Koledzy mam pytanko.Czy przy wymianie łożyska/piasty z tyłu konieczna jest też wymiana śrub mocujących i śruby/nakretki centralnej.Chodzi o tylna oś
Koledzy mam pytanko.Czy przy wymianie łożyska/piasty z tyłu konieczna jest też wymiana śrub mocujących i śruby/nakretki centralnej.Chodzi o tylna oś
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Teoretycznie nie. Ale wiadomo, lepiej dać nowe jeśli są w zestawie. Za kilka lat będzie łatwiej odkręcić.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No właśnie nie ma a aby dokupić komplet czyli śruby i nakrętka to jest 90 zł
BYŁ LEON by COMPSPORT
uuuuu widze ze zabolalo heheh ze takie wypracowanie kolega napisal.jak ktos jest druciazem i az tak bardzo chce zaoszczedzic to bedzie blagal o jakies rabaty itp. ja zadzwonilem,zamowilem,kurier do domu przywiozl i zaplacilem.wyszlo mi 352zl i uwazam to za dobry interes bo u mnie w miescie to za jakiec chinskie gowno firmy krzak chcieli 400zl haha odnosnie gwarancji i reklamacji to na serio to biore tylko jak jakas czesc nie pasuje czy cos w tym stylu bo tak jak to bylo w przypadku wachaczy gornych lemfordera ,zaczely skrzypiec ,to kolezka mowi dawaj je na gwarancje,wyslij mi i ja ci przysle nowe.ok ale po co?? nie stukaja,tylko skrzypia jak jest wilgotno. jak ja mam jechac,ten wachacz zdjac,wyslac,byc pare dni bez auta i jeszcze zapalacic za montarz/demontaz to sory.nie dla mnie takie zabawy. a w ramach oszczednosci proponuje zalozyc lpg do diesla![]()
Koledzy jestem przed wymianą tylniego łożyska/piasty i co wybrać SNR,OPTIMAL czy MAXGEAR?
Drugie pytanie czy jest konieczna zmiana śrub i nakrętki cętrującej czy można założyć stare?
Pytam bo różnica w cenie z nakrętką i śrubami i bez tego jest dość spora prawie 100 zł
BYŁ LEON by COMPSPORT
jak juz robic to wszystko nowe,raz a dobrze (nie zawsze tak wychodzi ha) . jezeli chcesz pojezdzic jesczcze tym autem toche to kup snr-a a jak nie to najtansze ha tak jak szyscy,toz przed sprzedaza![]()
MAXGEAR = MAXDZIEŃ
Ja założyłem SNR'a, w komplecie były nowe śruby pokryte preparatem przeciw odkręceniu. Zaopatrz się w odpowiednią nasadkę (wewn torx ) i wtedy możesz założyć stare śruby pokrywając ich gwinty przy montażu klejem p/odkręceniu.
Nie wiem jak w innych modelach, ale u mnie w 1.75 TBi Sport Plus nie ma nakrętki z tyłu. Nakrętka musi być dla wersji Q4, ale wtedy i piasta będzie z otworem na wieloklin półosi napędowej.
oczywiście że chcę pojeździć mam Ją dopiero od lipca ale już 18 tyś przejechała
BYŁ LEON by COMPSPORT
Kolego kupuj SNR-a Na pewno na tym nie stracisz. A śruby z tyłu są 4 do przykręcenia piasty. Jeżeli masz napęd na 4 koła Q4 to z tyłu jest oczywiście nakrętka bo czym przykręcisz półoś???
Pozdrawiam
PS
W oryginale w pudełku też znajdziesz SNR-a !!!!!
Oczywiście nasz kolega na www.autosklep24.pl ma dobre ceny i jeszcze da ci rabat klubowy. Odezwij się do niego. Polecam.
Będzie zakupione SNR tyle ze założę stare śruby bo komplet ze śrubami jest prawie 100 zł droższy he he.Zapoda się klej i powinno być ok.Dzieki za pomoc
BYŁ LEON by COMPSPORT