Zobaczymy co wymyśliłeś.
Zobaczymy co wymyśliłeś.
Mibimibi oproznij skrzynkę
Pusta
Lampy do 147 są gotowe do wysyłki, następne w przygotowaniu.
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
No więc sprawy mają się tak. (napiszę szczerze bez ściemy).
Mam dwie alfy 156 - jedną jeżdżę ja, drugą żona. Kupiłbym żonie wasze lampy w kloszach standardowych w wykonaniu "ramka" - u dołu szersza u góry węższa. Ale chciałbym zobaczyć fotki takich lamp do 156 tak, jak są fotki takich lamp do 166. (no taka fobia).
Piekarni nie ma - jeśli nie zrobicie takich prototypów, albo nie ma chętnych na takie lampy - problemu nie ma.
Teraz klosze przezroczyste.
Parę lat temu byłem jakiś czas w Niemczech i napatrzyłem się tam do bólu na takie lampy z światłowodami, ledami itp. Zamarzyły mi się takie do 156. Ale takich nikt nie robił i dalej nie robi mniej lub bardziej seryjnie. No to postanowiłem zrobić sobie je sam.
Kupiłem lampy inpro, zacząłem szkicować różne wersje pól świetlnych - i szukałem sposobu wykonania. Myślałem nad różnymi technologiami, różnymi wykonaniami, jedne dałoby się zrealizować, inne wyglądałyby głupio, inne byłyby za drogie, innych nie dałoby się wykonać dostępnymi mi metodami, inne nie wyglądałyby pod przezroczystymi kloszami.
Szukałem materiałów i różnych wykonań.
I jak zobaczyłem "ramki" do 166 to pomyślałem że podobają mi się na tyle, że dam sobie spokój z robieniem, jakby były fotki takich do 156 to pewnie bym się zdecydował.
No pewnie bym się zdecydował również na przezroczyste klosze - ale koniecznie po zobaczeniu fotek bez kloszy - ale w takim przypadku zdradzilibyście pewnie część swoich patentów (na co pewnie nie macie ochoty - i ja to całkowicie rozumiem) - dlatego poprosiłem o foty na pw z gwarancją dalszego nie rozprzestrzeniania.
ALE - (no właśnie zawsze jest jakieś ale), w nocy mnie olśniło i zajarzyłem jak to zrobić. Jak zrobić pola pod przezroczyste klosze żeby było prosto, żeby to świeciło i żeby to miało wygląd. Właściwie to nie wiem jeszcze tylko jednej rzeczy - czego lub jakiej pleksy użyć na dyfuzory - ale do tego też da się dojść metodą prób i błędów - chociaż akurat tu moglibyście mi coś podpowiedzieć na pw. Konkurencji robić Wam nie będę bo jestem nie czasowy.
Więc przezroczyste na razie bym sobie odpuścił, standardowe klosze - musiałbym zobaczyć fotki.
Żaden to dowód ale tu poniżej parę fotek z moich wypocin, papier już trochę pożółkł bo szkice mają już trochę czasu, trochę przekombinowane - i co gorsza sam nie wiem na jaki wzór się zdecydować...
![]()
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Aleś pojechał
O w mordę niektóre te projekty ekstra...Mibimibi aż jestem ciekawy, które z nich możesz zrobić![]()
Raczej chodzi o koncepcje przedstawioną na szkicach, in plus. Wejdź z nimi w spółkę od spraw wizualizacji ledów
Jak coś z tego wyjdzie to będę w szoku i w kolejce po nie.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie