nie rób mi wywodów na temat świadomości technicznej bo jak Ci wykazałem jakaś wiedzę w temacie mam. nie wiem co ma wnosić do tego wszyskiego Twój post. doskonale wiem ze zawsze wszystkiemu jest winny użytkownik ale to nie użytkownik ma się znać na tym tylko serwis i producent. Ne jest moją winą ani nikogo innego że MA jest awaryjne i ma wady- czy eksploatacyjne czy produkcyjne to już temat do dyskusji - obstawiam na to drugie. I czy na się to podoba czy nie jest to coś awaryjne a z jakich przyczyn - cóż nie jestem szamanem w przeciwieństwie do innych - stwierdzam fakt że się psuje i podałem na to przykłady w ASO w którym serwisuje swoje Stelvio. i od chłoptasiów i innych tego typu wyjeżdża kto inny na tym forum uważając że pozjadał wszystkie rozumy.
- - - Updated - - -
Już masz odpowiedź na awaryjność MA
1. Niestosowanie się do zaleceń doradców serwisowych o skróceniu wymiany oleju ( jak to się ma do padów MA po kilku tkm?)
2. Zatem - winny użytkownik bo serwisuje tak jak zaleca producent- pytanie kto ma racje doradca czy producent- czy jak coć się wykrzaczy płaci doradca czy producent?
3. i nowość- UE z podatkiem od odpadów
czekam jeszcze na wpis że to Wina Tuska albo PIs-u