w życiu miałem za gówniarza Golfa II z gazem - NIGDY i to ABSOLUTNIE NIGDY więcej![]()
Może ci założyli na przód koła z jakiegoś auta testowego? Różne wałki robią w ASO.
Kiedyś chciałem kupić w ASO używaną Giuliettę, ale była na stalówkach, to mówię handlowcowi, że z felgami aluminiowymi to może bym i wziął. Zadzwonił na salon i zaraz mówi, że przełożą z nowego i załatwione. Ale i tak nie kupiłem z innego powodu.
Z tym wskaźnikiem ciśnienia w kołach, to ja bym tak ostrożnie. To działa na zasadzie różnicy w prędkości obrotowej poszczególnych kół.
Diabli wiedzą, czy to było dobrze skalibrowane. Gdzieś o kalibracji mówi nawet instrukcja, ale moim zdaniem jest to niewykonalne w warunkach eksploatacyjnych.
Także sprawdzenie organoleptyczne ciśnienia, to nie takie głupie.
A po drugie, pojechałbym na pełną geometrię przodu. Wiem, wiem tam jest McPherson i teoretycznie nie powinno być "pochylenia".
Ale własnie przy takiej okazji wyszły by pewne "smaczki".
Julka ma tendencję to nierównomiernego zużywania opon nie tylko przód tył.
obejrzyj sobie tylne opony od wewnętrznej strony- na 1000% wyząbkowane od wewnętrznej strony- wskutek jazdy na pusto np autostradami- taka przypadłość wszystkich wielowahaczowych zawieszeń.
ja mam na obecnych oponach letnich 25 tkm z przodu zostało jakieś 4-5 mm z tyłu od wewnętrznej strony już lekkie "pagórki"
- - - Updated - - -
jeszcze jedno - jakiej firmy masz opony?
Aha...
- - - Updated - - -
Fajnie. A ja przez te twoje posty i niby awarie notoryczne nowego auta zrezygnowałem z zakupu Giulietty, bo złomu kupował nie będę i kupiłem punto w gazie. Przynajmniej się nie rozleci w czasie jazdy. Też wyrywny.
- - - Updated - - -
Bardzo reprezentatywny przykład auta z gazem. Golf II z instalacja najwyżej II generacji. Brawo!