Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Moc Moc - mam też 150 kucyków i powiem tak- powoli mi brakuje mocy. Chociaż na drodze w porównaniu do innych, zaliczanych jestem do tych szybkich i wściekłych. mocniejszy silnik - bomba - też po pewnym czasie jednak chciałbyś więcej. Moim zdaniem, to ja poszedłbym raczej w wyposażenie. To co na początku wydaje się mało ważne ( chociażby sterowanie radiem w kierownicy ), po pewnym czasie przybiera na wartości. Pamiętaj że kiedyś będziesz to autko sprzedawał i łatwiej jest sprzedać dobrze skonfigurowane auto niż podstawową wersję. Jednak każdy ma swoje zdanie.
Wszystko to kwestia przyzwyczajenia w 2,4 250 ps tez zaczyna mi mocy brakowac ;-) czasem dobrze zrobic przerwe lub przesiasc sie do wolniejszego auta by docenic to co sie ma.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 05-05-2013 o 15:46
mogę żyć bez ksenonów, pytanie tylko czy 170kkm to nie jest już sporo. chociaż diesle przejadą przy odpowiednim użytkowaniu i 250kkm bez większych napraw.
no tak 120tys za auto dał pojezdzil ktos 3 lata zrobl ledwo 50tys i spzredaje za 45no prosze jaki mikołaj ..... a niewiem czy wiesz ale polak potrafi kombinowac i jezdzi np.......... pierwsyz przeglad na 30 tys potem robi np 150 poza serwisem cofa licznik na 50 jedzie ddo aso na przeglad i ile ma? 50 z książką......... ale skoro dalej myslicie ze są na swiecie mikołaje to co potrafia stracic okolo 30tys rocznie na samochodzie zeby ktos kupil prawie nowe audo po pelnym serwisie na 50 tys km......
- - - Updated - - -
tego kogo stac na taka strate to musi pracowac jak pracuej to dojezdza do pracy..... ja mam do pracy 5.5 km do tego troche jasy wieczoromia jaksi wekend i wyjdzie z 1500-2000 miesieczne......
- - - Updated - - -
i mysle ze wiekszosc z was robi podbne przebiegi jak nie wieksze..
Zakładasz 150% złej woli sprzedającego nie mając żadnych ku temu podstaw. Nie dam sobie za ten egzemplarz ręki uciąć, ale oferta wygląda uczciwie: pierwszy właściciel, sprzedaż bezpośrednio od niego, kupiony w polskim ASO. To są rzeczy łatwo sprawdzalne i do zweryfikowania. Samochód 4-letni kupujesz za około 50% ceny nowego (cena cennikowa nijak ma się do rzeczywistości, takie auto bez skórzanej tapicerki kosztowało na pewno sporo poniżej 100 kzł: podobne auta w zeszłym roku widziałem za kwotę 80-90 kzł). Utrata wartości praktycznie każdego auta tej klasy to około 45-50% w 3 lata. Dużo? Jak ktoś jest bogaty i kupuje nowe auto to się musi z tym liczyć. A omawiany egzemplarz to jest najdroższe 159 z 1.9 JTDm z 2009 roku.
Podałem wcześniej ceny SW, sedan był tańszy o kilka tysięcy. W wypadku 159 nie sprawdza się to, że do diesla trzeba dopłacać. Dopłata na poziomie 4% wartości auta to nie to co dopłata 20% do silnika TDi w niektórych VW. Oznacza to, że ktoś kto jeździ niewiele może wybrać JTDm (bo np. bardziej mu odpowiada jego charakterystyka lub dowiedział się, że JTS nie ma dobrej opinii w porównaniu do JTDm) i nie dopłaca do tego wielkiej góry pieniędzy. A osoby jeżdżące niewiele są nawet tutaj na podforum. Przebiegi roczne 15 kkm to nic nadzwyczajnego. Nie każdy żyje i używa samochodu tak jak Ty.
Dyskusja jest bardzo jałowa, ani Ty, ani ja nie widzieliśmy tego egzemplarza. Ale spójrz na zdjęcia, tam nie ma do czego się przyczepić... choć spojrzałem teraz, zegarek na zdjęciach pokazuje 0:00. To sugeruje, że przed chwilą była czyszczona pamięć komputera po cofnięciu przebiegu.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 05-05-2013 o 15:28
dobra masz racje wlasciciel to bogaty mikołajktory nie musi nigdzie jezdzic....
i na penwo kosztowalo sporo ponizje 100tys patrzac na nawigacje automat i jasna tapicerka xenonny itp itd....ale nie wazne..... ktos kodo stac na strate 1600-2000zl miesiecznie na aucie na pewno wiecej uzywa samochodu
Każdy kto kupuje nowe auto jest mikołajem dla tego, któremu je później odsprzeda. Widzę, że nagle odkryłeś Amerykę i policzyłeś, że kupno nowej AR 159 (i auta podobnej klasy) to miesięczna utrata wartości około 1400-1500 zł przez pierwsze 3 lata. Co za niespodzianka.
jeszcze interesuje mnie opinia jakimi skrzyniami sa q-tronic
czy jest to dynamiczna skrzynia dajaca sobie rade ze szybka zmiana biegów jak od czasu do czasu ktos lubi sobie bardziej zwawo pojezdzic??
czy jest porownywalna do dsg z takiegao np passata b6 2.0tdi bo takim miałem okazje sie przejechac??
ogarnia 200KM??