Najpierw sobie sam sprawdź ile jesteś w stanie się zbliżyć swoim wajhowaniem do danych katalogowych.
Najpierw sobie sam sprawdź ile jesteś w stanie się zbliżyć swoim wajhowaniem do danych katalogowych.
Nie sprawdzając katalogu wiem że z automatem może być ciężko. Poza tym auta nie są nowe i karę kucy zdążyło do tej pory już paść
Wysłano z tel.
147 spokojnie powinna wygrać...
tak więc albo musisz poćwiczyc ruszaniealbo coś z tą Twoją jest nie teges...
Dużo zależy też od tego jakie były warunki, jakie dany pojazd ma opony (zwłaszcza na starcie) oraz niestety od umiejętności. Diesel to nie benzyna, żeby ciągnąć do odcinki (oprócz mojego).
Tak to chyba jego auto, wcześniej stało na Tyrmanda i niszczyło się chyba z jedna zapasówką...
Opony letnie i sucha droga. Fakt dobrym ruszaniem jest problem ze sprzęgłem sam pedał jest dość twardy i wysoko łapie. Czasem szybki start nie jest taki jak być powinien. Jak dla mnie nie powinna schodzić z obrotów gdzie turbina ma największą moc czyli od 3tyś do 5,5tyś bo dalej już moc zanika i powinien wskazywać kolejny bieg. Niestety mnie tam nie było nie widziałem bo wyjątkowo wczoraj iść szybko spać przez "pracę"
Wysłano z tel.
Ja sie nie znam, ale żeby ocenić w jakim zakresie powinna zmieniac biegi tak naprawdę pomocny by był wykres z hamowni
Wydaje mi się, że diesel najlepiej ciągnie od ok 2-4,5 tys, reszta to już na podstawie wykresu indywidualnie trzeba patrzeć.
Sprzęgło też ma znaczenie...
Wiesz z drugiej strony to nie są auta typowo do takiej zabawy. Cywilne standardowe wersje bez ciepłych opon na moście standardowe sprzęgło, świece zapchany filtr powietrza, nie wiadomo jak silnik wypadł by na hamowni z wykresu, skrzynia docisk standordowy.... Tak czy inaczej druga próba na odcinku x wypadła by już inaczej
Wysłano z tel.
Dodam tylko że wyprzedzał mnie jedynie o długość auta potem szły już łeb w łeb. Może faktycznie brak mi umiejętności ale przynajmniej podjęłam rękawice![]()
Będzie ktoś dzisiaj? Jak dojechać na ten parking?
Hehe, chwali się, że podjęłaś rękawicę
dawid, masz rację, każdy cywilny samochód ma swoje bolączki, które często przekładają się na osiągi itp.
Tak czy inaczej moje zdanie jest takie, że właśnie na starcie powinnaś go wyrąbać![]()
Widzisz nie było mnie tam nie widziałem jak startują by ewentualnie coś doradzić by przy następnym podejściu alfa miała szansę wypaść lepiej ;-)
Wysłano z tel.
Dodano po 2 minutes:
Ja któregoś razu miałem spontaniczne starcie moja poprzednia 156 1,8Ts z hondą acord i szliśmy na równo mimo że coś chyba miała zrobione bo klatka i strasznie syczała. Ola świadkiem bo leciała za nami :-D
Wysłano z tel.
Ostatnio edytowane przez dawid2311 ; 11-03-2015 o 11:24 Powód: Dodano